27-28/07/2018 - Kraków (TAURON ARENA) (27 SOLD OUT)

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Re: 27/07/2018 - Kraków (TAURON ARENA) SOLD OUT

Post autor: beaviso »

Moje bilety, kupione 1. dnia przedsprzedaży, zostały wysłane dopiero po ponad 2 tygodniach, a poczta dołożyła jeszcze tydzień. Na końcu sukinkot listonosz wrzucił list polecony warty 1600 zł do skrzynki, mimo że normalnie muszę odbierać każdy polecony świstek na poczcie.

M.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

To jest prywatna sprawa czemu nie jadę na koncert. POP...ŁO ICH ZWYCZAJNIE. Co to w ogole jest? Ja mam dawać im L-4 jak pracodawcy? Nie dość że placę im skur...e pieniądze za te koncerty, po parę stów, to jeszcze każą takie bzdury robić? Dobrze, że coraz mniej takich "mainstreamowych" kapel zostaje, bo na razie te mniejsze robią normalni organizatorzy.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Zakkahletz pisze: śr sty 10, 2018 9:23 amniedostępność w fizycznych punktach sprzedaży
Przecież ludzie kupowali w stacjonarnych punktach?
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Przez moment chyba tak.

Qrde co za czasy. Jak kiedys IM przyjezdzalo to sie pialo z zachwytu a teraz...
Wiadomo ze kijowe praktyki LN, ale bez przesady
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Słuchaj, żeby nawet za darmo wstęp zrobili, to by tu część osób pisało: "Wstęp darmowy, Maideni się skończyli, nie idę"! Taki kraj.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Budziol pisze: śr sty 10, 2018 11:37 am Qrde co za czasy. Jak kiedys IM przyjezdzalo to sie pialo z zachwytu a teraz...
No sorry, ale dla mnie koncert we Wrocku to jeden z najgorszych gigow w życiu. Nie wybieram sie do Krakowa bo nie chce powtorki z rozrywki. LN przegina pale po całości i odbiera część funu z koncertu.

I to nie jest "taki kraj", tylko ja np. byłem na koncertach i festach w kilkunastu krajach i u nas jest pod kazdym wzgledem najgorzej
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Teraz chyba więcej ludzi zrobiło się bardziej "mobilnych". Wyjazd za granicę na koncert nie stanowi specjalnego problemu: Czechy, Niemcy (zwłaszcza dla mieszkańców południowej i zachodniej Polski) lub tanie loty. Do tego wyskakujesz na 2-3 dni i jeszcze sobie pozwiedzasz przy okazji. Stąd ciśnienie na koncert w Polsce nie jest aż tak duże (chociaż ja się wybieram do Krakowa). Fajnie, że przyjeżdżają, ale gdyby nie, to pojechałbym do Czech. Do tego koncertów jest sporo, dużo znanych nazw. Wszystkie kosztują trochę lub więcej kasy, słabe praktyki LN i można ponarzekać :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

Dzosef pisze: śr sty 10, 2018 12:04 pm
Budziol pisze: śr sty 10, 2018 11:37 am Qrde co za czasy. Jak kiedys IM przyjezdzalo to sie pialo z zachwytu a teraz...
No sorry, ale dla mnie koncert we Wrocku to jeden z najgorszych gigow w życiu. Nie wybieram sie do Krakowa bo nie chce powtorki z rozrywki. LN przegina pale po całości i odbiera część funu z koncertu.

I to nie jest "taki kraj", tylko ja np. byłem na koncertach i festach w kilkunastu krajach i u nas jest pod kazdym wzgledem najgorzej
Wrocław to była walka o życie ;)

Nie dziwcie się, że ludzie pałają nienawiścią do LN bo mają powody.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Dzosef pisze: śr sty 10, 2018 12:04 pm I to nie jest "taki kraj", tylko ja np. byłem na koncertach i festach w kilkunastu krajach i u nas jest pod kazdym wzgledem najgorzej
No nie przesadzaj. Przynajmniej wykonawcy mówią po angielsku i można ich zrozumieć :D

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
UptheIronsWro
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: UptheIronsWro »

Budziol pisze: śr sty 10, 2018 11:37 am Przez moment chyba tak.

