Ja myślę, że oni raczej mają rozkaz niczego nie potwierdzać przed trasą.
Legacy Of The Beast World Tour 2018 - Setlista spekulacje
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Legacy Of The Beast World Tour 2018 - Setlista spekulacje
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Zakaz to sobie mogą mieć, ale Nicko to straszny paplacz. W końcu co mu mogą zrobić? Wykopią go z zespołu, czy dostanie po dupsku od Roda?Ja myślę, że oni raczej mają rozkaz niczego nie potwierdzać przed trasą.
To prawda, iż na NAMM Nicko wspominał o Where Eagles Dare i Flight of Icarus w kontekście jego ulubionych kawałków z "Piece of Mind" (1983). Wydaje mi się, iż jest spora szansa na usłyszenie tych kompozycji za kilka tygodni.
Gdzie Rzym, a gdzie Krym? Droga od ulubionego kawałka z danej płyty do setlisty jest długa
www.MetalSide.pl
Ale z tego, co Ralf pisze, to niczego nie potwierdził. Powiedział tylko, że to jego ulubione numery
Chociaż uważam, że akurat te 2 są całkiem prawdopodobne. W końcu 35-lecie POM. I dobrze, fajne strzały, szczególnie Orzełki.
Chociaż uważam, że akurat te 2 są całkiem prawdopodobne. W końcu 35-lecie POM. I dobrze, fajne strzały, szczególnie Orzełki.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
No ale Nico nic nie potwierdził
tylko wymienił 2 ulubione numery z "PoM" 
www.MetalSide.pl
Wiesz, nie potwierdził - zgoda, tylko popatrz na witraż, masz tam ewidentnie Ikara a i kilka motywów do "Orzełków" też można dopasować. Gdyby zaczęli show od nich właśnie, byłoby świetnie. Już parę razy tak było, że muzycy Maiden na kilka miesięcy przed trasą wspominali o ulubionych kompozycjach a potem niektóre z nich pojawiały się w secie. Za 40 dni wszystkiego się dowiemy.
-
Deleted User 1499
Jedyną bomba to może być Flight of Icarus, ale mam nadzieję że tą bombą nie jest bo skoro tyle zachodu o 3 min utwór to będę gorzko rozczarowany. Reszta była grana od Reunion także średni szał , aczkolwiek mile widziany.
Może coś przegapiłem, ale Strangera po Reunion to chyba nie grali.sekcjazwlok pisze: ↑wt kwie 17, 2018 10:22 pmJedyną bomba to może być Flight of Icarus, ale mam nadzieję że tą bombą nie jest bo skoro tyle zachodu o 3 min utwór to będę gorzko rozczarowany. Reszta była grana od Reunion także średni szał , aczkolwiek mile widziany.
Był przez chwilę, zaraz po powrocie Adriana i Bruce'a.
Dokładnie, podczas amerykańskiego etapu trasy 1999.
Orly, Ikar i Stranger oraz Clansman, Ftggog i Paschandale i mozna umierać 
A równocześnie sluszna uwaga, ze tylko jednego kawalka nie grali od reunion, wiec moze...
Tym bardziej ze Bruce zapowiada burze po Tallinie w mediach odnosnie setlisty
A równocześnie sluszna uwaga, ze tylko jednego kawalka nie grali od reunion, wiec moze...
Tym bardziej ze Bruce zapowiada burze po Tallinie w mediach odnosnie setlisty
Taki set by mnie z butów wyrwał i całkowicie pozamiatał.
De facto w obliczu ostatnich wydarzeń prawnych, samo HBTN wywoła burzę, więc się za bardzo nie ekscytujcie 
Lepiej aby Maiden tym razem czymś na serio zaskoczyli, bo oczekiwania wielu fanów są już nienaturalnie wyśrubowane (fora, FB). W przeciwnym razie 27 będzie "burza" a wszelkie gromy uderzą w zespół.
Jak już wielokrotnie ustalaliśmy, "burze" na forach dotyczą jakichś może 10% fanów w najlepszym razie, a pozostałe 90% nawet nie śledzi tych wszystkich newsów i wypowiedzi, przyjdą po prostu na koncert. Także wątpię by zespół na to w ogóle patrzył. Niemniej jednak, wspomniane kilka kawałków sprawiłoby, że set byłby naprawdę niesamowity i mam oczywiście na to jakąś nadzieję
Otóż to. Jak ma być bomba, to jakiś niegrany numer musisekcjazwlok pisze: ↑wt kwie 17, 2018 10:22 pmJedyną bomba to może być Flight of Icarus, ale mam nadzieję że tą bombą nie jest bo skoro tyle zachodu o 3 min utwór to będę gorzko rozczarowany. Reszta była grana od Reunion także średni szał , aczkolwiek mile widziany.
www.MetalSide.pl
Dla mnie jednak Caught Somewhere In Time to zdecydowanie byłaby bomba 
jeśli to byłby ten otwieracz, o którym Bruce wspominał, to nie szkoda tych wszystkich słów, zapowiedzi, spekulacji, czy bomb, które krążą po necie. samym otwieraczem zamietliby poprzednie sety pod dywan