13/06/2018 - Judas Priest & Megadeth - Katowice

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: 13/06/2018 - Judas Priest & Megadeth - Katowice

Post autor: Bon Dzosef »

Dzwiek pod scena super
Polacy bydlo zwierzęta robaki zombie
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Nie wiem o co Ci chodzi, przecież wyszedles spod sceny o własnych siłach :lol: :wink:
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

barsiarz pisze: śr cze 13, 2018 9:30 pm Nie wiem o co Ci chodzi, przecież wyszedles spod sceny o własnych siłach :lol: :wink:
Wygladalo to slabo, ale w fosie lezala kostka Dave'a i musiałem przypajacowac zeby znalezc się w fosie i ja zgarnąć ;)

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Było Conjuring?
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Si

Rattlehead, Prisoners i Conjuring

Do tego Hangar, Threat, Mechanix, Tornado, Dystopia, Holy, Peace i Symphony

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

A w ogóle to drugi koncert Judasow w ciągu dwóch dni i to chyba za dużo. Maidenow czy Megadeth spoko, ale męczy mnie trochę ten gig. Meldunek z trybun.

No i k...a czemu tak głośno?

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Frank Drebin
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Frank Drebin »

Koncert bardzo dobry. Z perspektywy trybun nagłośnienie co najmniej niezłe, w porównaniu do Mety z Krakowa wręcz świetne. Dave cicho śpiewał, ale chyba nieśmiały jest chłop po prostu. Judas w świetnej formie, Halford też, co było dla mnie sporym zaskoczeniem in plus. Publika na trybunach reagowała słabo. Wydawało się, że Painkillera znają i owszem, ale już takie Freewheel burning to niekoniecznie.
Ostatnio zmieniony czw cze 14, 2018 1:17 am przez Frank Drebin, łącznie zmieniany 1 raz.
FotD = TOP5 albumów Maiden
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Dzosef pisze: śr cze 13, 2018 10:13 pm A w ogóle to drugi koncert Judasow w ciągu dwóch dni i to chyba za dużo. Maidenow czy Megadeth spoko, ale męczy mnie trochę ten gig. Meldunek z trybun.

No i k...a czemu tak głośno?
ZDECYDOWANIE za głośno. Poszedłem za Twoją radą i wziąłem zatyczki... ale zostały w pokoju:-( Megadeth lepiej był nagłośniony niż JP. Nie znam się na pracy dźwiękowca (więc się wypowiem), ale jak ma być dobrze jak koleś cały czas ma słuchawki na uszach i nie słyszy jak to brzmi w hali :P

Najlepszy moment - Rising From Ruins. Najgorszy Sinner przez koszmarną głośność.
Python
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Python »

Dźwiękowiec niestety nie dotarł na koncert. Gitary super, perkusja super, a Rob śpiewał w łazience.

Miło było patrzeć na zaciesz Andy'ego, który chyba po raz pierwszy ze sceny widział aktywną publiczność, która brała udział w koncercie a nie w seansie w kinie. Swoją drogą wielkie brawa dla niego, wszedł w trudną rolę, a radzi sobie bardzo dobrze. Kawał solidnego wioślarza.

Pierwsze rzędy pod sceną to niestety nieustanne przepychanie, kawałek dalej było spoko, można było poskakać i nie być zgniecionym.

Ogólnie jestem mega zadowolony. A teraz spać do flixbusa :D
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Dzosef pisze: śr cze 13, 2018 9:25 pm Dzwiek pod scena super
Polacy bydlo zwierzęta robaki zombie
Gorzej... Oni są jak RAK. Megadeth w 2 rzędzie...

Po czym Fani Dave'a i spółki poprosili ochronę o wyciągnięcie...i tak o to Priest z poziomu barierki..ale złapać cokolwiek przy tym RAKU..bez szans... się chyba wybiorę na Priest do Wiednia lub Tilburga... fajnie że pałeczka MegaDEATH ;-) jest i to bez żadnych kartek-smartek :P
Dzosef pisze: śr cze 13, 2018 9:46 pm Wygladalo to slabo, ale w fosie lezala kostka Dave'a i musiałem przypajacowac zeby znalezc się w fosie i ja zgarnąć ;)
a czyli to TY...hehe...byś widział minę tego ochronirza jak się wkurwił ze kostka zniknęła z głośnika :D :D :D
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Nie chcesz się za coś za palke zamienić? Bardzo mi brakuje do kolekcji, a wiadomo jakim uczuciem darzę Ruda bandę :D

