27-28/07/2018 - Kraków (TAURON ARENA) (27 SOLD OUT)

Wszystko na temat Legacy Of The Beast World Tour 2018

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: 27-28/07/2018 - Kraków (TAURON ARENA) (27 SOLD OUT)

Post autor: PanPrezes »

Ja bym powiedział, że Bruce trzyma formę na mniej więcej równym poziomie od jakichś 20 lat. Wiadomo, że zdarzają mu się lepsze i gorsze dni, ale tak było od zawsze. Jak na moje ucho większość wczorajszych wykonań przebiła te znane z RiR.
Awatar użytkownika
matik
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: matik »

Wczoraj tzn. w piątek była fajna akcja z wlatującym czyimś butem na scenę a potem jeszcze ten karp rozwalił system :mryellow:
Who motivates the motivator
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Na pewno jest progres w Aces High. Clansman wydaje mi się że też brzmi lepiej niż z 2003.
No i Wickerman trochę pazura zyskał.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Ale intro do TWM niestety położone :roll: Przynajmniej w pierwszy dzień.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Dziś chyba bez wyjebek Ogolnie
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Geri666
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Geri666 »

Schizoid pisze: ndz lip 29, 2018 12:39 am Ale intro do TWM niestety położone :roll: Przynajmniej w pierwszy dzień.
https://www.youtube.com/watch?v=XiV0N8OE4o8 w ktorym momencie
Awatar użytkownika
matik
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: matik »

Tam się trochę rozjechali tu trochę nie w tempo ale i tak hala odleciała w ekstazie . Kto by sie czepiał ? :pijak:
Who motivates the motivator
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Filmiku teraz nie mam jak odpalić, ale na trybunach brzmiało to, jak wersja z En Vivo. Może kwestia nagłośnienia, bo jak już pisałem, z gitarami było kiepsko.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Scoobany
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Scoobany »

Miałem nadzieję, że Clansman (zwłaszcza refren) wyjdzie pięknie i się nie zawiodłem.
https://www.youtube.com/watch?v=I_HYg4XigwY
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Publika tragedia. Po wczorajszych barierkach dzisiaj 'przesiadka' na prawie koniec płyty. Ludzie w ogóle jakby znaleźli się przypadkowo na koncercie. Rozglądali się "co tu robić, jak się zachować, co to za zespół". W promieniu 5 metrów, to chyba byłem jedynym śpiewającym człowiekiem. Jeszcze nie śpiewać FTGGOG, to idzie zrozumieć, ale nie znać The Evil That Men Do? :D

Oba koncerty miazga i niesamowite przeżycie.
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

MaidenFan pisze: ndz lip 29, 2018 1:12 am Publika tragedia. Po wczorajszych barierkach dzisiaj 'przesiadka' na prawie koniec płyty. Ludzie w ogóle jakby znaleźli się przypadkowo na koncercie. Rozglądali się "co tu robić, jak się zachować, co to za zespół". W promieniu 5 metrów, to chyba byłem jedynym śpiewającym człowiekiem. Jeszcze nie śpiewać FTGGOG, to idzie zrozumieć, ale nie znać The Evil That Men Do? :D
Dokładnie takie samo wrażenie miałem. Stałem ok. 20 metrów od sceny i nikt prawie słów nie znał - chyba dlatego wielokrotnie łapałem kontakt wzrokowy z Davem i Harrym. Ja śpiewam wszystkie kawałki i podskakuje, szaleje, a dookoła mnie stoi tłum drągów. Wyjątkiem oczywiście "pszebooy" FOTD. Lubię ten kawałek ale już zawsze będzie kojarzyć mi się z Januszami. No ale w porównaniu z piątkiem nie musiałem walczyć o życie.

Zaliczyłem oba (spektakularne) koncerty i wracam do domu zachwycony, a do tego zabujałem się w dziewczynie z pierwszego gigu. Zdobyłem numer, co jest dla mnie nieporównywalnie lepszym fantem niż kostka. ;) Ogólnie piękny weekend którego nie zapomnę do końca życia.
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

dostoevsky pisze: ndz lip 29, 2018 3:21 am a do tego zabujałem się w dziewczynie z pierwszego gigu. Zdobyłem numer, co jest dla mnie nieporównywalnie lepszym fantem niż kostka. ;) Ogólnie piękny weekend którego nie zapomnę do końca życia.
czyli pierwszy taniec nie przy FOTD ;-) :D

a poważniej to fajnie, że i takie rzeczy się zdarzają "na majdenach" :)
Awatar użytkownika
Frank Drebin
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Frank Drebin »

