TSA,Turbo czy Kat
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Re: TSA,Turbo czy Kat
może pochlał,, zdarza sie xD
- Saimon1995
- -#Moderator

Na stronie i FB zespołu ma pojawić się oświadczenie w tej sprawie - tyle mój znajomy dowiedział się od managera TSA.
.....KAT
to ja wkleję w tym wątku: http://www.antyradio.pl/Muzyka/Rock-New ... 2018-19595
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Mam nadzieję, że pojawienie się nowego wokalisty pociągnie za sobą pojawienie się nowej płyty studyjnej.krusejder pisze: ↑wt sty 09, 2018 11:01 pm to ja wkleję w tym wątku: http://www.antyradio.pl/Muzyka/Rock-New ... 2018-19595
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Troszkę ? tam przez cały poprzedni rok z 10 postów doszło 
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
W tym z połowa to moje, dlatego zachęcam do przypomnienia hasła, czy rejestracji
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
- AncientMariner
- -#Clansman

Ja pozwole sobie ocenic płyty, bo ostatnio przeleciałem całą dyskografie po kolei.
Live - 7/10
TSA - 5/10
Spunk! - 4/10
Heavy Metal World - 8/10
Rock 'n' Roll - 7/10
52 dla przyjaciół - 5/10
Proceder - 6/10
Live - 7/10
TSA - 5/10
Spunk! - 4/10
Heavy Metal World - 8/10
Rock 'n' Roll - 7/10
52 dla przyjaciół - 5/10
Proceder - 6/10
- Saimon1995
- -#Moderator

