Legacy Of The Beast World Tour 2018 - Setlista spekulacje

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Re: Legacy Of The Beast World Tour 2018 - Setlista spekulacje

Post autor: Saimon1995 »

Mr.Hankey pisze: czw mar 08, 2018 4:18 pm Mogę się założyć, że ten witraż będzie się miał nijak do setu. Na ile przed trasą to zostało opublikowane? Pół roku? Myślisz, że Harris ma już wtedy ułożoną listę kawałków na następną trasę? No proszę Cię...
A dlaczego nie? Koncept trasy też musieli ustalić wcześniej. Jeśli wiedzieli już pod jakim szyldem wyruszą w 2018, to pod tym kątem Stefek zaczął pewnie układać setlistę. Gdyby nie mieli planu, wrzuciliby "byle jakiego" Eddiego, który nic by nie symbolizował. Nie po to grafik się męczył, by wszystkie wskazówki umieścić na witrażu, żeby potem okazało się czymś totalnie nieistotnym. 8) Jest koncept gry, od czapy utworów raczej nie zagrają (piszę "raczej", bo w życiu nic, oprócz podatków i śmierci, pewne nie jest).
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: brezdi »

Pisząc, że "Stefan zaczął myśleć na setem" miejmy nadzieję, że rzeczywiście nad nim myśli, a nie na zasadzie 6:00 hmm co zagramy.. 6:02 --> ok, mam całość :)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

brezdi pisze: czw mar 08, 2018 9:02 pm Pisząc, że "Stefan zaczął myśleć na setem" miejmy nadzieję, że rzeczywiście nad nim myśli, a nie na zasadzie 6:00 hmm co zagramy.. 6:02 --> ok, mam całość :)
Myślę, że mniej więcej tak to wygląda. Siada rano przy kawce, i przez kilka minut myśli nad tymi 5-6 mało oczywistymi numerami i coś wybiera . Reszta to wiadomo ;) Trooper, 23:28, 666, Fear, IM, itd...
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: brezdi »

Z drugiej strony myślę, że jak ma 4-5 wątpliwości co do niektórych bardziej wymagających i nieogranych kawałków to jednak jakaś konsultacja z resztą się odbywa :) Szczególnie mam na myśli Nicko i Bruce'a. Chyba, że żadnego bardziej wymagającego i nieogranego jednak nie będzie :(
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Z tego co pamietam sety ustalaja Steve i Bruce
True_Estus
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: True_Estus »

Sprawa sądowa Hallowed by The Name zakończona Steve i ekipa mają prawa do utworu. Jeden z najlepszych (jeśli nie najlepszy utwór imo) a do tego klasyk, więc pewnie wróci do setlisty. Nie mam nic przeciwko w odróżnieniu od RTTH, Evilów mogą go grać dla mnie na każdej trasie podobnie jak Fear.
A setlistę z tego co mi wiadomo ustala Stefan konsultując się z Bruce'm. Adrian może jeszcze coś tam szepnie bo mu zależy a reszta się tym nie zajmuje.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Powinni w końcu dołożyć tego Alexandra - w witrażu jest komar (A. Macedoński zmarł po jego ukąszeniu!) to nie jest mucha - przypadek?
Awatar użytkownika
marian_Fe
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: marian_Fe »

RALF pisze: śr mar 14, 2018 8:40 pm Powinni w końcu dołożyć tego Alexandra - w witrażu jest komar (A. Macedoński zmarł po jego ukąszeniu!) to nie jest mucha - przypadek?
Rozwaliłeś system. Widzę, że tak jak ja ubóstwiam Marynarza, tak Ty Aleksandra :) A swoją drogą od razu mówiłem, że to ewidentnie nie jest żadna mucha. Komar jak złoto :mryellow:
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Bo tak jest - poczytaj sobie, jeśli masz wątpliwości.
Awatar użytkownika
marian_Fe
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: marian_Fe »

RALF pisze: śr mar 14, 2018 9:54 pm Bo tak jest - poczytaj sobie, jeśli masz wątpliwości.
Wątpliwości nie mam. Raczej lekki podziw, że coś takiego skojarzyłeś :)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Bruce interview in Kerrang, only tour relevant info is that he wants the stage show to exceed the book of souls tour and that he wants a few big surprises in the setlist, he says he's aware that they've fallen into a bit of a groove recently in terms of regular songs and wants to shake it up.

