Też
Żelazna Kolekcja
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 5800
Re: Żelazna Kolekcja
Przeglądając znalazłem swój wpis
Mam tylko to czego słucham i nie kolekcjonuję żadnych wydań, ale skoro widzę ruch w temacie to też sobie wrzucę zdjęcie ironowej półki
16 studyjnych, 6 live CD, 2 live DVD i tyle.
PS: Specjalnie tak ułożone
Ja tam chcę uzbierać cały obrazek
Ja to kupiłem tylko dlatego bo chciałem skompletować całego Edka. Potem jak uzbieram wszystko to biorę się za pierwsze wydania, DVD itp. 
Jak tam wolisz
ale generalnie te remstery nie brzmią (dla mnie) zbyt dobrze. Zdecydowanie wolę słuchać tych wcześniejszych wydań. A zbieranie płyt dla samego obrazka jakoś mnie nie kręci 
www.MetalSide.pl
Wiesz, takie coś co ja robię, to syndrom kolekcjonera. 
Sprzedam około 30 letni plakat Iron Maiden - w świetnym stanie
Wczoraj wpadł first press Seventh Son of a Seventh Son na LP
wydanie francuskie

16 studyjnych albumow doczeka sie digipacka
4 plyty z figurka czy niespodzianka porostu w pozosostalych 3ech? Bo nie doprecyzowane to
To powyzej to wizualizacja pierszej partii, ktora wyjdze 16-ego listopada 2018
Info skopiowane w glownej strony iron maiden. W sumie wyszyskie 16-scie studyjnych albumow bedzie wydanych w ten sposob.
Beda to remastery z tego samego zrodla, z ktorego wypuscili wersje wyfrowe w 2015.
1st batch: November 16th
Iron Maiden / Killers / The Number Of The Beast (option of standard or collectors boxset edition including TNOTB Eddie figurine and patch) / Piece Of Mind
2nd batch: Feb 2019
Powerslave / Somewhere In Time (standard/collectors) / Seventh Son Of A Seventh Son / No Prayer For The Dying
3rd batch April 2019
Fear Of The Dark (standard/collectors) / The X Factor / Virtual XI / Brave New World
4th batch June 2019
Dance Of Death / A Matter Of Life And Death (standard/collectors) / The Final Frontier / The Book Of Souls
Wiecej info tu:https://ironmaiden.com/news/article/the ... remastered
Info skopiowane w glownej strony iron maiden. W sumie wyszyskie 16-scie studyjnych albumow bedzie wydanych w ten sposob.
Beda to remastery z tego samego zrodla, z ktorego wypuscili wersje wyfrowe w 2015.
1st batch: November 16th
Iron Maiden / Killers / The Number Of The Beast (option of standard or collectors boxset edition including TNOTB Eddie figurine and patch) / Piece Of Mind
2nd batch: Feb 2019
Powerslave / Somewhere In Time (standard/collectors) / Seventh Son Of A Seventh Son / No Prayer For The Dying
3rd batch April 2019
Fear Of The Dark (standard/collectors) / The X Factor / Virtual XI / Brave New World
4th batch June 2019
Dance Of Death / A Matter Of Life And Death (standard/collectors) / The Final Frontier / The Book Of Souls
Wiecej info tu:https://ironmaiden.com/news/article/the ... remastered
Są tanie i ładnie wyglądają... do momentu odfoliowania
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- hipcio_stg
- -#Moonchild

Kolejne obdzieranie ze skóry i sprzedawanie tego samego w nowym papierku 
Digipacki wcale nie są tańsze od standardu w jewel case. Niektóre są wręcz idiotyczne i wiadomo, że muszą być droższe np. Slayer Hell Awaits rozkładana na kilka części tektura dość gruba z ładną poligrafią, a przecież można było zrobić cienki booklet i włożyć do jewel case. Na pewno wyszłoby taniej. W przypadku standardowych digipacków jest booklet, kartonu jest mniej, ale też trzeba na nim umieścić poligrafię co z pewnością jest droższe niż kawałek przezroczystego plastiku. No ale są bardziej ekologiczne i o to tutaj zapewne chodzi.
Dokładnie.
Mam całą dyskografię AC/DC w digipackach i niestety po 10-15 latach stan opakowań jest marny :/
Rozdzierają się, plastik na płytkę się odkleja itp...
Muszę uzupełnić koleckcję, póki są normalne pudełka.
Podziwiam osoby które planują kupić znowu to samo, bo digi pack
-
Deleted User 5800
Digi to niestety bardzo nietrwałe opakowania, ale rzeczywiście potrafią być ładne. Zawsze w sumie lepszy digi od "eco", które niszczą płytę przy każdym wysuwaniu z opakowania i wyglądają jak składanka dołączona do jakiegoś kolorowego pisemka...
Najważniejsza jest jednak sama muzyka. Mógłby ktoś napisać czy którykolwiek album rzeczywiście coś zyskał w wersji z 2015 w porównaniu do tej z 1998?
Najważniejsza jest jednak sama muzyka. Mógłby ktoś napisać czy którykolwiek album rzeczywiście coś zyskał w wersji z 2015 w porównaniu do tej z 1998?
-
Deleted User 2259
Nie wiem, czy zauważyliście, ale na płytce Numbera brak Total Eclipse, a okładka jedynki jest taka jak przed \98.