Judas Priest
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Judas Priest
No ja nadal czekam na tytułowy, który zapowiadał się jeszcze lepiej. Ale to pewnie dopiero w lutym. Lightning Strike naprawdę mi się podoba. Nie do końca przekonują mnie nałożone wokale w jednej części refrenów, poza tym kupuję wszystko. Słychać, że to Judas Priest.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
UptheIronsWro
- -#Trooper

Pewne zastrzeżenia mam, ale ocenę 7 z mocnym plusem bym wystawił. Na plus Halford i riffy w tle, na minus króciutkie sola i zbyt wolne tempo. Jest dobrze i liczę, że tytułowy będzie jeszcze lepszy.
Świetnie to wszystko brzmi, Tom Allom wykrzesał naprawdę rewelacyjne brzmienie. W takiej oprawie nawet przeciętne kawałki mogą dostać skrzydeł, a po singlu liczę na znacznie więcej. Halford brzmi rewelacyjnie, jego średni rejestr po prostu niszczy, a dzieła zniszczenia dopełniają piękne harmonie gitarowe. No nie spodziewałem się, że będzie aż tak dobrze.
Firepower zapowiada się świetnie. Jeśli utrzyma poziom Redeemera to będę zadowolony. Utwór przyzwoity i jestem umiarkowanie zadowolony 
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Fajne, przypomina trochę kawałki z Angel Of Retribution, ale z jeszcze bardziej klasyczną produkcją. Fajnie te solówkowe wtręty rozjaśniają kawałek. Mam wysokie oczekiwania wobec całości płyty!
Fajny singiel, zaczyna mnie jednak kusić ten koncert w Katowicach 
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
- Saimon1995
- -#Moderator

Ameryki nie odkrywają, ale bardzo przyjemnie się go słucha. Jestem spokojny o nowy album JP. Będzie moc. 
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Moim zdaniem przeciętniak.
Wg ang wikipedii utwór Children of the Sun ma gościnny wokal Brusa 
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
No, to może być ciekawe!
-
UptheIronsWro
- -#Trooper

Nawet bardzo ciekawe. Sama wiadomość ma rangę wydarzenia dlatego, że Dickinson w ostatnich latach nigdzie się nie udzielał.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Bzdura. Na Wikipedii kazdy moze wpisac co chce. 
Aj się na forach ludzie podniecają.
-
UptheIronsWro
- -#Trooper

Tak, już nawet jest poprawione .
Moim zdaniem to tylko dobry utwór i nic więcej. Spodziewałem się troszkę więcej.
https://www.youtube.com/watch?v=CUzcxJNZKC4
Oficjalne video, bida - jeszcze gorsza jak ten film IM.
Oficjalne video, bida - jeszcze gorsza jak ten film IM.
Ale utwór zyskuje po kilku przesluchaniach 
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
-
UptheIronsWro
- -#Trooper

Chciałoby się czasami pooglądać jakiś fabularny teledysk ala Can I play with Madness Iron Maiden czy Breaking the Law Judas Priest. Od lat u ogromnej większość zespołów heavy-metalowych teledysk wygląda tak, że są tylko jakieś ujęcia zespołu. Wiem, że w dzisiejszych czasach teledyski mają małe znaczenie, może i dobrze bo kiedyś miały aż za duże. Mimo to oglądanie takiego "teledysku" gdzie jest tylko zespół to nic ciekawego. Lepiej w ogóle nie robić.