08/07/2018 - The Rolling Stones - Warszawa

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: 08/07/2018 - The Rolling Stones - Warszawa

Post autor: Bon Dzosef »

Stonesi w innych krajach sa jeszcze drożsi, pisanie o desperacji jest trochę smieszne. Chetnych na koncert jest za dużo po prostu.

Nie uważam żeby byli tacy swietni jak pisze Thorgal, ale warto chociaz raz zobaczyć bo to historia muzyki.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Deleted User 5800

Post autor: Deleted User 5800 »

kam pisze: sob mar 03, 2018 9:46 am Czy ja dobrze rozumiem, że nazywasz desperatami ludzi, których zwyczajnie stać na to, żeby kupować bilety w przedziale 395-1950?
Muszę doprecyzować. Nie chcę nikogo obrażać, może za mocno generalizuję. Powiem tak. Znam ludzi osobiście, nie przez internet, którzy potrafią zrezygnować z wielu podstawowych rzeczy (niemal głodować), żeby zapłacić za najlepszy i najdroższy bilet :) W związku z tym, że w Polsce zarobki są dość słabe to założyłem pochopnie, że na takim stadionie musi się znaleźć sporo takich "desperatów" :wink:

Sam nie chcę hejtować. Naprawdę. Po prostu nie podoba mi się to, że jest coraz drożej, a i tak wszystko sprzedaje się w chwilę. W ten sposób powoli przestaję, niemal zupełnie, chodzić na koncerty. Bo choć byłoby mnie stać to mam do wyboru zapłacić kwotę, którą uważam za rozbój w biały dzień za dobre miejsce lub za mniejsze pieniądze iść na koncert z lornetką. Wolę więc nie iść wcale. Wam jednak SZCZERZE życzę dobrej zabawy.

PS: Głównym celem mojej wiadomości było podkreślenie zależności -> wyprzedane w chwilę koncerty a ceny biletów.
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Jednak zauważ, że takie ceny to jednak tylko Stonsi. 440 PLN za Metallicę ( szybki Sold Out), 100 EUR za U2 ( na płytę) jeszcze szybszy Sold out to nie są jakieś stawki z księżyca. 598 USD za black ticket na Metę to też nie są jakieś kosmiczne pieniądze wliczając to co daje taki bilet i jakby był na Europę to sam bym brał. Wielu użytkowników tego Forum jakby Maiden zrobiło taki bilet to brali by je od razu. Natomiast wracając do Stonsów, to jest kwestia promotorów...każdy chce zarobić. Organizując jeden taki koncert można zarobić na ładnych kilka lat ;-) Stąd te licytacje. No i każdy z Nas indywidualnie podejmuje decyzje czy chce wydać SWOJE pieniądze i jak. Dla mnie poziom cen PITów w tym roku jednak przekroczył poziom akceptowalny ( za wyjątkiem Marsylii ) i dlatego rezygnuję z tego przywileju. Byłem w Picie 2 razy i gra gitara. Lucky Dipy też są okej...skoro ludziom się udaje. Goldeny na tej trasie są przewidziane na ca. 15 000 tysięcy ludzi. Nawet zakładając że 2 k pójdzie z tego w pakietach to i tak możliwość wylądowania w 3-4 rzędzie jest, a to już nie jest taka zła miejscówka i nie trzeba brać lornetki. Lucky Dip na Londyn kosztuje 167 PLN, więcej Manson na Torwarze kosztuje więc cena bardzo dobra, lot można ogarnąć za 300 pln w dwie strony a spać po gigu na lotnisku. Reasumując można narzekać i biadolić, ale można też szukać sposobów, aby miło spędzić czas w towarzystwie NAJWIĘKSZEJ AKTYWNEJ LEGENDY :P
Deleted User 5800

Post autor: Deleted User 5800 »

thorgal_30 pisze: sob mar 03, 2018 1:53 pm No i każdy z Nas indywidualnie podejmuje decyzje czy chce wydać SWOJE pieniądze i jak. Dla mnie poziom cen PITów w tym roku jednak przekroczył poziom akceptowalny ( za wyjątkiem Marsylii ) i dlatego rezygnuję z tego przywileju.
No właśnie o to chodzi tak w ogóle. Ja rezygnuję. Inni idą. Tylko w ostatecznym rozrachunku będzie tak, że skoro wciąż są chętni to bilety będą stale drożeć. Szkoda.
scorpio
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: scorpio »

Ja by wziął pod uwagę jeszcze jeden fakt w tym wszystkim. Znakomita większość z nas zalicza po kilkanaście koncertów w roku i w ogólnym rozrachunku: ceny biletów, dojazdy, ewentualne hotele daje to sporą kwotę. Ale jest mnustwo ludzi którzy idą na jeden czasami dwa w roku i nie jest dla nich problemem wydać te pare set złotych.
ODPOWIEDZ