26/06/2018 - Ozzy Osbourne - Kraków (Impact Festival)

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Deleted User 4876

Re: 26/06/2018 - Ozzy Osbourne - Kraków (Impact Festival)

Post autor: Deleted User 4876 »

Bardzo pozytywnie zainwestowane 80 zeta. Ozzz jaki jest taki jest..ale zawsze fajnie go zobaczyć... :)
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Z trybuny c przenieśli nas na A, więc całkiem spoko deal. Galactic w porządku, fajne aranżacje. Na Bullet byłem może z 5 sekund, bo nie wytrzymałem. Ozz w formie lepszej niż myślałem, jedynie Wylde troszkę irytował w Fairies. Całkiem przyjemny wypad
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Pewnie ktoś napiszę zaraz, że set przewidywalny, Ozzy dziadunio i takie tam.... Widziałem 4 razy Ozzy'ego solo i był to jeden z jego lepszych koncertów jeżeli chodzi o jego formę. Ozzy wczoraj wypadł zdumiewająco dobrze. Na pewno śpiewał dużo lepiej niż na ostatniej trasie Black Sabbath.
Rozpoczynający "Bark At The Moon" wgniótł mnie w ziemię. Potem od razu "Mr. Crowley", który działa na mnie za każdym razem tak samo nokautująco. Zakk wiadomo, gra kawałki Black Sabbath po swojemu, ale mimo wszystko zaj*biście było móc znowu zobaczyć "Fairies Wear Boots", "War Pigs" i "Paranoid" ponownie na żywo. Ogólnie set, wbrew temu co mówią niektórzy, na prawdę bardzo dobry. Potwierdzają to właśnie choćby takie koncerty. "No More Tears" świetnie zagrany no i "Shot In The Dark", który leci u mnie na dvd podczas chyba każdej popijamy :).
Frekwencja nie była taka zła. Choć biorąc pod uwagę ceny biletów też nie ma się co dziwić. Moi towarzysze na tej wczorajszej wyprawie do Krakowa kupili bilety pod scenę po 30zł.....
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

z ciekawości: kto sprzedawał w takiej cenie?
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Deleted User 7379

Post autor: Deleted User 7379 »

Koncert jak najbardziej na plus. Żadnych problemów przy wejściu, zbędnego zatrzymywania na sprawdzanie dowodów. Przynajmniej było normalne piwo, wprawdzie po 12 zł, ale lepsze to niz bezalkoholowe za 14. Bullet For My Valentine zupełnie nie pasował, ale na szczęscie przyszedłem na ostatnie 2 kawałki. Ozzy miodzio, dobra forma, Zakk bezbłędny, szkoda tylko że nie stałem pod sceną gdy zszedł do publiczności podczas solówki. Wizualnie bardzo przyjemnie to wyglądało, lasery i ten krzyż. Na płycie nie było ścisku, ani jakiegoś mega parcia gdy Ozzy wyszedł. Troche sztywna publika, ruszyło coś dopiero podczas Paranoid. Zapewne to był ostatni Impact, bo myśle że dla LN była to klapa finansowa. Za 8 dych warto było to zobaczyć :D
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Adrian S.O.S. »

Potwierdzam wszystko to co pisali koledzy wyżej. Ozz w bardzo dobrej dyspozycji. Nie zanotowałem praktycznie zadnej wtopy. Zakka się nie czepiam, bo widziałem tez już kilkakrotnie go z Ozzym i wiem jak wykonuje te utwory. Najlepiej moim skromnym zdaniem wypadły wczoraj Bark At the Moon, Suicide Solution, I Don't Want to Change the World i Crazy Train, przy którym zagotowało sie pod scena. Swietny był ten medley, który zaserwowali nam wczoraj panowie. Miracle Man / Crazy Babies/ Desire i Perry Mason. Szkoda oczywiście że utwory nie były granie w całości, ale i tak było nieźle. Scenografia tez niczego sobie.
krusejder pisze: śr cze 27, 2018 12:46 pm z ciekawości: kto sprzedawał w takiej cenie?
Koniki pod Tauron areną sprzedawali po takich niesamowitych cenach :D. Mi udało sie bilet kupił za 40zl także dychę przepłaciłem :D.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Przyznam się bez bicia: na koncert Ozzy'ego jechałem bez żadnych wygórowanych oczekiwań, żeby później nie wyjść z hali rozczarowany... No cóż, Książę Ciemności bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. I świetnie bawiłem się podczas wczorajszego koncertu. Super oprawa (krzyż robił wrażenie, nie da się ukryć), super repertuar (dla "niedzielnego" fana było wszystko, co najlepsze), na nagłośnienie też nie można było narzekać.

