I taki podział jest uczciwą sprawą, pod warunkiem, że rozmiar GC jest sensowny.mic7 pisze: ↑pn lip 30, 2018 12:49 pm Kurna ludzie ,wybierając płytę sami stajecie się cząstką tego bydła/kołchozu/masy nawet nie mając na to wpływu ,ja będąc np.na FF stałem blisko sceny , nie napierałem na nikogo ale na mnie napierali przez co napierałem i ja...nie miałem nic do powiedzenia...to był mój świadomy wybór ,liczyłem się z tym.Po jakiejś godzinie z hakiem wycofałem się w bezpieczniejsze miejsce i dalej oglądałem show na spokojnie.
Wtedy byłem na płycie ale na takich dużych spędach najczęściej wybieram trybuny.Inna opcja ale to po stronie organizatora podzielić płytę na GC ,Diamond itp.Innych rozwiązań nie widzę.
27-28/07/2018 - Kraków (TAURON ARENA) (27 SOLD OUT)
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 27-28/07/2018 - Kraków (TAURON ARENA) (27 SOLD OUT)
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Byłem w piątek na C11 - dźwięk jak cię mogę. Pierwsze trzy kawałki galareta, a później już całkiem nie najgorzej. O tym co lepiej, co gorzej pisać nie będę, bo to każden jeden ma swój gust i niektórzy zachwycą się tym, a niektórzy owym. Zdecydowanie najlepszym jednakowoż smaczkiem koncertu było "So long and thanks for all the fish!" Bruce'a po akcji z karpiem. Miło słyszeć, że czytamy te same książki 
To nie jest tak do końca. Nie można porównywać normalnego dla takich spędów ścisku i naporu masy ludzkiej do prostaków ryjących się pod scenę niczym dziki przez ściółkę, niejednokrotnie szarpiąc kogoś za włosy albo na chama rozpychając się łokciami.mic7 pisze: ↑pn lip 30, 2018 12:49 pm Kurna ludzie ,wybierając płytę sami stajecie się cząstką tego bydła/kołchozu/masy nawet nie mając na to wpływu ,ja będąc np.na FF stałem blisko sceny , nie napierałem na nikogo ale na mnie napierali przez co napierałem i ja...nie miałem nic do powiedzenia...to był mój świadomy wybór ,liczyłem się z tym.Po jakiejś godzinie z hakiem wycofałem się w bezpieczniejsze miejsce i dalej oglądałem show na spokojnie.
Wtedy byłem na płycie ale na takich dużych spędach najczęściej wybieram trybuny.Inna opcja ale to po stronie organizatora podzielić płytę na GC ,Diamond itp.Innych rozwiązań nie widzę.
Najgorsze jest, że do niektórych osobników może i to nie dotrzeć. Koło mnie była para, na którą notorycznie wpadał narąbany typek. Chłopak się wkurzył, raz go odepchnął, drugi raz, w końcu złapał za bary i krzyczy mu coś w ryj, ale tamten cielęce czoka, nieobecny... W końcu we dwóch wymieniliśmy spojrzenia i wepchnęliśmy tamtego w środek pogo i już nie wrócił...
Night Mistress Fan Club Łódź
-
Deleted User 7379
Bardzo prawdziwe, pani obok mnie wypadły okulary na Where Eagles, podniosła je po jakichś 10 sekund kompletnie połamane. Napisałeś że końcówke setlisty oceniasz najgorzej. Może dla osób które były już na wielu trasach Maidenów to były kotlety, ale np dla mnie bedac pierwszy raz na ich koncercie to było coś obowiązkowego do usłyszenia. Zgadzam się z tym że gdy zabrzmiały Clansman czy FTGGoG to część ludzi wyglądała na zmieszanych. Jakiś koleś obok mnie na FTGGoG powiedział do kolegi że to chyba coś nowegoDzosef pisze: ↑pn lip 30, 2018 11:14 am Moja relacja z Krakowa. "W Polsce jak w lesie". Inspirowana częściowo Waszymi postami![]()
http://heavyrock.pl/w-polsce-jak-w-lesi ... 8-07-2018/
Jest prosty mechanizm. Podział płyty na sektory. Założmy, że całość obejmuje 10000 osób. To robimy np. 4 sektory po 2500. Kto wczesniej przychodzi ten ma wieksze szanse być w sektorze bliżej sceny. Opaskę dostaje i podług koloru opaski może się poruszać do przodu lub nie.mic7 pisze: ↑pn lip 30, 2018 12:49 pm Kurna ludzie ,wybierając płytę sami stajecie się cząstką tego bydła/kołchozu/masy nawet nie mając na to wpływu ,ja będąc np.na FF stałem blisko sceny , nie napierałem na nikogo ale na mnie napierali przez co napierałem i ja...nie miałem nic do powiedzenia...to był mój świadomy wybór ,liczyłem się z tym.Po jakiejś godzinie z hakiem wycofałem się w bezpieczniejsze miejsce i dalej oglądałem show na spokojnie.
