Ulubiona płyta Metalliki

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Ulubiony album Metalliki

Kill 'em All
25
10%
Ride The Lightning
75
29%
Master of Puppets
68
26%
... And Justice For All
36
14%
Metallica (Czarny Album)
33
13%
Load
4
2%
ReLoad
2
1%
Garage Inc.
3
1%
S&M
7
3%
St Anger
8
3%

Liczba głosów: 261

Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: Ulubiona płyta Metalliki

Post autor: Metalophil »

Garfield pisze:Sorki Metalophil że się wtrącę, ale moim zdaniem Twoja opinia na temat posiadania genitaliów czy też ich braku przez muzyków Metallicy również nie jest zbyt elegancka. Poniżanie kogoś z powodu granej przez niego muzyki niezgodnej obecnie z Twoimi preferencjami jest o wiele bardziej niekulturalne niż spotrzeżenie Paździocha że pieprzysz głupoty( tu nawet bym się z nim zgodził bo ja zawsze stoję po stronie suwerenności muzyków). To tak gwoli ścisłości. Ale... bez obrazy. To jest forum. :beer
hehe - a co ty taki sztywniacki jestes?:-) Jak juz napisalem jest to moja opinia krytykujaca w sposob metaforyczny i ironiczny zespol a nie zdanie ktoregos z forumowiczow, a wiec twoja wypowiedz porownawcza wydaje sie nie na miejscu - co innego krytykowac muzykow za zmiane image`u(ktory mi sie nie podoba i mam do tego prawo) a co innego jakbym komus odpalil ze jego zdanie jest idiotyczne...
pozdrawiam :rocx
Garfield

Post autor: Garfield »

Ja nie widzę różnicy między Twoim pisaniem a Paździochowym... może tylko taką, że on widzi głupotę w Twojej wypowiedzi a Ty brak jaj u muzyków(co jest dość trudną sztuką zważywszy, iż z pewnością nie miałeś okazji sprawdzić namacalnie :lol: gratuluję wyczynu :beer ). Pozdr :rocx
kirk_pazdzioch
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: kirk_pazdzioch »

Dzięki Garfield za poparcie... Ja sam bym swojego zdania lepiej nie obronił. A ty Metalophil rzeczywiście masz trochę kultury, skoro piszesz takie głupoty o Metallice. :roll: Że niby ja jej nie mam, skoro napisałem, że twoja hipoteza jest głupia. No sorka, mam do tego prawo, tak samo jak ty masz prawo do oceniania poczynań Czterech Jeźdźców... A poza tym, ciekawe, czy byś to powiedział któremuś z Metallicznych?? Akurat jestes w tak świetnej sytuacji, że nie możesz usłyszeć obrony od krytykowanej osoby/osób. Łatwo jest kogoś krytykować, jeżeli ta osoba nie ma szans odpowiedziec na zarzuty.

Pozdro
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

kirk_pazdzioch pisze:Dzięki Garfield za poparcie... Ja sam bym swojego zdania lepiej nie obronił. A ty Metalophil rzeczywiście masz trochę kultury, skoro piszesz takie głupoty o Metallice. :roll: Że niby ja jej nie mam, skoro napisałem, że twoja hipoteza jest głupia. No sorka, mam do tego prawo, tak samo jak ty masz prawo do oceniania poczynań Czterech Jeźdźców... A poza tym, ciekawe, czy byś to powiedział któremuś z Metallicznych?? Akurat jestes w tak świetnej sytuacji, że nie możesz usłyszeć obrony od krytykowanej osoby/osób. Łatwo jest kogoś krytykować, jeżeli ta osoba nie ma szans odpowiedziec na zarzuty.

Pozdro
po 1 - to nie glupoty - akurat sadze ze wiele osob zgodziloby sie z moja teza
po 2 - wg mnie kazdy powinien mowic za siebie, a tu sie juz jakies kolko wzajemnej adoracji wytwarza - ty mowisz za metallice, a garfield za ciebie.
po 3 - ja w swym poście ocenilem dokonania zespolu metallica(subiektywnie), a nie czyjas wypowiedz, albowiem wiem ze oceniajac zle czyjas wypowiedz "rzuca sie cien" na jej autora, a ja nikogo z sanktuarian nie chce obrazac.
po 4 - temat dotyczy metalliki i tylko jej dzialalnosci dotyczyl moj post. czlonkowie zespolu nie sa uzytkownikami tego forum wiec chocby z tego powodu nie sa strona w "sporze", a poza tym moj post nie byl obrazliwy tylko metaforyczny - orzez "obciecie jaj" rozumiem zmiane stylu z heavy metalu(black) na country ew. southern rock(load) czyli zdecydowane zlagodzenie brzmienia(wiadomo ze nie chodzilo mi o potencjal seksualny "czterech jezdzcow" :lol: )
Garfield

Pruknijcie sobie. A wracając do tematu. Kto tu jeszcze lubi posłuchać St.Anger?
BeBe
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: BeBe »

Ja. I nie uważam to za jakąś hańbę dla Metallica`i. Nagrali całkiem niezły krążek.
Hallowed Be My Name
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Hallowed Be My Name »

Garfield pisze:Pruknijcie sobie. A wracając do tematu. Kto tu jeszcze lubi posłuchać St.Anger?
nie o tym jest ten topic :P
Garfield

Ale o :lol: so chozi?? Dobry bąk jest dobry na rozluźnienie nastroju.
kszaku1991
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: kszaku1991 »