Qrde co za czasy. Jak kiedys IM przyjezdzalo to sie pialo z zachwytu a teraz...
Kiedyś Iron Maiden kosztowało 100 -130 zł, nie było dzielenia płyty, a jak potem już było to w normalnych rozmiarach. Przede wszystkim najważniejsze jest to, że teraz są organizowane wyjazdy na koncerty zagraniczne. Ludzie mają wybór. Nie jest się skazanym na polski oddział Live Nation. Koncerty Iron Maiden w Polsce to już dawno zresztą nie są święta maniaków heavy-metalu tylko wydarzenia medialne i nie ma to dla mnie znaczenia gdzie zobaczę mój ulubiony zespół. Nie traktuję już koncertu w Polsce jako "żołnierskiego obowiązku". Widziałem Iron Maiden w Polsce pięć razy, w Czechach cztery, na Węgrzech teraz będzie trzeci no i raz w Niemczech.

Jak ktoś będzie coś więcej wiedział o tych biletach imiennych to dajcie znać. Nie wiem czy mi to będzie potrzebne, ale pewnie jakiemuś koledze tak.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

zgo pisze: śr sty 10, 2018 12:08 pmWrocław to była walka o życie ;)

Ale to nie LN robi syf pod sceną, tylko ludzie, którzy później narzekają, że "był ścisk bo za dużo ludzi wpuścili do GC". A wystarczyło stanąć ciut dalej i spokojnie cały koncert można było się bawić i mieć "fun". Ale nie, lepiej bezmyślnie napierać do przodu, żeby te 3-4 metry być bliżej... i mówię tutaj o sytuacji w 10-15 rzędzie od barierki.
www.MetalSide.pl
UptheIronsWro
-#Trooper
-#Trooper

Starczyło zrobić GC na 15 metrów i wszystkie problemy zostałyby rozwiązane. Wtedy ktoś kto ma kupione GC ma pewność, że będzie wszystko dokładnie widzieć bez przepychanek .Ten co ma zwykłą płytę przy odrobinie szczęścia ma szansę stać 20 metrów od sceny i też nawet sporo zobaczyć. To jest chyba oczywiste. Wprowadzili tysiące ludzi w błąd i to nie podlega dyskusji.

Wiadomo, że ludzie w Polsce często idą na koncert jak na okazję by poskakać i się poprzepychać. W Czechach jest skrajność w drugą stronę i zwyczaje jak z opery. Lekkie pchnięcie drugiej osoby to pretensje. Tak źle i tak niedobrze.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

gumbyy pisze: śr sty 10, 2018 1:14 pm
zgo pisze: śr sty 10, 2018 12:08 pmWrocław to była walka o życie ;)

Ale to nie LN robi syf pod sceną, tylko ludzie, którzy później narzekają, że "był ścisk bo za dużo ludzi wpuścili do GC". A wystarczyło stanąć ciut dalej i spokojnie cały koncert można było się bawić i mieć "fun". Ale nie, lepiej bezmyślnie napierać do przodu, żeby te 3-4 metry być bliżej... i mówię tutaj o sytuacji w 10-15 rzędzie od barierki.
Więc znając bezmyślność narodu organizator tym bardziej powinien dostosować rozmiar GC.

Duże koncerty w Polsce nie są tańsze niż te na zachodzie, zazwyczaj są gorzej nagłośnione, a do tego organizatorzy to kurwy. Trudno odczuwać ekscytację w takich warunkach, dlatego olałem Kraków i atakuję Tallin + 2x Helsinki.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

gumbyy pisze: śr sty 10, 2018 11:01 am
Zakkahletz pisze: śr sty 10, 2018 9:23 amniedostępność w fizycznych punktach sprzedaży
Przecież ludzie kupowali w stacjonarnych punktach?
Wiem, że podobno tuż przed sold outem otworzyli sprzedaż stacjonarną, ale dla mnie to jest tym większa kpina. Znam argumenty typu "to jest biznes", "nie kupisz ty, to kupi ktoś inny", "żyjemy w epoce zakupów w internecie" i tym podobne, ale w tym konkretnym przypadku nie przemawiają do mnie, po prostu nienawidzę takiego postępowania chamskich monopolistów uważających klientelę za hołotę. A poza wymienionymi przeze mnie wyżej (i we wcześniejszym wpisie) zarzutami mam jeszcze taki, że nawet nie pomyślano o biletach kolekcjonerskich (ew. w NIECO wyższej cenie), które przecież na pewno znalazłyby sporo nabywców. :facepalm:
pz
-#Administrator
-#Administrator

