Jak ktoś chce jakieś płytki niech pisze. Pormo do 24.06. Cena 50 zł od albumu (przecież nie będę na swoich kroił
Vinyle Maiden 2015
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Vinyle Maiden 2015
W Bydgoszczy w Media Markt, w promocji każda reedycja do 7th son po 50 zł!
Jak ktoś chce jakieś płytki niech pisze. Pormo do 24.06. Cena 50 zł od albumu (przecież nie będę na swoich kroił
) + wysyłka (nie wiem ile, w życiu vinyla nie wysyłałem). Zainteresowani 793193598 - moja koma.
Re: Vinyle Maiden 2015
Z 7th Son włącznie? Bo tego z tej reedycji mi brakuje teraz.
Tak, włącznie
W Rzeszowie też są, więc chyba w innych MM też?
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Tak, to promo na całą Polskę. Dotyczy Saturnów i Media Marktów. Być może dostępne także online przez ich strony, a już na pewno można sprawdzić przez nie dostępność płyt w wybranych marketach.
Warto zainwestować w winyle? Słychać różnicę? Swego czasu, w młodości miałem skromną kolekcję ale to były dawne czasy. Pierwsze CD nie miały tej dynamiki co dzisiejsze nagrania, wiec wtedy róźnicę było słychać. Zresztą różnice w jakości mogą być też nawet między winylami - miałem oryginalny Live After Death, a później ten wydany przez tonpress i wydaje mi się, że różnica w dynamice była słyszalna z niekorzyścią dla naszego wydania.
Mam debiut i SIT z ostatnich wydań.
Ten pierwszy brzmi znacznie inaczej w porównaniu do remastera 1998, przy SIT nie ma jakichś większych różnic. O ile dobrze kojarzę, to nie grzebano przy dźwięku winyli z 2015, więc brzmienie powinno być takie, jak pierwotnie.
Ten pierwszy brzmi znacznie inaczej w porównaniu do remastera 1998, przy SIT nie ma jakichś większych różnic. O ile dobrze kojarzę, to nie grzebano przy dźwięku winyli z 2015, więc brzmienie powinno być takie, jak pierwotnie.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
A czy ktoś korzysta ze specjalnych półek pod gramofony ? - strasznie są drogie. Z braku miejsca właśnie myślę o jakiejś półce, ale ze zwykłych nie mogę znaleźć odpowiedniej rozmiarami.
Zdecydowałem, że zacznę kompletować płyty nawet jak nie mam jeszcze gramofonu, bo obawiam się, że nakłady mogą się wyczerpać. Z którym sklepem internetowym macie dobre doświadczenia ? Obawiam się, że płyty mogą być kiepsko zapakowane, a nie lubię pogiętych rogów kopert.
-
Deleted User 2259
Rockserwis, ale nie wiem czy tam mają vinyle, kiedyś mieli.
Naklady czego? gramofonow czy plyt?nexus6 pisze: ↑ndz cze 25, 2017 9:49 am Zdecydowałem, że zacznę kompletować płyty nawet jak nie mam jeszcze gramofonu, bo obawiam się, że nakłady mogą się wyczerpać. Z którym sklepem internetowym macie dobre doświadczenia ? Obawiam się, że płyty mogą być kiepsko zapakowane, a nie lubię pogiętych rogów kopert.
Od kilku lat mozemy obserwowac maly ''boom'' jezeli chodzi o wydawnictwa dostepne na plytach vinylowych, wiec moim zdaniem tego bedzie jeszcze przybywac.
No chyba ze pokolenie 30-40-sto latkow szybko wymrze; albo powracajaca nostalgia za latami 80-tymi szybko minie.
Co do zakupu plyt winylowych to wiadomo, ze najtaniej i najwiekszy wybor w necie, a podczas wysylki wszysko sie moze stac, choc ja mam w kolekcji moze z 200-300 plyt w wiekszosci ze sklepow internetowych i nie pamietam jakis wiekszych problemow z czymkolwiek.
Ta edycja z 2014 jest opisywana jako limitowana. W jednym sklepie internetowym, który oferuje płyty ironów z tej edycji nie ma w już sprzedaży piece of mind i somewhere in time, więc nie wiem, może rzeczywiście nakład się powoli kończy.
Ja z całego serca odradzam kupna reedycji.
Nic nie brzmi tak dobrze jak pierwsze wydania, a czasami można kupić je w cenie tych nowych.
Ostatnio wpadł niesłuchany AMOLAD picture disc pierwsze wydanie za 80 zł... trzeba szukać, szukać, szukać i jeszcze raz szukać.
Polecam olx.
Nic nie brzmi tak dobrze jak pierwsze wydania, a czasami można kupić je w cenie tych nowych.
Ostatnio wpadł niesłuchany AMOLAD picture disc pierwsze wydanie za 80 zł... trzeba szukać, szukać, szukać i jeszcze raz szukać.
Polecam olx.
A co z takimi Fear of the dark, X Factor, Virtual XI, Brave new world, czy Rock in Rio? Pierwszych wydan nie kupisz tak latwo i na pewno nie w cenach reedycji.MaidenFan pisze: ↑ndz cze 25, 2017 11:09 am Ja z całego serca odradzam kupna reedycji.
Polecam olx.
Ja tam melomanem nigdy nie bylem; mam zwyklego technicsa do odtwarzania i kable z marketu; pewnie nie uslysze roznicy pomiedzy picture disc a czarnym krazkiem. Co nie zmienia faktu, ze od Brave New World vinyle byly wlasnie wydawane jako picture, a w reedycji wszystko masz na czarnym.
W poście napisałem, że kupiłem 1 wydanie AMOLAD za 80 zł - a cena jest podobna jak FOTD i tak dalej.
Jasne, lata 90 i późniejsze ciężko dostać w dobrych cenach, ale lata 80 są spokojnie dostępne w cenach podobnych do reedycji
Kupiłem reedycję Seventh Son of a Seventh Son i się bardzo rozczarowałem :/
Jasne, lata 90 i późniejsze ciężko dostać w dobrych cenach, ale lata 80 są spokojnie dostępne w cenach podobnych do reedycji
Kupiłem reedycję Seventh Son of a Seventh Son i się bardzo rozczarowałem :/
A możesz coś wiecej napisać dlaczego?
W porównaniu do innych płyt jest nagrany bardzo cicho. Różnica jest naprawdę spora.
Jeśli masz solidny sprzęt, to da się słuchać. Na słabszym sprzęcie naprawdę wypada to słabo.
No chyba, że trafiłem na "zepsuty" egzemplarz SSOASS, ale wątpię.
Jeśli masz solidny sprzęt, to da się słuchać. Na słabszym sprzęcie naprawdę wypada to słabo.
No chyba, że trafiłem na "zepsuty" egzemplarz SSOASS, ale wątpię.
-
Deleted User 2259
z Cd TEŻ TAK było, nie pamietam ktora wersja (bo mam obie) ta z 98 czy normanlna, ale jedna z nich tez jest nagrana za cicho, albo tez mam wadliwa kopie :/
Ostatnio zmieniony ndz cze 25, 2017 11:21 pm przez Deleted User 2259, łącznie zmieniany 1 raz.
Pierwsze wydanie brzmi świetnie 
Zacząłem budowanie swojej kolekcji i zakupiłem pierwsze dwa winyle ironów (fear i no prayer). Wprawdzie to nie to co chciałem kupić, ale co tam.