Pewnie, gdyby LN nie zrobiło promocji na bilety, to cały "festiwal" ;) okazałby się klapą frekwencyjną. A tak, to się jakoś jeszcze uchowało.

Kto był, raczej z Tauron Areny nie wyszedł rozczarowany.

P.S. W ramach ciekawostki, siedziałem na trybunach rząd przed Nergalem, widziałem także wokalistę Nocnego Kochanka. :D Plejada gwiazd.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

FaithNoMore pisze: śr cze 27, 2018 2:18 pm P.S. W ramach ciekawostki, siedziałem na trybunach rząd przed Nergalem
Właśnie jacyś fani mi mówili, ze go spotkali na rynku. Jakiej marki bylo to piwo za 12 pln?
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

Koncert super.
Ozzy znacznie lepiej (był żywy) niż z Black Sabbath.
Bariera była, kostka od Zakka jest.
Czego chcieć więcej?
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

BDB koncert Ozza. Supportów nie chciałem widzieć :) Niezła robotę robi Zakk, super było zobaczyć ten duet. Set bardzo fajny, forma Ozza niezła (ale chyba półplaybacki były), scenografia w miarę. Krzyż mega! No i frekwencja całkiem, całkiem... w przeciwieństwie do tego co poniektórzy wieszczyli ;)
www.MetalSide.pl
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

gumbyy pisze: śr cze 27, 2018 3:03 pm No i frekwencja całkiem, całkiem... w przeciwieństwie do tego co poniektórzy wieszczyli ;)
Faktycznie spodziewałem się max z 5-6 k..a myślę, że spokojnie te z 9-10 k można odliczyć. Ciekawe jednak ile tych biletów z promek było, u mnie pod sceną po stronie basisty ludzie strasznie narzekali, że przepłacili..
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

thorgal_30 pisze: śr cze 27, 2018 3:17 pm
gumbyy pisze: śr cze 27, 2018 3:03 pm No i frekwencja całkiem, całkiem... w przeciwieństwie do tego co poniektórzy wieszczyli ;)
Faktycznie spodziewałem się max z 5-6 k..a myślę, że spokojnie te z 9-10 k można odliczyć. Ciekawe jednak ile tych biletów z promek było, u mnie pod sceną po stronie basisty ludzie strasznie narzekali, że przepłacili..
No my jechaliśmy w 5 autem i ceny były takie: 1 za 305 (trybuna), 3 za 235 (trybuna) i ja płyta za 100 :lol: A i znajoma kupiła wczoraj płytę za 80 zł i poszła przepisać dane i nic nie zapłaciła. Trochę tych tanich poszło, ale i sporo drogich, bo ludzie kupowali szybko (bali się sold out), więc pewno średnia cena wyszła przyzwoita.
www.MetalSide.pl
Python
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Python »

Jak Maiden nie zabrzmi tak znakomicie w tej hali to znaczy że dźwiękowiec to frajer - lekko mówiąc! Dźwięk żyleta zarówno podczas nudnych do bólu supportów, jak i księcia Ozzy'ego. Koncert petarda, chyba nie ma co tu się więcej rozpisywać. A, i coś co trzeba powiedzieć głośno: j*bać Live Nation! Mam nadzieję że ich trzepnie po kieszeni za tegoroczne koncerty (nie tylko Impact) i ktoś pójdzie po rozum do głowy.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Na płycie to nieźle wyglądało ;)

https://www.youtube.com/watch?v=KnDMSfpNyo4
www.MetalSide.pl
Mosziro
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Mosziro »