Dokładnie. Osoba niekorzystająca z internetu ma teraz małe szanse na zakup biletu. A przecież przy sprzedaży stacjonarnej też doliczają opłaty manipulacyjne za obsługę (co prawda niższe, ale jednak). W ogóle nie wiem jak tym empikom i MM opłaca się sprzedawać bilety na koncerty.
Zakkahletz pisze: śr sty 10, 2018 3:31 pm nawet nie pomyślano o biletach kolekcjonerskich (ew. w NIECO wyższej cenie), które przecież na pewno znalazłyby sporo nabywców. :facepalm:
To też prawda. Ostatnio przeglądałem moją kolekcję. Bilety z lat 90 i początku obecnego wieku wyglądały naprawdę ładnie. Później był okres zwykłych drukowanych świstków i ostatnio powrót do kolekcjonerskich. Moim zdaniem zdecydowanie brzydszych niż te 20 lat temu. Wyjątek bilet na koncert Arii w Proximie. Ten był na wypasie. Kolekcjonerskie mogłyby być dostępne tylko przez internet. Z tego co pamiętam, to tak było przy trasie Book of Souls. Chyba z Niemiec je wysyłali (mogę się mylić, bo ostatecznie kupiłem wtedy stacjonarnie). No i nie muszą być dużo droższe. Progresja dolicza chyba 3 zł do wersji kolekcjonerskiej. W ogóle dziwi mnie, że LN wysyła bilety zamiast zrobić print-at-home. Wtedy jeszcze bardziej ograniczyliby koszty. No chyba, że aż tyle zarabiają na wysyłce, że bardziej opłaca im się wydruk niż wysłanie pdfa mailem.

W przypadku koncertu w Krakowie została nam jedna niewiadoma. Support. Ja bym nie liczył na nic specjalnego. Obstawiam coś średniego z zagranicy.

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Eventim ma usługę fanticket i bilety są naprawdę ładne, te na Ironów miały Eddy'ego z sercem, Anthrax i Ghost grafiki z trasy, widziałem też świetny bilet na Aerosmith. A Ticketmaster? Badziewie, które wygląda jak gówno. W Anglii dostałem jako bilet coś o wyglądzie paragonu. Przycinanie na czymś takim w XXI wieku... żenada.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

W d... mam jak wygląda bilet. Byleby kod kreskowy został odczytany bez problemów. Potem bilet ląduje w kieszeni i po koncercie jest wymiętolony, a i nierzadko wykąpany w pocie.

M.
UptheIronsWro
-#Trooper
-#Trooper

Tylko, że kwestia biletów to jedyna poruszona tu kwestia, którą można nazwać drugorzędną. Wszystkie pozostałe zarzuty to sprawy jak najbardziej pierwszorzędne. Wielkość sektora GC, ograniczenie sprzedaży poza internetem, niedoprecyzowanie tego czym jest sektor GA a czym GA EE, upychanie ludzi na płycie, wreszcie bilety imienne.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

beaviso pisze: śr sty 10, 2018 4:53 pm W d... mam jak wygląda bilet. Byleby kod kreskowy został odczytany bez problemów. Potem bilet ląduje w kieszeni i po koncercie jest wymiętolony, a i nierzadko wykąpany w pocie.

M.
No widzisz, a niektórzy chowają taki bilet tak, żeby się nie zniszczył.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
wydra77
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wydra77 »

erosinho pisze: śr sty 10, 2018 8:04 am W uzupełnieniu mojego poprzedniego maila: dostałem dwa bilety z tym samym (moim) imieniem i nazwiskiem, być może ja się rąbnąłem i wpisałem dwa razy swoje nazwisko, ale raczej to błąd LN. Tak czy inaczej nie robili problemów z wymianą i teoretycznie takiego argumentu może użyć każdy, że jakiś błąd, ktoś się pomylił itp. Poza tym przecież musi być jakaś furtka do zmiany danych nie tylko w przypadku śmierci uczestnika. Przecież ktoś może zachorować lub mogą wystąpić inne znaczenia losowe.
Chcieli jakieś potwierdzenie błędu? Jakieś zdjęcie czy skan biletów?
ODPOWIEDZ