U mnie wygląda to tak:
Live - 10/10
TSA - 8/10
Spunk! - 5/10
Heavy Metal World - 10/10
Rock 'n' Roll - 9/10
52 dla przyjaciół - 5/10
Proceder - 8/10
Live - 10/10
TSA - 8/10
Spunk! - 5/10
Heavy Metal World - 10/10
Rock 'n' Roll - 9/10
52 dla przyjaciół - 5/10
Proceder - 8/10
-
Deleted User 5490
Dla mnie nr 1 obecnie jest Kat, ale tylko z Romanem. Bez niego się nie liczy. Później Turbo. Na starość zacząłem doceniać. Na końcu TSA, które dawno niczym nie zaskoczyło. Poza tym, że ogrywają stare numery na częstych koncertach, nic nowego się u nich nie dzieje. Najbardziej leniwa ekipa z całej trójcy.
To jakby mówić, że lubi się oddychać powietrzem, ale tylko takim z tlenemPierre Dolinski pisze: ↑ndz lut 18, 2018 5:55 pm Dla mnie nr 1 obecnie jest Kat, ale tylko z Romanem. Bez niego się nie liczy.
Kat w sobotę dał radę. Szkoda, że zrobił się z niego taki objazdowy zespół, poczynania Romana i Irka mogą budzić mały niesmak. Ostatnia autorska płyta została wydana 7 lat temu, do tego jest mocno średnia. No i niestety Kostrzewski wykazuje ogromny regres jako tekściarz, te jego teksty z Szyderczego Zwierciadła, a z Biało-Czarnej to niebo i ziemia.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
TSA to od lat żywy trup. Ufam, że gwiazdorek pójdzie jeść snickersy a na jego miejsce przyjdzie młody wilk, który pociągnie ten zespół do przodu. KAT + RK jest na najlepszej drodze, by kopiować dokonania brakorobów z TSA, czyli odcinania kuponów od dawnej sławy.
Niepokoi mnie sytuacja w Turbo. Nowa płyta powstaje za wolno, a wakat na stanowisku 2 gitarzysty trwa za długo. Ale i tak Turbo wypada na tle tamtych gwiazd zdecydowanie najlepiej pod względem artystycznym.
Niepokoi mnie sytuacja w Turbo. Nowa płyta powstaje za wolno, a wakat na stanowisku 2 gitarzysty trwa za długo. Ale i tak Turbo wypada na tle tamtych gwiazd zdecydowanie najlepiej pod względem artystycznym.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Deleted User 5490
Schizoid. Z tym tlenem i powietrzem - dobre porównanie. Nie ma Kata bez Romana.
Fakt. Są objazdowi, ale jednak nagrali Biało-Czarną stosunkowo całkiem niedawno. Przypomnij sobie kiedy powstał "Proceder" TSA. 2004 rok? Dobrze pamiętam. Krusejder dobrze mówi - TSA od lat żywy trup. Teraz jeszcze jak po trasie odejdzie Piekarczyk jak zapowiada, to będzie już zupełnie trup.
Turbo jest i tak w tym momencie najbardziej płodnym kompozytorsko zespołem z tego zestawu.
Trzeba jednak przyznać, że dinozaury zaczynają powoli przechodzić w stan skamieliny i trzeba będzie się z tym pogodzić.
Fakt. Są objazdowi, ale jednak nagrali Biało-Czarną stosunkowo całkiem niedawno. Przypomnij sobie kiedy powstał "Proceder" TSA. 2004 rok? Dobrze pamiętam. Krusejder dobrze mówi - TSA od lat żywy trup. Teraz jeszcze jak po trasie odejdzie Piekarczyk jak zapowiada, to będzie już zupełnie trup.
Turbo jest i tak w tym momencie najbardziej płodnym kompozytorsko zespołem z tego zestawu.
Trzeba jednak przyznać, że dinozaury zaczynają powoli przechodzić w stan skamieliny i trzeba będzie się z tym pogodzić.
Co do tego, że sytuacja TSA jest żałosna, nie ma wątpliwości. Ale jednak 7 lat to długo, dodatkowo płyta jest IMO dość kiepska i chętnie przygarnął bym nowe autorskie kawałki, które poświadczył by na korzyść talentu kompozytorskiego zespołu. 2 pozostałe krążki to numery napisane 30 lat temu. O ile Buk miał sens i czekam na zapowiedzianą kontynuację, to większość utworów z nowego 666 jest do kitu. Diabelski Dom III co prawda przebija pierwowzór, ale po co nagrywać jeszcze raz Wyrocznię czy Noce Szatana, które na 38 Minutes Of Life koszą? Bezsens, a dodatkowo to wydawnictwo blokuje wznowienie oryginalnego 666, które chętnie postawiłbym na półce.
Turbo gra na jedną gitarę, bo to tańsze. Przykre, ale prawdziwe. Przecież te ich numery nie są niewiadomo jak skomplikowane, by nie można było znaleźć w kraju gitarzysty, który by im podołał. 2 wiosła będą, kiedy będą niezbędne. Na razie według Wojtka nie są. Szczerze mówiąc, to w sobotę pomimo braku drugiej gitary, ja odbierałem koncert bardzo dobrze. Wiadomo, że inaczej na żywo to słychać, a inaczej na nagraniach, ale jak się tam stało pod sceną, to na pewne rzeczy się nie zwracało uwagi.
Artystycznie to Oddech Wymarłych Światów spycha dyskografię zarówno Turbo jak i TSA na margines, pomimo naprawdę dobrych płyt pokroju Kawalerii.
Turbo gra na jedną gitarę, bo to tańsze. Przykre, ale prawdziwe. Przecież te ich numery nie są niewiadomo jak skomplikowane, by nie można było znaleźć w kraju gitarzysty, który by im podołał. 2 wiosła będą, kiedy będą niezbędne. Na razie według Wojtka nie są. Szczerze mówiąc, to w sobotę pomimo braku drugiej gitary, ja odbierałem koncert bardzo dobrze. Wiadomo, że inaczej na żywo to słychać, a inaczej na nagraniach, ale jak się tam stało pod sceną, to na pewne rzeczy się nie zwracało uwagi.
Artystycznie to Oddech Wymarłych Światów spycha dyskografię zarówno Turbo jak i TSA na margines, pomimo naprawdę dobrych płyt pokroju Kawalerii.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
-
Deleted User 5490
Oddech jest chyba najlepszym klasycznym albumem metalowym w Polandii. Nie ma chyba drugiej tak dobrej płyty. 
Dziś o 21:50 na TVP Kultura program z Wojtkiem Hoffmannem
Dzięki za info ,trzeba nagrać bo mecz trwa 
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
- Saimon1995
- -#Moderator

Marek Piekarczyk o odejściu z TSA dla Teraz Rocka: Właściwie, to odszedłem z TSA już w grudniu 2017 roku [...]. Zespół TSA będzie pewnie koncertował, ale z innym wokalistą. Dowiedziałem się niedawno, że szukali kogoś na moje miejsce już przeszło rok temu. Życzę im powodzenia i jak to mawiał mój sąsiad: „Pozazdrościć apetytu, Panowie!”.
W sumie ucieszyłem sie ze Piekarczyk poszedł w p****. Oby znaleźli nowego wokalistę i efekt "nowej miotły" zadziałał zgodnie z oczekiwaniami. Myślę że Nowak może mieć sporo dobrych riffów w zanadrzu które czekają na konkretną oprawę w stylu TSA (Złe Psy jakoś do mnie nie przemawiają). Zobaczymy co się wydarzy