To z Maidenfans.com - czyli nie żartowali i scena i set powinny zaskoczyć. Może w końcu coś zmienią nieco radykalniej?
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Wywiady wywiadami, ale po co mieliby się wysilać? Trasa sprzedaje się genialnie.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Dokładnie - b. dobrze, prawdopodobnie poza Triestem i Chorwacją wszędzie będzie przynajmniej 80% - sold out. Na Sweden Rock, Volt, Hellfest, Graspop - dodatkowe bilety, wszystko świetnie schodzi. Nawet na drugi Kraków biletów jest coraz mniej - sądzę że do końca lipca te 80 - 90% będzie sprzedanych. Wiesz, ja jednak sądzę iż postarają się bardziej niż zwykle. Zarówno Dickinson, jak i Harris mówili i wciąż podtrzymują deklarację, iż mieli zamiar przeskoczyć rozmach widowiska jakim było "The Book of Souls Tour" - a to już dużo, plus te rzadko wykonywane kompozycje. Poczekajmy do końca maja i sami się przekonamy...
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: erosinho »

Dzosef pisze: śr mar 14, 2018 11:00 pm Wywiady wywiadami, ale po co mieliby się wysilać? Trasa sprzedaje się genialnie.
Ta tak, ale trzeba myśleć o przyszłości. Jak przy okazji tej trasy się nie wysilą, to kolejna może się już tak świetnie nie sprzedawać.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

To zrobią "Farewell Goodbye Last Ed Tour" i wyprzedadzą stadiony niczym Stonesi ;)

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Też myślę, że nie będą mieli problemów z wyprzedaniem kolejnych tras. Myślę, że sprzedaliby nawet Legacy... part 2 z niezmienionym setem (albo z dodanym oklepanym klasykiem). Tak to teraz wygląda, że te największe nazwy schodzą praktycznie w przedsprzedaży i nie jest ważne, że grają po raz nie wiadomo który te same numery.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

erosinho pisze: czw mar 15, 2018 11:15 am
Dzosef pisze: śr mar 14, 2018 11:00 pm Wywiady wywiadami, ale po co mieliby się wysilać? Trasa sprzedaje się genialnie.
Ta tak, ale trzeba myśleć o przyszłości. Jak przy okazji tej trasy się nie wysilą, to kolejna może się już tak świetnie nie sprzedawać.
Następna trasa: 2020/21 albo rok później (bo nie zdziwi mnie, jeśli LOTB przedłużą o rok) to już na 100 będzie albumówka. Czyli - 5/6 kompozycji z nowego krążka + klasyka i jakiś dłużej nieobecny kawałek/ki w secie. Czyli standard. Mnie by nie zdziwiło, gdyby wówczas ogłosili trasę farewell, taką bez robienia sobie z ludzi jaj, jak ich 'kryształowi i uczciwi' kumple po fachu. O kim mowa - wiadomo.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

W najnowszym "Kerrang !" jest okładkowy wywiad z Dickinsonem - dużo mówi o najważniejszych koncertach, oprawie, przygotowaniach i innych przygodach. Dziennikarz bardzo usilnie próbował wyciągnąć od wokalisty konkrety dotyczące trasy "LOTB Tour", odpowiedź Dickinsona można skomentować następująco:
1. To Bruce zawsze nalegał by nieco przewietrzyć set, gdyż od dłuższego czasu wydawał mu się skostniały.
2. Po pierwszym koncercie spodziewa się burzy na social media, bo to co przygotowali w kontekście repertuaru ma być dla wielu zaskoczeniem.
3. Odnośnie show - pracowali nad konceptem mnóstwo czasu. Dla ludzi wiele elementów będzie zaskoczeniem, jak twierdzi Bruce "(...) ludzie będą mówić: musisz człowieku zobaczyć ten spektakl"?!
4. Zdecydowanie przyćmią rozmachem poprzednią, bardzo widowiskową trasę "TBOS".
5. Dziś czują się i grają znacznie lepiej niż kiedyś - "Jesteśmy w zupełnie innej lidze pod każdym względem i świetnie nam z tym".
6. Jedną z piosenek ma być ta "(...) jedna z dwóch rzeczy, która zaskoczy ludzi - na którą czekają od dawna".
7. Innymi słowy - za żadne skarby nie chciał zdradzić konkretów, niemniej - jest na co czekać.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Bruce chyba bardzo zmienił podejście po chorobie, całemu Maiden może wyjść to na dobre.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

6. Jedną z piosenek ma być ta "(...) jedna z dwóch rzeczy, która zaskoczy ludzi - na którą czekają od dawna".
Sanctuary dawno nie było :lol:

Ale wiecie co? Żarty żartami, ale mnie bardzo to zastanawia, ciągle myślę co oni przygotują i nie mogę się juz doczekać Tallina.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
ODPOWIEDZ