Ghost

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Ghost

Post autor: Bon Dzosef »

Już nie działa. Ale niewielka strata, numer jest fatalny. Bardzo leniwy Tobias sie robi.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Deleted User 7379

Post autor: Deleted User 7379 »

A mi sie cholernie podoba. Bardzo czuć w tym klimat lat 80, na koncertach na pewno bedzie dobrze bujać :D
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Mnie też się podoba. Wersja studyjna dużo lepsza.
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

Świetny ten nowy numer, idealny na dyskotekę. Ta płyta będzie chyba najbardziej różnorodna spośród dotychczasowych ghostowych wypustów. Dance Macabre jest jeszcze bardziej popowy i moim zdaniem lepszy niż Square Hammer, a przecież na albumie pojawią się ciężkie walce jak Faith, czy Rats, który do lekkich piosenek nie należy. Jest na co czekać.
Awatar użytkownika
Roberrcik
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Roberrcik »

Fajny klimat Dance Macabre, szkoda tylko, że z tego co się orientuje na Prequelle jest więcej podobnych utworów, wolałbym bardziej klimat Meliory.
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Pożyjemy usłyszymy, krytycy muzyczni piszą czasem takie głupoty, że głowa boli :lol: . W każdym razie z takim graniem Ghost ma szansę stać się mainstreamwą mega gwiazdą na miarę Lady Gagi. Potrzebuje do tego tylko odpowiedniej promocji i zastrzyku pieniędzy od strony inwestorów. Utwory w takiej stylistyce spokojnie mogłby podbić mainstreamowe stacje radiowe i trafić nawet do niewybrednych odbiorców. A przy tym to cały czas świetna muzyka.
Deleted User 7379

Post autor: Deleted User 7379 »

Niestety już usunięte, dlatego ja u siebie nie zamykam karty i cały czas słucham :D
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Ja dokopałem się do alternatywnego źródła, na Reddicie można znaleźć działający link.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Wyborny numer, przypomina Square Hammer, ale jest dużo lepszy. Będzie przebój i miejsce w panteonie klasyków Ducha.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Bardzo komercyjny, ale przy tym slaby kawalek. Bedzie hit, ale muzycznie zapowiada się pogrzeb. Już na Meliorze było dużo takich momentow, ale to już jest obrzydliwe.

Szkoda, że Martin i Simon nie mogliby wywalic Tobiaszka. Może oni oparliby się pokusie nagrania takiego gniota

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

A tam pogrzeb. Płyta jest zrożnicowana, wiemy to już po wykonaniach koncertowych nowych numerów. Ciężkie Faith kontrastuje z popowym Dance Macabre, takich rzeczy pewnie jest tam więcej. Podobno końcowy Life Eternal to miazga.
Obawiam się czego innego: że płyta będzie niespójna. Że brzmienie będzie jedno, ale te kontrasty między utworami będą aż za duże. Na Meliorze jest tak z Mummy Dust. Taka kompozycja zupełnie nie pasuje do tej kapeli, do dzisiaj jest czymś zupełnie innym od reszty (nie mówię, że gorszym). Wolałbym, aby płytka nie brzmiała jak album kompilacyjny.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

A Zenith wyladowal jako bonus...

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

To już wina ego pana Forge'a, który postanowił, że utwór nienapisany przez niego nie może się znaleźć na płycie :roll: A przecież to jedna z ich najlepszych kompozycji.

The Burczax
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: The Burczax »

Po nudnej Meliorze straciłem zainteresowanie Ghostem. Kryzys pogłębiła sytuacja w „zespole”. Jednakże od czasu wypuszczenia świetnego Rats ponownie wkręciłem się w muzykę Ghost. Dance Macabre jest dla mnie potwierdzeniem, że wszystko idzie w bdb kierunku, kapitalny utwór.
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

Nie rozumiem narzekań na meliorę, dla mnie w całości krążek jest kompletny i spójny, coś pięknego.
Co do dance macabre, lekkie, przyjemne w stylu lat `80. Jeżeli gościu ma taki talent i potrafi tworzyć kawałki różnorakie, nie zjeżdżając przy tym z jakości to niech je robi :) chociaż bije w oczy to, że najbardziej skupia się na USA, radiowych kawałkach i kolejnej grammy która zagwarantuje im jeszcze silniejsza pozycje w stanach. (Kolekcjonerki prequelle dla stanow po pare setek dolców rozeszły się moment)

EDIT: Wrzuci ktoś jeszcze raz dance macabre? Plisss
Awatar użytkownika
mikdyb
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: mikdyb »

zgo pisze: pt maja 18, 2018 9:35 am

EDIT: Wrzuci ktoś jeszcze raz dance macabre? Plisss
Jest już na legalu na spotify
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Dla mnie najsłabszą płytą jest Infestissumam, co nie zmienia faktu, że i tak ją kocham :D
Tak właściwie to w całej dyskografii(nie licząc coverów) mogę wskazać tylko 3 utwory, których nie lubię.
Mummy Dust, Secular Haze i Idolatrine - 2 z Infestissumam, dlatego stawiam ją na końcu.

btw w przyszłym tygodniu powinien być jakiś wyciek :D
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

IMO jak na razie z płyty na płytę jest gorzej i mam nadzieję, że Prequelle popsuje ten algorytm.
A ich najsłabsze autorskie numery to dla mnie Death Knell, Body And Blood i Square Hammer (studyjny). Ale całościowo Meliora najsłabsza.
@MaidenFan, info o wycieku to coś pewnego, czy przypuszczenie?

Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

O, zapomniałem o Death Knell. Za to Body and Blood bardzo lubię, szczególnie koncertowe.
Info o wycieku to przypuszczenie. :P Liczę na to, że tydzień wcześniej będzie w sieci.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Moim zdaniem najsłabsze to Body and Blood, He Is, Death Knell. Dla mnie Infesstisuman > Opus >> Meliora.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
ODPOWIEDZ