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Deleted User 4876

Towarzyszu Sanktuarianie...przeżyłem piekło pośród tej rakowej publiki by to schwytać, mało mi okularów HUJE nie połamali, Ty na bank ogarniesz sobie samodzielnie na jakimś zagramanicznym gigu i wtedy ta pałka będzie coś dla Ciebie znaczyć...taka z wymiany to prawie jak kupiona na allegro :-)
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

A ja nie wiem jaki Ty masz stosunek do Mega :p . Stad pytanie, bo np mi kostki Judasow jakos szczegolnie nie robia.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Deleted User 4876

Nie jest to mój ulubiony band, ale szanuję ich dokonania..znaczy Rudego, bo skład rotował. Szacunek mój mają za to co dołożyli do muzyki metalowej...w każdym razie...dzięki że zagadaliście tego technika co z wami gadał, bo to dało mi te kilka sekund na ogarnięcie kostki... tylko Megadeth mi brakowało do BIG4. Już Slayera łatwiej zdobyć...
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Jeszcze jedno odnośnie publiki - co ci ludzie widzą przyjemnego w tym "noszeniu na rękach", tak lubią być macani? Współczułem dzisiaj stewardom którzy się mocno z tymi debilami napracowali. No i oczywiście reszcie która buciorami dostawała po głowie... Co ciekawe praktycznie wszystko szło od strony Kiko/Sneapa. Jakoś tam się wszyscy wielbiciele tego jakże inteligentnego zwyczaju zgromadzili. Dzosef, czy wczoraj u sąsiadów też tak było? Domyślam się zresztą jaka będzie odpowiedź.
Awatar użytkownika
Papuh
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Papuh »

Siedziałem z prawej strony sceny prawie na samej górze wiec: Megadeth przechujowo nagłośnieniony słabo gitary i wokal ale to zasługa rudego, który nie potrafi śpiewać. Judasz natomiast za głośno ale o tak o wiele lepiej niż Megadejw
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Koncert niezły ale w zestawieniu z tym co bylo w 2011 roku to nie ma porownania. Ten koncert absolutnie w niczym nie dorownal tamtemu w dodatku był znacznie gorzej naglosniony. Ogolnie solidnie, na plus swiwtna forma Roba ale bez ochow i achow. Zastanawiam się nad tym polandrockiem bo nasluchalem sie plotek ze mur beton ma być... Ale jakoś troche ochota mi odeszła na to. Byłem, widziałem, fajnie, ale nie mam cisnienia na wiecej. Zastanowię się.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
luki527
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: luki527 »

Witam! Szukam dziewczyny, która przypadkowo wytrąciła mi wodę podczas Judas'ów. Później resztę koncertu byliśmy obok siebie. Chciałbym chociaż dowiedzieć się jak masz na imię.

A co do koncertu: Megadeth nagłośniony bardzo źle. Pod sceną słychać było jedynie perkusję. A Judas Priest za to nagłośnione elegancko.
Szkoda, że ekipa nie rozdała kilku autografów (pewnie przez sporą liczbę osób, która przyszła na tył).

A tym czasem czekam na pociąg do Warszawy. Jeszcze tylko 3 godziny i 50 minut.
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Nagłośnienie na Megadeth padaka straszna ale i tak mi się podobało
Judasi już lepiej z dźwiękiem i świetnie wypadli

Koncert zaczynałem gdzieś w połowie sali, pod koniec Mega już 4 rząd, na Judaszach 2/3 i powiem szczerze, że nie rozumiem narzekania na zachowanie ludzi bo (przynajmniej w mojej okolicy) było spoko. Był ścisk i jakieś tam przepychanie ale myślałem, że będzie znacznie gorzej.

Najlepiej wypadło w mojej opinii Hell Bent for Leather, najsłabiej sinner.
Na koniec koncertu dostałem kostką Ritchiego w łeb ale się odbiła :(
Ale... Czekając pod spodkiem na JP od kogoś z ekipy Megadeth dostałem kostkę- Dżozef podziękuj ode mnie koleżance bo to dzięki temu, że ona dostała to mi się też trafiła :mryellow:
Chłopaków z JP się nie doczekałem bo przez to, że miałem mokrą koszulkę było mi lodowato i się zmyłem. Czekał ktoś? Po jakim czasie wyszli?
Ostatnio zmieniony czw cze 14, 2018 1:15 am przez Michał, łącznie zmieniany 1 raz.
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

luki527
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: luki527 »

Wyszli szybko. Raczej wyjechali. Ochrona wygoniła nas poza szlaban. Za dużo ludzi przyszło.
ODPOWIEDZ