Teraz słucham...
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Teraz słucham...
Próbuję się przekonać..

Ta płyta byłą sporym zaskoczeniem. Większości się oczywiście nie podobała. To były jeszcze czasy gdzie liczyła się ekstrema. Takie zabiegi u nas nie był zbytnio rozumiane. Osobiście dzisiaj wracam do tej płyty. Więcej słucham wcześniejszych ale koniec końców Spheres nie było takie złe. Po prostu pomieszali na niej death z jazzem. Wtedy też tak Cynic zrobił albo wcześniej Athesit np.LukaSieka pisze: ↑wt sty 23, 2018 11:25 am
Od prawie dwudziestu lat próbuje się przekonać do tej płyty... Co pare lat tak włączam i staram się znaleźć coś dla siebie. Niby dziś już bardziej oswojony jestem z tą zmianą stylu przez Pestilence niż przed laty, ale ciągle dużo mam zastrzeżeń do tego materiału. Może gdyby ta płyta lepiej brzmiała. Gdyby nie była tak płasko wyprodukowana, bo pomysły złe nie są. Coś jakby jazz fusion spotkał gdzieś death metal w kosmosie... No nic, może kiedy indziej mi się uda przebrnąć przez te płte bez grymasów.
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Jakoś Cynic i Atheist do mnie lepiej zawsze docierali. Problem z Pestilence jest taki, że zmienili styl, a tamte kapele grały tak od swoich pierwszych płyt. Zawsze w przypadku Pestilence mnie to drażniło. W końcu nagrali takie dobre 3 pierwsze płyty.Felcio pisze: ↑śr sty 24, 2018 12:47 amTa płyta byłą sporym zaskoczeniem. Większości się oczywiście nie podobała. To były jeszcze czasy gdzie liczyła się ekstrema. Takie zabiegi u nas nie był zbytnio rozumiane. Osobiście dzisiaj wracam do tej płyty. Więcej słucham wcześniejszych ale koniec końców Spheres nie było takie złe. Po prostu pomieszali na niej death z jazzem. Wtedy też tak Cynic zrobił albo wcześniej Athesit np.LukaSieka pisze: ↑wt sty 23, 2018 11:25 am Od prawie dwudziestu lat próbuje się przekonać do tej płyty... Co pare lat tak włączam i staram się znaleźć coś dla siebie. Niby dziś już bardziej oswojony jestem z tą zmianą stylu przez Pestilence niż przed laty, ale ciągle dużo mam zastrzeżeń do tego materiału. Może gdyby ta płyta lepiej brzmiała. Gdyby nie była tak płasko wyprodukowana, bo pomysły złe nie są. Coś jakby jazz fusion spotkał gdzieś death metal w kosmosie... No nic, może kiedy indziej mi się uda przebrnąć przez te płte bez grymasów.

So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
- LukaSieka

Hexenhaus "The Edge Of Eternity"

Benediction "Transcend The Rubicon"
- AncientMariner
- -#Clansman

RAM - ROD
U mnie zdecydowanie jedna z najlepszych płyt 2017 roku.
...i w oczekiwaniu na Firepower

Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Luxtorpeda 23.05 ; Savatage + 11.08
- Saimon1995
- -#Moderator

- LukaSieka

- LukaSieka

- AncientMariner
- -#Clansman

- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

A7X - The Stage
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Luxtorpeda 23.05 ; Savatage + 11.08

Shredder 1984 - Synth City
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Saimon1995
- -#Moderator

Lubię, bardzo lubię.
A u mnie dzisiaj trochę klasyki:

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest