21/04/2017 - Ghost - Warszawa

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: 21/04/2017 - Ghost - Warszawa

Post autor: Bon Dzosef »

Ktos ma 2 bilety? Pilnie potrzebne dla znajomych.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

Już juuutrooooo ;)
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: kam »

Jakims cudem ogarnalem bilet przed Stodołą... Czekałem z godzinę na jakiegoś konia i nie było nikogo (!), ale nagle jakaś laska otworzyła okno i dała mi bilet. MIałem farta, bo już chciałem się zawijać do domu ;-) Także 4 koncert Ghost zaliczyłem. Ogólnie spoko, zagrali poprawnie. Na pewno z większym efekciarstwem niż rok temu. Czy to na plus? Wg mnie nie, bo takie np. stawanie 3 gitarami obok siebie jakbyśmy byli na Scorpions to już za teatralne dla mnie.

Nie wiem czy pójdę na kolejny koncert, który będzie pewnie za rok. Tym bardziej, że ostatnio kupiłem bilet za chyba 60 zł, a wczoraj za 150 :/
https://www.last.fm/user/kamooo
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Ja byłem wczoraj pierwszy raz. Wcześniej robiłem do nich kilka przymiarek, ale jakoś mi nie podchodzili. Ostatnio dałem im kolejną "szansę" i nie żałuję. Koncert mi się podobał i zachęcił do dalszego słuchania. Jeżeli się nie wykończą, to na następny koncert w bliskiej okolicy chętnie się wybiorę.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

If you have Ghost, you have everything!

Było magicznie, uwielbiam Ducha. Na żywo nie zawiedli, bardzo dobry koncert, energia Ghouli swietna, Papa jakiś taki bardziej spontaniczny... Dobry set, dobre show. Polecam każdemu chociaz raz ich zobaczyć.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Zajebisty koncert :D
Tylko support jak co roku z dupy. Ah, to EvilNation
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Wydaje mi się, że sprawy supportu załatwia sam Ghost. Ostatnio Dead Soul grali, bo to ziomki Emeritusa.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Schizoid pisze: pn kwie 24, 2017 2:20 pm Wydaje mi się, że sprawy supportu załatwia sam Ghost. Ostatnio Dead Soul grali, bo to ziomki Emeritusa.
Tylko z tego co pamiętam, nie było całego zespołu i grali w połowie z playbacku :D
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Perka leciała z playbacku.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
matt89bp
-#Invader
-#Invader

Post autor: matt89bp »

Byłem drugi raz na Ghost w Stodole, jakos w tamtym roku mnie bardziej oczarował występ. Bylo więcej takich pogadanek z humorem, a teraz jakos tak miałem wrazenie byleby szybciej i do domu ;)

Koncert całkiem ok. Poprzednuo bilet kupiłem za 50 zl teraz za 100, mam nadzieje, ze następny nie przekroczy stówy.

Pózno dotarlem do stodoly bo o 19:30 ale udalo sie stanac stosunkowo blisko i przesuwac blizej sceny.
Kilka filmów nagranych, troche fotek porobionych reszta pobawiona intensywnie. 2 banknoty 666 dolarow zlapane. Standardowo kostki i paleczki milion kilometrow ode mnie.

Support nie moja bajka, duzo ludzi stalo i bawilo sie telefonami.

Ile razy nie wychodze ze Stodoly to zawsze sie zastanawiam czy nie mozna tej kolejki do szatni po ludzku ukierunkowac?
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

jakos tak miałem wrazenie byleby szybciej i do domu
Też mam wrażenie, że troche wszystko było bardziej wyreżyserowane.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Support rzeczywiście nie wzbudził entuzjazmu i dużo osób gadało lub stało z twarzą w telefonie. Dla mnie bardziej do pogrania w tle niż do posłuchania koncertowego (no chyba, że na miejscu siedzącym).

Co do szatni, pełna zgoda. Tam jest wyjątkowy nieporządek. Zwłaszcza, że na końcu szatni zazwyczaj stoi pani, która nie ma co robić. Dlatego staram się nie korzystać.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: kam »

matt89bp pisze: śr kwie 26, 2017 9:33 am Ile razy nie wychodze ze Stodoly to zawsze sie zastanawiam czy nie mozna tej kolejki do szatni po ludzku ukierunkowac?
W Polsce mamy kulture stania... jak ludzie widzą kolejkę to zaczynają stać i czekać, bo myślą, że na jej końcu coś dają. Wystarczy chociażby spojrzeć na kolejki do Toi-Toiów na festiwalach, gdzie jest rząd kibli i wiekszosc pustych, ale wiara stoi do 2, gdzie jest kolejka ;-) Takich przykładów jest mnóstwo.

Dlatego jak wspomniał kolega wyżej - w Stodole najlepiej iść na sam koniec szatni. Tam zostawić kurtkę i stamtąd wziąć. Mi wyjście po koncercie w tym klubie zajmuje max 5 min.
https://www.last.fm/user/kamooo
ODPOWIEDZ