Slayer

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Re: Slayer

Post autor: Michał »

gumbyy pisze: śr sty 24, 2018 1:53 pm Tak... "ostatnia" trasa, płyta w drodze, no a po płycie kolejna trasa :lol:
Ostatnia trasa przed płytą :wink:
A tak poważnie to chciałbym żeby jeszcze pograli.
Dziewczyna ich mocno polubiła jako jedynych z metalowych, więc ich występy to jedyna okazja do wspólnego koncertu :mryellow:
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
Mr. M
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Mr. M »

No nie wiem, pamiętam wywiady z Arayą już z czasów World Painted Blood, że chciałby już niedługo przejść na emeryturę, więc w tym przypadku jest to jak najbardziej możliwe... raczej bym obstawiał opcję, że po tej trasie skończą, po paru latach King i Lombardo się pogodzą, a Araya stwierdzi "a właściwie to nudzi mi się, pograłbym znowu" i będzie wielki "kombek" 3/4 oryginalnego składu :B
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Mr. M pisze: śr sty 24, 2018 5:30 pm No nie wiem, pamiętam wywiady z Arayą już z czasów World Painted Blood, że chciałby już niedługo przejść na emeryturę, więc w tym przypadku jest to jak najbardziej możliwe...
Wiadomo, że kiedyś taki dzień nadejdzie.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

O Black Sabbath też mówili, że skok na kasę ;) A jak sprawa wygląda, tak wygląda. Co prawda Tony i reszta to dużo starsi panowie, ale jestem skłonny uwierzyć w to, że najbliższy czas to pora na pożegnanie z Zabójcą. Tom zawsze wydawał mi się być dość rodzinnym gościem, do tego w 2015 mówił coś o solowej płycie. A dorobek studyjny Slayera jest w większości dobry. Nie ma potrzeby kalać go słabymi płytami, a takie być może nagrywali by w przyszłości. Słuchałem wczoraj WPB po raz pierwszy od dawna i...Elegancko. Średnia produkcja, ale płyta tnie. Co innego Repentless, którego słucha się nieźle, ale nie ma już tej mocy.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Zgadza się na Repentless są 4 b. dobre utwory, reszta... taka sobie.
Awatar użytkownika
Lipa
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Lipa »

Pamiętam, że Repentless słuchałem chyba z 4 razy... Znaczy miałem 4 podejścia. Za każdym razem, wyłączałem w połowie.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Ja słucham bez większych zgrzytów. Dobra płyta :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Ja ja ostatnio odswiezylem i jest bardzo okej. Daje radę
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Beny82
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Beny82 »

Slayer od 1990 nie wydał w pełni ciekawego albumu. Owszem, zdarzały się dobre utwory ale raczej służące jako wypełniacze dość przecięntych płyt.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Gary Holt mówi, że kolejnej płyty nie będzie. Zobaczymy czy nie kłamie. ;) https://www.ultimate-guitar.com/news/ge ... _says.html
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

FaithNoMore pisze: sob sty 27, 2018 12:22 pmGary Holt mówi
But my name is Gary 'No Comment' Holt today. I don't know nothing.
:lol: to powiedział co wiedział :mrgreen:
www.MetalSide.pl
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Przytłaczająca większość ukochanych przez fanów numerów Slayera to dzieło Hannemana bądź pisanych przez niego na spółkę z Kingiem. Sądzę, że bez Jeffa nie są już tak atrakcyjni twórczo i nie są w stania dorównać samym sobie. To jeden z powodów, dla których postanowili skończyć karierę. Drugim może być widoczne zmęczenie Toma, który już od kilku lat wygląda jak Saddam Husain siłą wydobyty z jakiegoś bunkra na pustyni bez stałego dostępu bieżącej wody. O ile King mógłby to ciągnąć bez Lombardo, z którym często miewał na pieńku przez cały okres kariery, to bez Toma nie będzie w stanie sprawić, by Slayer miał tą magię przyciągającą tłumy na koncerty i sprawiającą, że płyty Slayer dobrze się sprzedają.
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Ze spotify zniknęło Repentless
Dziwne, ciekawe czy chwilowo.
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Jakieś braki licencyjne na 100%, np Helloween miał jakiś czas temu większość płyt, teraz ostały się z tego co pamiętam ze 4. Gamma też nie ma wszystkich, mocno to zniechęcające do Spotify swoją drogą.
Deleted User 5147

Post autor: Deleted User 5147 »

Na playliście "Repentless", tylko jeden utwór (Take Control) jest dostępny. Reszta niedostępna.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Licencja i tyle w temacie. To play must pay :)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Dlatego ja preferuję płyty stojące na półce. Może i wybór mniejszy, ale za to jest co trzeba.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

barsiarz pisze: czw mar 01, 2018 2:42 pm Jakieś braki licencyjne na 100%, np Helloween miał jakiś czas temu większość płyt, teraz ostały się z tego co pamiętam ze 4. Gamma też nie ma wszystkich, mocno to zniechęcające do Spotify swoją drogą.
Helloween większości jest, brakuje tych co zawsze. "Oath", "Rabbit" ale zniknął ostatnio "The Dark Ride".

Co ciekawe na Tidalu Dark Ride dalej jest.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

pz pisze: czw mar 01, 2018 3:07 pm Dlatego ja preferuję płyty stojące na półce. Może i wybór mniejszy, ale za to jest co trzeba.
I to jest argument!
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

pz pisze: czw mar 01, 2018 3:07 pm Dlatego ja preferuję płyty stojące na półce. Może i wybór mniejszy, ale za to jest co trzeba.
Ja Spotify mam od 3 miesięcy, promocja za 1 zł mnie zacheciła :wink:
Płyty też mam, ale jednak wieczorem, przy słuchawkach, Spotify się sprawdzał, choć wkurzające są te znikające albumy. Na nim też można posłuchać starszych rzeczy, niekoniecznie metalowych, które się pamięta z lat młodości, a o płyty ciężko. No i na impulsy też się nadaje - np. ostatnio krusejder wspomniał o koncertówce Saxona z Manchesteru - trzy smyrnięcia i już leciało :)
ODPOWIEDZ