17/11/2018 - Nightwish - Kraków
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
GrzegorzCantara
- -#Clairvoyant

17/11/2018 - Nightwish - Kraków
Knock Out Productions prezentuje koncert Nightwish w Krakowie! Fińska grupa metalowa wystąpi 17 listopada 2018 roku w TAURON Arena Kraków.
W 1996 roku Tuomas Holopainen nagrał krótki materiał demo, który ostatecznie doprowadził do podpisania kontraktu pomiędzy wytwórnią, a jego nowo powstałym zespołem Nightwish. 20 lat i ponad 2000 zagranych koncertów później, zespół z dorobkiem ponad 8 milionów sprzedanych albumów jest obecnie jedną z najbardziej popularnych grup metalowych w całej Europie!
Nightwish będzie świętować swoje 20-lecie wydając z tej okazji dwupłytowy album kompilacyjny (płyta ukaże się w marcu 2018 roku nakładem Nuclear Blast Records) oraz organizując dziewięciomiesięczną trasę koncertową po całym świecie (zespół gwarantuje, że na koncertowej setliście znajdziemy wiele niespodzianek!).
The DECADES: WORLD TOUR 2018 rozpocznie się w Ameryce Północnej w marcu 2018 roku, a wkrótce po zakończeniu okresu letnich festiwali, zespół uda się na europejską część tej ogromnej trasy.
Przedsprzedaż biletów wystartuje już 29 listopada. Bilety będzie można nabyć na https://sklep.knockoutprod.net oraz www.eventim.pl
W 1996 roku Tuomas Holopainen nagrał krótki materiał demo, który ostatecznie doprowadził do podpisania kontraktu pomiędzy wytwórnią, a jego nowo powstałym zespołem Nightwish. 20 lat i ponad 2000 zagranych koncertów później, zespół z dorobkiem ponad 8 milionów sprzedanych albumów jest obecnie jedną z najbardziej popularnych grup metalowych w całej Europie!
Nightwish będzie świętować swoje 20-lecie wydając z tej okazji dwupłytowy album kompilacyjny (płyta ukaże się w marcu 2018 roku nakładem Nuclear Blast Records) oraz organizując dziewięciomiesięczną trasę koncertową po całym świecie (zespół gwarantuje, że na koncertowej setliście znajdziemy wiele niespodzianek!).
The DECADES: WORLD TOUR 2018 rozpocznie się w Ameryce Północnej w marcu 2018 roku, a wkrótce po zakończeniu okresu letnich festiwali, zespół uda się na europejską część tej ogromnej trasy.
Przedsprzedaż biletów wystartuje już 29 listopada. Bilety będzie można nabyć na https://sklep.knockoutprod.net oraz www.eventim.pl
Re: 17/11/2018 - Nightwish - Kraków
Powiedziałbym, że to odważna decyzja - koncert Nightwish w Tauron. Moim zdaniem już Torwar to byłoby dużo.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Chyba tak...
kto chętny na liczenie wolnych miejsc na trybunach?:)
-
Deleted User 4876
Skoro Sałaton robili w Tauronie to i Nightwish przejdzie. Wyłącza górne sektory i po sprawie
Nie siedzę w branży, ale wydaje mi się, że marketingowo różnica jest spora. Wiesz polish panzer batalion, na każdej prawie płycie kawałek o polskich żołnierzach i moda na pseudopatriotyzm.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
-
Deleted User 4876
Nightwish też mimo wszystko ma spory potencjał, starsi słuchają z sentymentu, a i kinder metale się tym jaraja. To zależy w jaką frekwencję celuje organizator. Plus taki że udało im się ogarnąć datę w sobotę. Jak jeszcze ceny dobrze zaplanuja to te 5-7 tysięcy przyjdzie, a to wystarczy by im się impreza udała. Z cenami też szaleć nie moga, bo trzy tygodnie wcześniej jest Within Temptation po 130, a to przecież podobna liga
Nie wiem jak wygląda Sala Ziemi w Poznaniu, ale Torwar to jednak zupełnie inna półka niż Tauron. Obstawiam, że ceny powinny też się mieścić w przedziale 100-150. I mam nadzieję, że się mylę co do frekwencji i impreza się uda.
A co do sentymentu, to pytanie jak jest silny. Ja bym się przeszedł na takiej zasadzie, ale gdyby grali w Warszawie (ewentualnie w Łodzi), do Krakowa raczej się nie wybiorę.
A co do sentymentu, to pytanie jak jest silny. Ja bym się przeszedł na takiej zasadzie, ale gdyby grali w Warszawie (ewentualnie w Łodzi), do Krakowa raczej się nie wybiorę.
Spokojnie, scena będzie przesunięta do połowy płyty, górne sektory pewnie na początku wyłączone, zależy jak pójdzie sprzedaż. Go-Ahead / KOP już taki setup mają sprawdzony. Aczkolwiek trzeba przyznać, że to faktycznie dość odważna decyzja. Zważywszy na to ile w Krakowie, a w zasadzie na południu Polski będzie koncertów zorganizowanych.
EDIT : Ceny tixów w przedsprzedaży 179-239 zł.
-
Deleted User 4876
Hehe, no to ja podobnie, do Warszawy już by mi się nie chciało, ale do Krakowa te 100 kilometrów można zrobić :-D no i wiesz knockout ma chyba jakieś rabaty na wynajem Taurona więc nic nie ryzykują i tak jak pisałem, wyłącza górne sektory, scenę przesuną bliżej środka płyty i dramatu nie będzie
Sentyment też ma swoje ograniczenia 
Jednak trochę drogo jak widzę. Ale trzymam za nich kciuki. Na pohybel LN
Jednak trochę drogo jak widzę. Ale trzymam za nich kciuki. Na pohybel LN
Gdyby w stolicy grali to chętnie bym poszedł. Ozz w Krakowie, IM w Krakowie, za dużo tego jeżdżenia 
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Chyba kogoś tu pogrzało z takimi cenami, i to na obiekt tej wielkości.SOBER1Z pisze: ↑wt lis 28, 2017 11:20 am Spokojnie, scena będzie przesunięta do połowy płyty, górne sektory pewnie na początku wyłączone, zależy jak pójdzie sprzedaż. Go-Ahead / KOP już taki setup mają sprawdzony. Aczkolwiek trzeba przyznać, że to faktycznie dość odważna decyzja. Zważywszy na to ile w Krakowie, a w zasadzie na południu Polski będzie koncertów zorganizowanych.
Jaki procent biletów został już sprzedany?RALF pisze: ↑śr lis 29, 2017 5:20 pm http://www.eventim.pl/nightwish-krakow- ... =erdetaila
Jest spore zainteresowanie.
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 4876
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

"W ciągu ostatnich 24 godzin wielu klientów sprawdziło szczegóły tego wydarzenia!" - sprawdzanie szczegółów nie równa się kupowaniu biletów.
Realnie ktoś się wybiera? Po obejrzeniu koncertu z Wacken I przesluchaniu dwoch ostatnich plyt nabralem checi na wyjazd. Ktos wie czy schodza bilety sensownej ilosci?
Ja się wybiorę
Płyt nie słucham w zasadzie, ale koncertowo to jest rewelacja. Na Wacken pozamiatali 
Bilety spoko schodza, GC już sprzedane.
Bilety spoko schodza, GC już sprzedane.
www.MetalSide.pl