Jak dla mnie sobota lepsza od piątku, siedziałem dokładnie po drugiej stronie dolnych trybun co wczoraj (pt) (A10 zamiast A1) i dźwięk wyraźnie lepszy, bardziej selektywny, znacznie mniej lejącego się basu. Numer koncertu to imo Clansman, wyszło genialnie.
FotD = TOP5 albumów Maiden
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

dostoevsky pisze: ndz lip 29, 2018 3:21 am do tego zabujałem się w dziewczynie z pierwszego gigu. Zdobyłem numer, co jest dla mnie nieporównywalnie lepszym fantem niż kostka. ;) Ogólnie piękny weekend którego nie zapomnę do końca życia.
Powodzenia :D
To może być najpiękniejsze podsummowanie tego fantastycznego weekendu. Postaraj się!

Jakbym miał przez 2 tygodnie dzień w dzień spotkania ze znajomymi i przyjaciółmi w Krakowie, a wieczorami koncerty IRONSów, to byłyby dla mnie wakacje życia. Więcej napiszę jak nieco odpocznę ;)

p.s. http://www.dziennikpolski24.pl/region/w ... ,30317234/ - dla Wickera, a może nie tylko ....
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
brezdi
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: brezdi »

Zespół, oprawa, setlista genialne. Na A1 nagłośnienie tragedia, jazgot i kibel.
Awatar użytkownika
erosinho
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: erosinho »

geri92 pisze: sob lip 28, 2018 11:12 pm
Agii38 pisze: sob lip 28, 2018 10:54 pm Myślałam jednak, ze na koncercie heavy metalowym to nawet trybuny będą szaleć...jak leci coś co lubię nie umiem usiedzieć :D :D
Na SOAD w Łodzi też i od razu odbiór koncertu całkiem inny. Tak jak pisałem wcześniej - ostatni raz byłem na Ironach na trybunach. Pod sceną jest jednak inna energia. I nie trzeba pchać się pod sama scenę i "walczyć o życie", można stanąć sobie parę metrów z boku i w miarę komfortowo obejrzeć i posłuchać koncertu, do tego poskakać itp.
Awatar użytkownika
Kira
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Kira »

Stałam rząd za późniejszą ścianą śmierci i niestety trochę żniwa zebrali tym pomyśleć, jakaś laska skończyła z rozwalonym nosem i się szybko wycofała, ktoś stracił okulary.
Ale koncert miazga! Ciężko to nawet określić, są po prostu niesamowici i nie do zdarcia! Bruce z miotaczem ognia, wszystkie scenografie, no przeszli samych siebie!
Dzisiaj brak głosu i bolą mięśnie o których istnieniu nie wiedziałam, ale to tylko dodatek to niesamowitego wieczoru który nam zafundowali. Nie przestaną mnie zadziwiać.
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Kira pisze: ndz lip 29, 2018 9:25 am Stałam rząd za późniejszą ścianą śmierci i niestety trochę żniwa zebrali tym pomyśleć, jakaś laska skończyła z rozwalonym nosem i się szybko wycofała, ktoś stracił okulary.
Gadalem wczoraj z ochroną. Podobno jakaś babeczka w piątek straciła nawet zęba po łokciu od jakiegoś wariata.
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Awatar użytkownika
Mila
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Mila »

Agii38 pisze: sob lip 28, 2018 11:31 pm Zawsze bywam pod sceną (może nie przy barierkach ale blisko)i nie przyszło mi do głowy, ze trybuny funkcjonują na innej zasadzie...myślałam że jak jedni wstaną(na trybunach)...drudzy też (za nimi)i wszyscy będą widzieć i fajnie spędzać czas;)..i koncert rozkręcony gdy wszyscy stoją:)....to w sumie dobrze, że się tu z Wami zgadałam bo w przyszłości bilety kupię albo pod samym sufitem (jak teraz)albo na płytę...bo ja nie usiedzę gdy dobry koncert :D :D :D
Wytłumacz mi tylko-skoro zakładasz, że będziesz stać na koncercie... to po co kupujesz bilet na trybuny? :D trybuny są w dodatku raczej droższe niż płyta a na płycie nikt się nie przyczepi że ktoś komuś zasłania :)
Awatar użytkownika
Kira
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Kira »

blackmailer pisze: ndz lip 29, 2018 9:48 am
Kira pisze: ndz lip 29, 2018 9:25 am Stałam rząd za późniejszą ścianą śmierci i niestety trochę żniwa zebrali tym pomyśleć, jakaś laska skończyła z rozwalonym nosem i się szybko wycofała, ktoś stracił okulary.
Gadalem wczoraj z ochroną. Podobno jakaś babeczka w piątek straciła nawet zęba po łokciu od jakiegoś wariata.
No to nieźle...
ODPOWIEDZ