Wacken Open Air 02.08 - 04.08 (Niemcy)
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Wacken Open Air 02.08 - 04.08 (Niemcy)
Wydaje mi się, że Dynie były dograne w ostatniej chwili, zresztą na dole jest dopisek że dalsze zespoły zostaną ogłoszone wkrótce. No i od 21.30 w sobotę jest dziura. Dynie będą, zobaczycie.
Dziś o 22:30 stream z Running Wild.
Obejrzalem sobie Doro, calkiem w porzadku chociaz set przewidywalny ze az boli. Obecnie leci Nightwish, nawet calkiem faknie sobie to plumka.
-
paulek
- -#Lord of the flies

oglądam z przerwami - małymi - od 13:30;
Amorphis - bdb
Korpiklaani - db
Children Of Bodom - poczatkowo kiepsko ale potem dobrze się rozkręcili
Nightwish - świetny koncert
czekam na RW
szkoda ze nie obejrzałem Doro no ale wszystkiego się nie dało:)
Amorphis - bdb
Korpiklaani - db
Children Of Bodom - poczatkowo kiepsko ale potem dobrze się rozkręcili
Nightwish - świetny koncert
czekam na RW
szkoda ze nie obejrzałem Doro no ale wszystkiego się nie dało:)
Ten Nightwish mnie bardzo zaskoczyl bo im dalej w koncert tym lepiej. Super ta kobitka na wokalu brzmiala.Prawde mowiac zespol olalem od momentu odejscia Tarji a tu widze,ze dalej trzymaja swoj poziom
-
paulek
- -#Lord of the flies

Kończąc relację wczorajszą, Running Wild - lekki zawód, koncert bez dramaturgii, muzycznie oki chociaż set lista taka sobie, zbyt długie przerwy między utworami i niepotrzebne solo na perkusji - ale i tak fajnie ich było zobaczyć z ekranu na zywo, koniecznie trza ich ustrzelić bez ekranu:)
Enslaved - o dziwo - bardzo zacnie; generalnie dzień z Wacken - mocno na plus
Enslaved - o dziwo - bardzo zacnie; generalnie dzień z Wacken - mocno na plus
Tak jest, jakis niedorobiony ten obecny RW. Troche mi to wsią zalatuje, miny Kasperka, chusty na glowach zakrywajace siwizne lub lysine plus wyglad calej kapeli. Koncert bez szalu.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Na żywo też bez szału. Wiecej przerw niż grania, same wykony bez blysku, nowe dziadostwa... meh
Dzisiaj Dynie na żywo!
21:30-00:00 HELLOWEEN PUMPKINS UNITED
21:30-00:00 HELLOWEEN PUMPKINS UNITED
Ja ogladałem na streamie wczoraj (strasznie cieło), a dzisiaj drugi raz już sciagnięte i powiem, że jak dla mnie to był lepszy koncert niż z 2015 roku, a juz z pewnoscią lepszy niż z 2009. Jedyne, co już nie tryma poziomu, to wokal Kasparka, ale i tak chyba było lepiej niż kilka lat temu. Na streamie słychac było niesamowita grę basisty....prawie jak Jens Becker. Setlista tez w porzadku, ale zagranie na bis Stick to Your Guns to jakis absurd. Fajnie, że odkurzyli Lonewolf. Brakowało mi Conquistadores i Beggars' Night, ale to moje preferencje. Marze o Running Wild gdzies na normalnej trasie, bo to ostatnia z moich wielkich kapel, której nie widziałem na żywo. Przerwy faktycznie troszke przydługie, ale już bez przesady, że wiecej odpoczywali niż grali. Ale np. Doro wymiatała bez przerwy praktycznie non stop. Szkoda, mi tylko, że Kasparek chytrus nie zaprosił nikogo ze starego składu w goscine. Mógł wejśc np. Majk Moti na cokolwiek z Port Royal, czy Death or Glory. W koncu kasparak gadał kilka razy, że to 30-lecie Port Royal. Jensa Beckera tez mogli zaprosić. Ale i tak dobrze, że na perkusji nie zagrał Angelo Sasso...chociaz Kasparek mówił kiedyś, że "chłopu się zmarło":)
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Ja widziałem drugi raz na żywo i niestety nie jest to zespół, który gra dobre koncerty. Może kiedyś.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Ponoć 2 podopiecznych jakiegoś domu spokojnej starości uciekło wczoraj, żeby dostać się na Wacken. Zrobili to skutecznie
, ok. 3:00 w nocy policja ich wyłuskała z tłumu i odwiozła "na chatę".
Widocznie nie każdy pensjonariusz pragnie "spokojnej starości". 
Helloween - super, w moim odczuciu Deris wypada lepiej niż Kiske. Nota bene Michael tuszą niedługo Blaze Bayleya dogoni. Gitary - miód i orzeszki. Powinni z tej trasy DVD i koncertówkę wydać. Chwała Helloween!
Niestety Running Wild wczoraj bardzo mnie rozczarował. To już zdecydowanie 'nie to'.
Niestety Running Wild wczoraj bardzo mnie rozczarował. To już zdecydowanie 'nie to'.
Ale ja głupi byłem, że sobie odpuściłem koncert Helloween.
Nic straconego, Rzeszów jest blisko trasy do Sniny, którą będziemy pokonywać w przyszłym tygodniu :-)
Tak, tylko żeby w Polsce nie zapełnili 7000 widzów Torwaru, podczas gdy IM lekko ściąga 30k ludzi co dwa lata? Dziwne 
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Nagrywali dwa koncerty na których byłem. DVD to pewniak
-
Deleted User 4876
Zajebisty stream --- Dynie Stonsami Metalu są i kropka. Najlepszy metalowy band ever.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Mi już chyba entuzjazm ulecial. Ogladalem z daleka i nie czułem, że muszę przebić się do barierki. 
-
Deleted User 4876
Oooo. Hm, ale barierki na Wacken to i tak lipa musi być.. przynajmniej na streamie ta odległośc to tak na oko z 10 metrów...już nawet nie chodzi o fanty tylko kontakt wzrokowy czy coś to i tak lipa... przynajmniej tak się wydawało. W każdym razie How Many Tears, Keeper pozamiatał... rozwaliło Say "no"... say "fuck no".... hm w PL była za to sprawa w prokuraturze groziła, nie dość ze sam przeklinał to jeszcze innych namawiał do przestępstwa
Hansen jest przeKozakiem..takim UberKozakiem
i nawet Saschę na tym streamie polubiłem hehe, ale i tak ten jego fryz to anomalia