Festiwal Legend Rocka 2018 - Słupsk, Dolina Charlotty

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

cezi
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Re: Festiwal Legend Rocka 2018 - Słupsk, Dolina Charlotty

Post autor: cezi »

Ja przedwczoraj wróciłem z koncertu Billy Idola na Węgrzech. Krótko mówiąc rewelacja. Pojechałem tam tak naprawdę zobaczyć gitarzystę Steve Stevensa, bo to on jest motorem zespołu, ale Billy idol tez dał radę. Koncert fajnie nagłosniony chociaż może ciut za cicho. Fajna setlista w style The Best of....=Koncert w Budapeszcie był wyprzedany od kilku miesięcy, duzo ludzi chciało kupić bilet przed. W każdym razie jesli ktos sie waha, czy jechac to z czystym sumieniem polecam. Steve Stevens miodzio jesli chodzi o gitarę duzo wstawek a'la flamenco, tylko że granych kostką. Mam nadzieje, że w Polsce tez będzie udany występ.
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Czy jako samochodowy maniak jechałeś autem do Budapesztu w te i wewte? Jakieś wrażenia podróżnicze z wyprawy?
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
cezi
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cezi »

A jakże. W sumie 24 godziny w drodze. Jechałem sam, więc musiałem przyjąć wariant oszczędnosciowy. Bez autostrad bo to podwoiłoby koszty wyjazdu. Wyjechałem o 06.00 byłem o 14.00 na miejscu w Budapeszcie. Z powrotem o 22.30 i tez o 06.30 byłem na miejscu. Jazda bardzo spokojna w zasadzie puste drogi. Jedyny wielki problem, to zwierzyna na Słowacji. Sarny, jelenie, nawet łos mi wylazł. Juz nie liczę lisów, kun i wiewiórek. Nie widziałem tylko dzików. Ale trzeba było być skupionym i uważać.

P.S. I co by nie powiedziec, to jednak Budapeszt jest kilka razy ładniejszy niz Wiedeń. A przecież to w sumie duzo wspólnej tradycji.
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

We Wiedniu byłem (we wczesnym ogólniaku) przez kilka godzin, więc niewiele pamiętam, w Budapeszcie jeszcze nie, szykuję się na wyprawę tam, z tym że to już raczej nie w tym roku.

Bilet na Idola mam już od marca i nie mogę się doczekać tego koncertu! :P
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

cezi pisze: śr lip 04, 2018 9:59 pm
I co by nie powiedziec, to jednak Budapeszt jest kilka razy ładniejszy niz Wiedeń.
... a budapesztenki kilkanaście razy ładniejsze od wiedenek ;)

Miałem i ja miesiąc temu syndrom paryski w Wiedniu. Przyjechałem doń z Budapesztu i bywszy rozczarowany właśnie tymi faktami: że Wiedeń (zwłaszcza zaciapacony) bezapelacyjnie z Budapesztem przegrywa.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Mikson
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Mikson »

Ehhh zobaczył bym taki Alan Parsons Project na żywo, ale biorąc pod uwagę, że 3.08 koncert Watersa, a do Słupska mam całą Polskę to muszę obejść się smakiem :(
Rakol
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Rakol »

Ktoś ze Śląska się wybiera???
ODPOWIEDZ