Co tu pisać, koncert miodzio :) jedynie można się przywalić do merchu. Same koszulki w zacnych cenach :(
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Naszywki za 50 złotych też dobry deal :P

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

W sumie tylko zerknąłem w merch, koszulki w średnich wzorach ogólnie. A jakaś tam kolejka była i ludzie koszulki kupowali.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Były ze 2 spoko wzory, ale koszulka ze wzorem z Vol. 4 Sabbathu i napis "No More Tours Vol. 2" na niej...Wzbudziło to we mnie lekkie zażenowanie.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

"No More Tours" to ju była kiedyś akcja ;) Taki chyba żarcik nawiązujący ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
SOBER1Z
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: SOBER1Z »

Mamy chyba kolejny fak up wizerunkowy, dot. co prawda ticketmaster, ale jakby nie było, należą do korpo Live Nation. Właśnie dostałem na @ takie cuś:
28 czerwca 2018

Naruszenie bezpieczeństwa danych przez zewnętrznego dostawcę usług Ticketmaster UK

W sobotę, 23 czerwca 2018 r., Ticketmaster w Wielkiej Brytanii zidentyfikował złośliwe oprogramowanie w zewnętrznym narzędziu do komunikacji z Klientami dostarczanym przez Inbenta Technologies dla Ticketmaster.

W momencie wykrycia złośliwego oprogramowania, Ticketmaster dezaktywował wszelkie produkty oraz usługi związane z firmą Inbenta na swoich platformach.

W wyniku działania produktu Inbenta na stronach internetowych Ticketmaster International, niektóre dane osobowe klientów lub dane dotyczące płatności mogły zostać pozyskane przez nieznany podmiot zewnętrzny.

Kontaktujemy się z Tobą, ponieważ kupiłeś lub próbowałeś zakupić bilety w okresie od września 2017 r. do 23 czerwca 2018 r. Jako środek ostrożności, chociaż nie mamy dowodów sugerujących, że Twoje dane zostały naruszone, powiadamiamy Cię o tym fakcie.

Zespoły dochodzeniowe wraz z ekspertami ds. bezpieczeństwa pracują nieustannie, w celu wykrycia mechanizmu naruszenia bezpieczeństwa danych osobowych.

Jesteśmy również w ciągłym kontakcie i współpracujemy z odpowiednimi organami, bankami, a także firmami obsługującymi karty kredytowe.

Nasze działania:

- Ticketmaster International utworzył dedykowaną stronę internetową bezpieczenstwo.ticketmaster.pl , aby odpowiedzieć na pytania dotyczące opisywanego zdarzenia związanego z Inbenta (zewnętrznego narzędzia do komunikacji z Klientami). Możesz również skontaktować się z fan.help@ticketmaster.pl

- Jako środek zapobiegawczy wszyscy poinformowani drogą e-mailową Klienci, będą musieli zresetować swoje hasła przy kolejnym logowaniu do swoich kont Ticketmaster.

Zalecamy monitorowanie oraz weryfikację wyciągów z rachunków bankowych pod kątem dowodów oszustw lub kradzieży tożsamości. Jeśli obawiasz się lub zauważysz podejrzaną aktywność na swoim koncie, skontaktuj się niezwłocznie ze Swoimi bankami i firmami obsługującymi karty kredytowe.

Ticketmaster rozumie jak ważne są Twoje dane osobowe. Priorytetowo podchodzimy do ochrony tych informacji i jest nam przykro, że w tych okolicznościach musimy się z Tobą skontaktować.

Zespół Ticketmaster
ODPOWIEDZ