I chyba trzeba im ten pomysł podrzucić. Nawet jakby mieli wprowadzić ileś zróżnicowanych cenowo kategoryj na płytę.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Zawsze sie jakiś prostak znajdzie to nieszczęsny przywilej tego typu koncertów a im większy stadion,hala ,klepisko tym samym szanse na bydło jest większe.Byłem na koncertach metalowych/punkrockowych..ba nawet hiphopowych i było tak samo,nie raz dostałem glanem w głowę,miałem szwy na wardze,skręconą rękę czy straciłem pingle.Nie mam na to żadnego wpływu ,chcę stać z przodu,liczę się z tym.
O innych opcjach już pisałem wyżej.
O innych opcjach już pisałem wyżej.
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Najbardziej zabawne w tym wszystkim jest to, że byłeś jednym z głównych krzyczacych 'bydło w Polsce, nigdy więcej', po czym napisałeś, że DLA ŻARTU rozkręciliście sobie pogo. No śmieszne w ch**.Dzosef pisze: ↑pn lip 30, 2018 11:14 am Moja relacja z Krakowa. "W Polsce jak w lesie". Inspirowana częściowo Waszymi postami![]()
Hipokryzja level master.
UP THE IRONS !!!
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Zabrakło może klaryfikacji. Nasze pogo liczyło 4 osoby z tyłu sceny i wpadaliśmy tylko na siebie. WyluzujClouD pisze: ↑pn lip 30, 2018 1:28 pmNajbardziej zabawne w tym wszystkim jest to, że byłeś jednym z głównych krzyczacych 'bydło w Polsce, nigdy więcej', po czym napisałeś, że DLA ŻARTU rozkręciliście sobie pogo. No śmieszne w ch**.Dzosef pisze: ↑pn lip 30, 2018 11:14 am Moja relacja z Krakowa. "W Polsce jak w lesie". Inspirowana częściowo Waszymi postami![]()
Hipokryzja level master.
No co człowiek to inne marzenia i odczuciaDudrix pisze: ↑pn lip 30, 2018 1:04 pmBardzo prawdziwe, pani obok mnie wypadły okulary na Where Eagles, podniosła je po jakichś 10 sekund kompletnie połamane. Napisałeś że końcówke setlisty oceniasz najgorzej. Może dla osób które były już na wielu trasach Maidenów to były kotlety, ale np dla mnie bedac pierwszy raz na ich koncercie to było coś obowiązkowego do usłyszenia. Zgadzam się z tym że gdy zabrzmiały Clansman czy FTGGoG to część ludzi wyglądała na zmieszanych. Jakiś koleś obok mnie na FTGGoG powiedział do kolegi że to chyba coś nowegoDzosef pisze: ↑pn lip 30, 2018 11:14 am Moja relacja z Krakowa. "W Polsce jak w lesie". Inspirowana częściowo Waszymi postami![]()
http://heavyrock.pl/w-polsce-jak-w-lesi ... 8-07-2018/![]()
Najlepsze było to że jakieś dzieciory do nas dołączyły i jak przestaliśmy to oni wciąż napieprzali xDDzosef pisze: ↑pn lip 30, 2018 1:29 pmZabrakło może klaryfikacji. Nasze pogo liczyło 4 osoby z tyłu sceny i wpadaliśmy tylko na siebie. WyluzujClouD pisze: ↑pn lip 30, 2018 1:28 pmNajbardziej zabawne w tym wszystkim jest to, że byłeś jednym z głównych krzyczacych 'bydło w Polsce, nigdy więcej', po czym napisałeś, że DLA ŻARTU rozkręciliście sobie pogo. No śmieszne w ch**.Dzosef pisze: ↑pn lip 30, 2018 11:14 am Moja relacja z Krakowa. "W Polsce jak w lesie". Inspirowana częściowo Waszymi postami![]()
Hipokryzja level master.![]()
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Jestem wyluzowany, ja spędziłem piątek na trybunach, a sobotę mniej więcej w połowie płyty na totalnym czilu, więc mnie to nie dotyczyło. Pierwszy raz widziałem w ogóle pogo z trybun i muszę przyznać, że sam obrazek robi wrażenie.
