Powerslave
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Powerslave
Do tego materiału nawet to brzmienie pasuje, ale na mój gust zbyt suche jest to brzmienie i myślę, że część (The Duellists na przykład) mogłaby dużo zyskać z innym brzmieniem. Dla mnie ideał ich brzmienia to Somewhere i Seventh Son.
-
Deleted User 2259
Dla mnie najlepsze brzmienie mają SiT oraz PoM, niewiele dalej Synek.
Mi bardziej chodzilo o geneze zmian w brzmieniu poszczegolnych albumow, a nie preferencje sluchacza.
Z krazkiem Powerslave osiagneli swoj cel, potem byly kolejne zmiany SiT i Seventh Son.
Co nie zmienia faktu, ze sam rowniez preferuje brzmienie SiT i do tej pory jest to chyba najczesciej sluchany przeze mnie album.
Choc smiem twierdzic, ze kolejny czyli Seventh Son, jest wlasciwie zrobiony lepiej; brzmieniowo i kompozycyjnie. Jest to jak najbardziej oczywisty progres w stosunku do SiT. Ale, jak juz wspomnialem SiT ''bardziej mi sie podoba''.
Z krazkiem Powerslave osiagneli swoj cel, potem byly kolejne zmiany SiT i Seventh Son.
Co nie zmienia faktu, ze sam rowniez preferuje brzmienie SiT i do tej pory jest to chyba najczesciej sluchany przeze mnie album.
Choc smiem twierdzic, ze kolejny czyli Seventh Son, jest wlasciwie zrobiony lepiej; brzmieniowo i kompozycyjnie. Jest to jak najbardziej oczywisty progres w stosunku do SiT. Ale, jak juz wspomnialem SiT ''bardziej mi sie podoba''.
Czy wydanie enchanced z 1998 roku miało jakies inne, nowsze wydanie, może remasterowane? Swego czasu miałem CD z wydania z 1998, ale się go pozbyłem, a teraz zapragnąłem mieć ponownie. Oglądam w sklepie płytkę, enchanced, ale sama ilustracja na okładce ma jakąś fakture w kratkę (dziwnie to wygląda i brzydko), której nie miało wydanie z 1998. Stąd moje pytanie czy to jest dokładnie to samo wydanie, tylko coś pomajstrowali przy okładce.
Jaką kratkę?
To jest raczej efekt slabej jakosc skanera, bo widac ze ta okladka to nie foto z netu.
Nie, ja to widziałem na żywo w media markt. Tak właśnie to wygląda.
To może jakaś gówniana partia. Weź zainwestuj w pierwsze bicia a te remastery zostaw w świętym spokoju. Jak trafisz, to znajdziesz w takich cenach jak w Media.
Dokładnie, pierwsze wydania brzmią fenomenalnie. Nie ma co pchać się w remastery.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

łoo jeny. Faktycznie. Troche znajomo to wyglądaZakkahletz pisze: ↑ndz maja 14, 2017 6:47 pm Nie sądzę, że to przypadkowe podobieństwo.
http://70sscifiart.tumblr.com/post/1605 ... ver-art-by
Zrzyna jak nic
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Zrzynęły se z faraonów
Plagiat Egipcjan 
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Zaraz jakiś faraon założy sprawę sądową o odszkodowanie 
Jak z tym fragmentem od Hallowed Be Thy Name
Ale tutaj to już grubsza sprawa, bo okładka! 
Po tylu latach to prawa autorskie chyba już wygasły 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
...a dalej brzmi świeżo i świetnie się go słucha.