05 i 06 / 01/ 2018 - Vinny Appice band - Bochnia + Domecko
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Re: 05/ 01/ 2018 - Vinny Appice band - Bochnia
Dziwne, że gra w takich małych miejscach, a koncerty tak słabo reklamowane.
Re: 05 i 06 / 01/ 2018 - Vinny Appice band - Bochnia + Dolecko
Akurat Stary Dom w Domecku (gdyby admin mógł zmienić błąd w nazwie w temacie), to bardzo specyficzne i klimatyczne miejsce. Prowadzi to człowiek, pasjonat bluesa i generalnie gitarowego grania sprowadzając tam często gwiazdy tego nurtu z USA. I niewazne kto gra, tam zawsze zbierze się stała ekipa osób, nie z uwagi na wykonawce, tylko dlatego, że koncert jest w tym miejscu. Okazja, żeby sie napić, zjeść karkówkę z grilla i posłuchać dobrej muzyki. No i oprócz tej żelaznej publiki jest grupa fanów, która przyjeżdza pod konkretnego wykonawcę. Więc o frekwencję bym sie nie martwił raczej, że będą pustki. I wbrew pozorom to nie jest takie małe miejsce. W Niemczech bardzo często koncerty sa w takich właśnie "wiejskich gospodach" osobiscie byłem na dwóch: DIO w Affalter, gdzie "Gospoda pod Lipą" była na końcu ślepej drogi na kompletnym zadupiu i na DORO, gdzie też grała w podobnej tancbudzie a pod sufitem były wieńce z kłosów zboża")
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
Re: 05 i 06 / 01/ 2018 - Vinny Appice band - Bochnia + Dolecko
Wszystko prawda,Stary Dom to super miejscówka. Uli John Roth, Eric Sardinas, Marco Mendozaz zespołem. Fajne koncerty, po jednym,jak opowiadał mi kolega nawet zabrakło białej wódki.
Re: 05 i 06 / 01/ 2018 - Vinny Appice band - Bochnia + Domecko
Kupowałem dzisiaj bilet w Domecku na koncert braci Appice i usłyszałem od Pana Janka ciekawy news. W kwietniu w Domecku ma sie pojawić Oliver/Dawson Saxon. Ale nie zapytałem dokładnie o datę. Tak więc taki deserek po koncercie Saxona w marcu:)
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
07.04.2018 - podobno
Ta ja dzisiaj potwierdzę i założy sie nowy temat jakby co. A jak wrażenia z Bochni....ktoś był?
- Proboszcz_Dobrodziej
- -#Wrathchild

Koncert bardzo udany, kino pękało w szwach. Chłopaki dali radę szczególnie starszy brat jest w niezłej formie, mimo 71 lat. Niestety ze względu na małą salę było bardzo głośno i przeszkadzało w odbiorze. Zagrali kilka utworów ze swojej płyty Sinister m.in Master & Heroes w hołdzie Dio, Riot, Sinister, Sabbath Mash ( z wydłużonym Paranoid ) oraz kawałki Dio : Holy Diver, We Rock, Stand up and shot, Bark of the Moon, Crazy Train z repertuaru Ozziego, cover Roda Stewarta Da Ya think im sexy i sporo grania było Solo Drums raz jeden raz drugi oraz obaj. Po koncercie fota plus podpisywanie płyt.
Super!!!. Mam, dzisiaj pewnie w Domecku będzie podobnie. Na setlist.fm jest juz setlista, gdyby ktos chciał wiedzieć co będzie:)
jestem po koncercie w Domecku. Super nagłosniony...nie za głośno jak na dwie perkusje. Repertuar chyba taki sam jak w Bochni. Mimo, że przyjechałem tam zobaczyć Vinny Appice'a, to obiektywnie wieksze wrażenie zrobił na mnie jego brat Carmine. Super forma jak na 71 lat i chyba lepsza interakcja z publicznością niż Vinny'ego. Koncert miał duzo smaczków np. zonglowanie pałeczkami między perkusistami. Publicznośc bawiła sie świetnie. Z tego co się dowiedziałem, to pozostali muzycy tj. gitarzysta, basista i wokalista to Włosi wynajeci na ten konkretny tour, bo tak było po prostu taniej, ale mysle, że dali radę. No i jeszcze ciekawostka w utworze Crazy Train na gitarze zagrał Igor Gwadera (ten sam z Anti-Tank Nun), który zagrał w kilku utworach na płycie braci Appice - Sinister. Z minusów, to strasznie przeciagajacy sie soundcheck, a menadżer zabronił wpuszczać dopóki nie skończą. Mi sie akurat udało wejść wcześniej i nie marzłem na mrozie:)
Fotorelacja z koncertu i wywiad z muzykami. jest tez i video:
http://www.nto.pl/wiadomosci/opole/a/le ... ,12824472/
http://www.nto.pl/wiadomosci/opole/a/le ... ,12824472/