Po prostu poraziło mnie to, że po tych wszystkich krzykach, że bydło, że zęby wybite, że okulary zepsute nagle napisałeś, ze dla żartu zrobiliście pogo. Nie było mnie, nie doprecyzowałeś, że 4 osoby, ale wydaje mi się, że trzeba mieć świadomość tego, że każde pogo zaczyna się od małej grupki.
Generalnie jak tak śledzę to, co większość tutaj pisze to mam wrażenie, że same niewiniątka i pokrzywdzeni, więc zastanawiam się gdzie są ci, którzy faktycznie ten burdel robili.
Po prostu poraziło mnie to, że po tych wszystkich krzykach, że bydło, że zęby wybite, że okulary zepsute nagle napisałeś, ze dla żartu zrobiliście pogo. Nie było mnie, nie doprecyzowałeś, że 4 osoby, ale wydaje mi się, że trzeba mieć świadomość tego, że każde pogo zaczyna się od małej grupki.
Generalnie jak tak śledzę to, co większość tutaj pisze to mam wrażenie, że same niewiniątka i pokrzywdzeni, więc zastanawiam się gdzie są ci, którzy faktycznie ten burdel robili.
UP THE IRONS !!!
+1
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Jasne, nie wytłumaczyłem. Nasza mała grupka była bardzo z tyłu, były mega luzy. To raczej happening niż pogoClouD pisze: ↑pn lip 30, 2018 1:40 pm Po prostu poraziło mnie to, że po tych wszystkich krzykach, że bydło, że zęby wybite, że okulary zepsute nagle napisałeś, ze dla żartu zrobiliście pogo. Nie było mnie, nie doprecyzowałeś, że 4 osoby, ale wydaje mi się, że trzeba mieć świadomość tego, że każde pogo zaczyna się od małej grupki.
Tutaj siedzą zaangażowani fani, a bydło robia ludzie, dla ktorych nie ma znaczenia czy sa na Maiden, mecie, czy Nocnym Kochanku.
Nie ma winnych, wszyscy święci 
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Bo to nie bylo pogo tylko szatanem rzucało.
Nie bez powodu wspominacie o pogo na Sotc, nie muszę przypominać czym Bruce celował w publikę
Te krucjaty różańcowe przed koncertami Ironów to by się przydaly
Nie bez powodu wspominacie o pogo na Sotc, nie muszę przypominać czym Bruce celował w publikę
Te krucjaty różańcowe przed koncertami Ironów to by się przydaly
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
Sugerujesz zbiorowe egzorcyzmy ze sceny. Jak tak na spojrzeć, to przestaję mieć pretensje, że mnie tak zgnietli
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Bo wszyscy święci balują w niebie
Tutaj to co złego to nie ja
Polecam komentarze na Facebooku na profilu Heavyrocka pod linkiem do tej relacji, którą napisał Dzosef.
Poczytajcie, pośmiejcie sobie, popłaczcie. Właśnie przez takie jednostki jak tam, w tej śmierdzącej krainie będzie tak, jak jest teraz. Przez takie dzbany walące teksty o filharmonii i o tym, jak to cudownie kiedyś było dostać z glana w ryja.
No utylizowałbym.
Poczytajcie, pośmiejcie sobie, popłaczcie. Właśnie przez takie jednostki jak tam, w tej śmierdzącej krainie będzie tak, jak jest teraz. Przez takie dzbany walące teksty o filharmonii i o tym, jak to cudownie kiedyś było dostać z glana w ryja.
No utylizowałbym.
Ostatnio zmieniony pn lip 30, 2018 2:52 pm przez Schizoid, łącznie zmieniany 1 raz.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller