Annihilator

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: Annihilator

Post autor: Mr. M »

Zakkahletz pisze:
Mr. M pisze:Jeff Waters pokazał, że jest jednym z najlepszych gitarzystów na świecie, nie tylko thrashowych.
Tutaj udowadnia, że też wokalistów i kompozytorów:
http://www.youtube.com/watch?v=BDDdAugQZxs
I palce lizać solóweczka (i gitara Jeffa). :P
Heh, dzięki za przypomnienie mi mojego komentarza sprzed prawie 5 lat... który de facto nie zmienił się. Dalej uważam "Annihialtor" za świetną płytę, którą raz kiedyś z przyjemnością słucham. Nowy kawałek dobry... i to chyba na tyle. Zaskoczyło mnie, że nie ma już Paddena (gdzieś po drodze umknęła mi ta informacja), tym bardziej, że Jeff jakiś czas temu w wywiadzie mówił, że śpiewać mu się po prostu nie chce i woli skupiać się tylko na gitarowaniu. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Widziałem na Wacken i było nieźle, ale dopiero po 3 pierwszych utworach, gdy zaczęły się starsze numery. Poprzednio widziałem z Paddenem i wolę tak jak jest teraz. Oczywiście ideał to był rok 2000 i katowicki koncert z Randym Rampage na wokalu, no ale to se nevrati ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

https://www.youtube.com/watch?v=Yiruzi0eBq8 Kolejny utwór z nowej płyty. Moim zdaniem bardzo średni niestety.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Dejavu pisze:Moim zdaniem bardzo średni niestety.
Nawet bym nie był tu aż tak wyrozumiały. :? Tylko refren się broni.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Bardzo przeciętnie... oj mam poważne obawy co do tej płyty. A tak sobie "ostrzyłem" na nią ząbki...
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

W nowym Teraz Rocku Annihilator dostał cztery gwiazdki. Albo reszta płyty jest dużo lepsza niż single z niej, albo mam zdecydowanie inny gust niż recenzent ;) Zobaczymy.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

https://www.youtube.com/watch?v=CHR_pi9x8fg

Nowej płyty jeszcze nie "wypożyczałem"... i po takim singlu wątpię, abym miał parcie na to w najbliższym czasie. Odrzutów z ostatniej płyty BFMV się nie spodziewałem :o
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

A mnie właśnie się podoba ten numer. :) Co człek to opinia...
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Mi też by się pewnie podobała, gdyby nagrał ją Nickelback, czy ktoś z tej półki :P Natomiast po Watersie oczekuję zdecydowanie czegoś lepszego i może dlatego takie rozczarowanie.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Lubię, kiedy artysta wykracza poza siebie, robiąc coś nietypowego, a wciąż wybitnego albo przynajmniej dobrego. Właśnie tak jest w tym przypadku, m.in. dlatego mi się podoba.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Mnie się ten numer podoba, tyle, że toto nie ma NIC wspólnego z szyldem Annihilatora. Właśnie, bliżej do kapel pokroju Nikielbek. No zobaczymy, co to będzie za krążek ...
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Nie zgodziłbym się tak do końca że zupełnie nic nie ma wspólnego z szyldem Annihilatora, bo na kilku ostatnich płytach pojawiały się nieco podobnie brzmiące fragmenty. Słuchając płyty pierwszy raz byłem pewny, że ten utwór będzie drugim singlem. Zdecydowanie lepszy od pierwszego singla który swoją drogą spowodował u mnie sporo obaw odnośnie całości albumu - jak się okazało niesłusznych. Album jest dobry.
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Gdzieś w komentarzach pod singlem "Snap" znalazłem opinie, że utwór jest bardzo podobny do Ich Tu Dir Weh zespołu Rammstein. Nie słucham ich więc nie skojarzyłem utworu, poza tym w muzyce rockowej podobieństwa nie są dla mnie niczym dziwnym, z ciekawości jednak sprawdziłem i cóż... podobieństwo faktycznie jest bardzo duże ;)
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Wiosełko można wygrać (piszą, że ludziki z EU też mogą aplikować):
http://www.epiphone.com/News/Features/2 ... ing-V.aspx
Awatar użytkownika
Ziomaletto
-#Invader
-#Invader

Post autor: Ziomaletto »

https://www.youtube.com/watch?v=B17YdWJYfaM

Nowa płyta: 3.11.2017.

Utwór byłby całkiem zacny, gdyby nie wokale... Choć i tak jest lepiej niż na poprzedniej płycie.
Ostatnio zmieniony czw wrz 14, 2017 8:29 am przez Ziomaletto, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Ziomaletto pisze: śr wrz 13, 2017 7:21 pm https://www.youtube.com/watch?v=B17YdWJYfaM

Nowa płyta: 3.09.2017.

Utwór byłby całkiem zacny, gdyby nie wokale... Choć i tak jest lepiej niż na poprzedniej płycie.
Mała poprawka, płyta 03.11.2017.

Utwór jakoś nie powala, też wolałbym inny wokal (nawet tak krytykowanego Paddena) ale czuć duch starego Annihilatora co akurat jest bardzo przyjemne, więc nie jest źle i chętnie przesłucham nowy album.
Awatar użytkownika
Ziomaletto
-#Invader
-#Invader

Post autor: Ziomaletto »

^ Poprawione, dzięki.

Ja tam lubiłem Paddena na 'Feast' i 'Annihilator', kiedy z agresją wyrzucał z siebie słowa, bo do takiego czystego śpiewu średnio się nadawał. Jeśli na najnowszej płycie Jeff ograniczy manierę śpiewu "na Hetfielda", to może nawet obadam całość.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Krytykowany Padden? Ja gościa bardzo lubiłem. Dużo bardziej niż wokalnego Jeffa.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Dzosef pisze: Krytykowany Padden? Ja gościa bardzo lubiłem. Dużo bardziej niż wokalnego Jeffa.
Ano krytykowany mocno, szczególnie na początku. Pamiętam recenzje, wpisy na forach etc. Ja też go lubiłem. Może nie od pierwszej płyty którą z Jeffem nagrał, bo tej w ogóle nie lubię, ale od Schizo Deluxe jak najbardziej.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

A to widzisz, wtedy byłem za młody na śledzenie recenzji, for itd... Raczej pamiętam pożegnanie Paddena z zespołem i większość głosów była raczej smutna i rozczarowana jego odejściem. Sam byłem.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
ODPOWIEDZ