Ja nie lubię numetalu, więc i St.Anger nie przypadł mi do gustu jako całość.
A BARDZO lubię sobie posłuchać St.Anger[tytułowy] i Unnamed Feeling. Razi mnie tylko w obu brak jakiejkolwiek solówki, lub kilku riffów wykraczających poza te wykorzystane w zwrotce i refrenie. A reszta jest słaba, schemat goni schemat.
Hallowed Be My Name
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Garfield pisze:Ale o :lol: so chozi?? Dobry bąk jest dobry na rozluźnienie nastroju.
ale czy zaraz musisz wszystkich nim obdarzac :lol:
Garfield

Nie mów, że nosem wyobraźni wyczułeś ten bukiet. Masz z tego tytułu jakiś dyskomfort?
Hallowed Be My Name
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Garfield pisze:Nie mów, że nosem wyobraźni wyczułeś ten bukiet. Masz z tego tytułu jakiś dyskomfort?
coz, jakby to powiedziec, mam - dowiedzialem sie co jadles na sniadanie i to jeszcze bardziej wzmoglo moje zle samopoczucie wywolane cichogrzmotem zalotnikem... ostrzegaj nastepnym razem ;) moze sie zdarzy zatkac nos ;)
ALEX D.
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: ALEX D. »

Ride the lightning, poniewaz ta płyta ma w sobie tyle energi :) zaliczam ją do moich ulubionych płyt muzycznych
ToMek CauseWere Metallica
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: ToMek CauseWere Metallica »

Ride The Lightning & "For Whom The Bell Tolls"
kirk_pazdzioch
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: kirk_pazdzioch »

kszaku1991 pisze: A BARDZO lubię sobie posłuchać St.Anger[tytułowy] i Unnamed Feeling. Razi mnie tylko w obu brak jakiejkolwiek solówki, lub kilku riffów wykraczających poza te wykorzystane w zwrotce i refrenie. A reszta jest słaba, schemat goni schemat.
Reszta, to reszta kawałków na St.Anger?? Hehe, co jak co, ale wydaje mi się, że to właśnie kawałek tytułowy jest bardzo schematyczny, mało rozbudowany i niepotrzebnie długi... Już bardziej ciekawy jest "Frantic" czy "All within my hands"(który jest chyba najbardziej złożonym kawałkiem na płycie).

A ja jeszcze lubię sobie posłuchać tej płyty. Sczególnie dobrze mi się słucha "Invisible Kid"...

A to do Metalophil: :P :rocx
Śmieszne rzeczy chłopie opowiadasz :lol: ...

Pozdro
MaYeR
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: MaYeR »

Garfield pisze:Mam zasadnicze pytanie. A po co i dla kogo mają wracać do korzonków??

1. Dla pieniędzy się nie opłaca bo kasy mają po uszy.:
Utopia :D Kasy nigdy nikt nie ma za duzo. Zawsze wszyscy chca wiecej. Metallica nie jest tu wyjatkiem
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

kirk_pazdzioch pisze:
A to do Metalophil: :P :rocx
Śmieszne rzeczy chłopie opowiadasz :lol: ...

Pozdro
wypowiedz na poziomie przedszkolaka :lol:
to moze zejdzmy na cos takiego: "ty jestes gupi i uzywas bzydkich wylazow!"

skonczmy juz ta dyskusje do cholery :lol:
Garfield

MaYeR pisze:
Garfield pisze:Mam zasadnicze pytanie. A po co i dla kogo mają wracać do korzonków??

Utopia :D Kasy nigdy nikt nie ma za duzo. Zawsze wszyscy chca wiecej. Metallica nie jest tu wyjatkiem
A jesteś pewien że na korzonkach zarobiliby więcej tak na dzień dzisiejszy ?? Bo ja nie. Utopia ? Może i tak. Kaski nigdy nie za wiele, ale jak to ktoś powiedział - Kogo jak kogo ale Metallice stać na zrobienie wszystkim zonka i nagranie płyty mając w dupie gust starych fanów i czyjkolwiek. Ja zawsze ich ceniłem za to, że robią to na co mają ochotę i mają gdzieś cudze zdanie o tym.
Hallowed Be My Name
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Wiadomo ze jak sie ma mln $ to sie chce 2 jak sie ma 2 to sie chce 3 itd jednak wydaje mi sie ze Metallica ma juz wystarczajaco kasy - bo przeciez nie wydaja niepotrzebnych nikomu DVD czy kolejnych best ofow i plyt live zeby zarobic :roll: Stac ich na to zeby robic co chciec i pewnie zarabianie im juz nie w glowie. Ostatni krazek mimo iz nie najwyzszych lotow to nagrany zostal tak jak mial byc nagrany - bo taki jak chcieli mimo iz nie najwyzszych lotow i slaby ale to inna historia ;)
kiske
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: kiske »

Garfield pisze:
MaYeR pisze:

A jesteś pewien że na korzonkach zarobiliby więcej tak na dzień dzisiejszy ?? Bo ja nie. Utopia ? Może i tak. Kaski nigdy nie za wiele, ale jak to ktoś powiedział - Kogo jak kogo ale Metallice stać na zrobienie wszystkim zonka i nagranie płyty mając w dupie gust starych fanów i czyjkolwiek. Ja zawsze ich ceniłem za to, że robią to na co mają ochotę i mają gdzieś cudze zdanie o tym.
To żeś głupotę walnął :?
Owszem mają gdzieś starych fanów, ale to co robią obecnie nie robią dla siebie, tylko dla nowych fanów. Widać bardzo ładnie im to wychodzi. Mi się wydaje, że oni zawsze tacy byli. Chcieli być na topie, dlatego ich muzyka zmienia się razem z modą
ODPOWIEDZ