King of Rock N Roll (Memoriał DIO) - Polska 2019
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: King of Rock N Roll (Memoriał DIO) - Polska 2018
Tak mi się udało terminy na czerwiec ogarnąć, że będę na Memoriale we Wrocławiu 
Night Mistress Fan Club Łódź
byłem w Piekarach na Memoriale. bardzo fajna inicjatywa, podobało mi się, zarówno granie przez pomysłodawców, jak i zaproszonych gości. miałem 1szy raz styczność ze Scream Maker i przyznać muszę, że pomimo całego hejtu w ich kierunku na Sanktuarium, odebrałem ich pozytywnie.
może nie sięgnę po dyskografię chłopaków, ale kolejne granie live będzie mile widziane
może nie sięgnę po dyskografię chłopaków, ale kolejne granie live będzie mile widziane
Ja z kolei byłem we Wrocławiu
Bardo fajna impreza, frekwencja w porządku, chociaż im dłużej trwała impreza tym ludzi ubywało. I to największy mankament - jak dla mnie zbyt długo to trwało. 3 godziny skróciłbym do 2-2,5 maxymalnie. Scream Maker dali radę, Sebastian dobrze śpiewał swoje partie. Natomiast przeurocza Pani z White Highway pod koniec już bardzo słabo... Najmocniejsze punkty to występ Małgosi z zespołu Moyra oraz Normana Powera z Another Pink Floyd
Najsłabszy był zdecydowanie gość z Nasty Crew - ani nie powalał jego śpiew ani tym bardziej dziwne ruchy na scenie... Ale całość oceniam pozytywnie i cieszę się, że udało się chociaż na jeden koncert na tej trasie dotrzeć 
Night Mistress Fan Club Łódź
Cześć! Chciałem się przywitać! Jestem nowy na forum, ale szukałem czegoś takiego do pogadania i od taga do taga trafiłem tutaj! Byłem na Dio we Wrocławiu i Piekarach - przyznam szczerze, że nie spodziewałem się takiego poziomu. Chłopaki ze Scream Maker zaskoczyli na plus, wokalista w wybornej formie. We Wrocławiu niewątpliwie najmocniejszym punktem był wokalista Another Pink Floyd, ale wydaje mi się, że w Piekarach nie radził sobie już tak dobrze. Podobała mi się też pani blond wokalistka z Moyra. Co do pani z White Highway - rzeczywiście Wrocław wokalnie wyszedł najgorzej, szczególnie pod koniec. Ale po rozmowach po koncertach przyznała, że walczy z chorym gardłem - w głosie wyraźnie słychać było straszną chrypę, więc błędy zapewnie uzasadnionie.
Z kolei w Piekarach podobał mi się także występ pary na Temple Of the King. Gitarzyści świetnie się dobrali grając na przemian partie podstawowe i solowe. Generalnie - super impreza i mam nadzieję, że kolejna odbędzie się w przyszłym roku w moim mieście - tzn. w Katowicach.
Fajnie Was poznać! Będę się tu udzielał od czasu do czasu
Z kolei w Piekarach podobał mi się także występ pary na Temple Of the King. Gitarzyści świetnie się dobrali grając na przemian partie podstawowe i solowe. Generalnie - super impreza i mam nadzieję, że kolejna odbędzie się w przyszłym roku w moim mieście - tzn. w Katowicach.
Fajnie Was poznać! Będę się tu udzielał od czasu do czasu
Niedyspozycja głosowa Kasi to zła wiadomość, bo White Highway miało jakoś teraz do studia wchodzić. Mam nadzieję, że to nie pokrzyżuje im planów.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
No dokładnie. Też czekam na tę płytę! Tak samo jak na teledysk Screamów, ciekaw jestem co tam wykombinowali.
Re: King of Rock N Roll (Memoriał DIO) - Polska 2019
17 V 2019 Warszawa - Proxima
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Re: King of Rock N Roll (Memoriał DIO) - Polska 2019
@ Krusejder....myslę, że lepiej załozyc nowy temat, a watek tego usunać, bo sie roni misz masz z poprzednim rokiem. Bo patrząc na posty mi sie pomyliło z tym co w poprzednim roku było. Tak czy siak....jedno pozostake niezmienne. Widzximy się w Proximie w maku 2019. Bez względu na okoliczności:)
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo