Ulubiona płyta Metalliki

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Ulubiony album Metalliki

Kill 'em All
25
10%
Ride The Lightning
75
29%
Master of Puppets
68
26%
... And Justice For All
36
14%
Metallica (Czarny Album)
33
13%
Load
4
2%
ReLoad
2
1%
Garage Inc.
3
1%
S&M
7
3%
St Anger
8
3%

Liczba głosów: 261

Awatar użytkownika
compor
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Re: Ulubiona płyta Metalliki

Post autor: compor »

ride the lightning jest po prosu fantastyczna. Płyta ponad czasowa.
Awatar użytkownika
Maciek_
-#Invader
-#Invader

Post autor: Maciek_ »

kiske pisze:
Garfield pisze:
MaYeR pisze: Utopia :D Kasy nigdy nikt nie ma za duzo. Zawsze wszyscy chca wiecej. Metallica nie jest tu wyjatkiem
A jesteś pewien że na korzonkach zarobiliby więcej tak na dzień dzisiejszy ?? Bo ja nie. Utopia ? Może i tak. Kaski nigdy nie za wiele, ale jak to ktoś powiedział - Kogo jak kogo ale Metallice stać na zrobienie wszystkim zonka i nagranie płyty mając w dupie gust starych fanów i czyjkolwiek. Ja zawsze ich ceniłem za to, że robią to na co mają ochotę i mają gdzieś cudze zdanie o tym.
To żeś głupotę walnął :?
Owszem mają gdzieś starych fanów, ale to co robią obecnie nie robią dla siebie, tylko dla nowych fanów. Widać bardzo ładnie im to wychodzi. Mi się wydaje, że oni zawsze tacy byli. Chcieli być na topie, dlatego ich muzyka zmienia się razem z modą

kiske, teraz to ty gadasz głupoty i tyle-Metallica zawsze podkreślała swoja niezależność wiec czemu uważasz ze teraz robią coś dla "nowych fanów" jak to ty ujałęś, jako że grają teraz muzykę podobną do tej ciężkiej która teraz jest na topie-moze to czują i akurat najbardziej im się podoba i im odpowiada taki styl grania.
The World's My Oyster Soup Kitchen Floor Wax Museum
Garfield

Post autor: Garfield »

kiske pisze:
Garfield pisze:
MaYeR pisze: Utopia :D Kasy nigdy nikt nie ma za duzo. Zawsze wszyscy chca wiecej. Metallica nie jest tu wyjatkiem
A jesteś pewien że na korzonkach zarobiliby więcej tak na dzień dzisiejszy ?? Bo ja nie. Utopia ? Może i tak. Kaski nigdy nie za wiele, ale jak to ktoś powiedział - Kogo jak kogo ale Metallice stać na zrobienie wszystkim zonka i nagranie płyty mając w dupie gust starych fanów i czyjkolwiek. Ja zawsze ich ceniłem za to, że robią to na co mają ochotę i mają gdzieś cudze zdanie o tym.
Owszem mają gdzieś starych fanów, ale to co robią obecnie nie robią dla siebie, tylko dla nowych fanów. Widać bardzo ładnie im to wychodzi. Mi się wydaje, że oni zawsze tacy byli. Chcieli być na topie, dlatego ich muzyka zmienia się razem z modą
A mi się nie wydaje tylko uważam, iż Twoją logikę można o kant dupy potłuc. A co Ty?? Nostradamus albo Kaszpirowski jesteś i masz pewność jakie mają plany, zamiary i co czują?? "Mi się wydaje" to jest "na dwoje babka wróżyła" i to się nazywa - kompletny brak argumentów potrzebny do rzeczowej dyskusji. Jeśli chcesz mieć ostatnie zdanie i wytykać komuś głupotę to sie porządnie przygotuj bo robisz z siebie hmm...(cenzura). Amen. Do widzenia.
kiske
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: kiske »

maciekmetal pisze:
kiske pisze:
Garfield pisze: A jesteś pewien że na korzonkach zarobiliby więcej tak na dzień dzisiejszy ?? Bo ja nie. Utopia ? Może i tak. Kaski nigdy nie za wiele, ale jak to ktoś powiedział - Kogo jak kogo ale Metallice stać na zrobienie wszystkim zonka i nagranie płyty mając w dupie gust starych fanów i czyjkolwiek. Ja zawsze ich ceniłem za to, że robią to na co mają ochotę i mają gdzieś cudze zdanie o tym.

kiske, teraz to ty gadasz głupoty i tyle-Metallica zawsze podkreślała swoja niezależność wiec czemu uważasz ze teraz robią coś dla "nowych fanów" jak to ty ujałęś, jako że grają teraz muzykę podobną do tej ciężkiej która teraz jest na topie-moze to czują i akurat najbardziej im się podoba i im odpowiada taki styl grania.
:lol: Przecież mniej więcej właśnie o to mi chodzi
MaYeR
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: MaYeR »

Garfield pisze:
MaYeR pisze:
Garfield pisze:Mam zasadnicze pytanie. A po co i dla kogo mają wracać do korzonków??

1. Dla pieniędzy się nie opłaca bo kasy mają po uszy.:
Utopia :D Kasy nigdy nikt nie ma za duzo. Zawsze wszyscy chca wiecej. Metallica nie jest tu wyjatkiem
A jesteś pewien że na korzonkach zarobiliby więcej tak na dzień dzisiejszy ?? Bo ja nie. .
No wlasnie :) Dlatego graja co graja :D Ale to juz temat na inny temat :lol:
Ostatnio zmieniony sob lip 17, 2004 9:50 pm przez MaYeR, łącznie zmieniany 1 raz.
MaYeR
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: MaYeR »

Hallowed Be My Name pisze:Wiadomo ze jak sie ma mln $ to sie chce 2 jak sie ma 2 to sie chce 3 itd jednak wydaje mi sie ze Metallica ma juz wystarczajaco kasy - bo przeciez nie wydaja niepotrzebnych nikomu DVD czy kolejnych best ofow i plyt live zeby zarobic :roll:
Oj nie wiem :) Moim zdaniem bootlegi w necie powinny byc za darmo.
Przeciez nie placa wydawcy za nosnik :roll:
Offtop sie zrobil :?
Garfield

Za darmo? Hmm ... To równie dobrze wszyscy fani powinni kolegom nagrywać bootlegi w cenie nośnika i wysyłki a jak jakość jest gorsza od sounboardu to wysyłka powinna być na koszt wysyłającego. :lol:
kirk_pazdzioch
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: kirk_pazdzioch »

Hehe, bootlegi są po niewygórowanej cenie, ale za to dobrej jakości, bo nagrywane z konsolety. Oni na tym troszkę zarobią, ale i tak większość ludzi ma to już przegrane od tych, co kupili z livemetallica (np. ja mamprzegrane). Także uważam, że to najlepszy sposób, by dać ludziom dobrego boota.

Pozdro
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

hm chyba troche zapozno sie tutaj wpisuje bo zmienil sie temat tego tematu... a wracajac do tematu - Master 8)
Assasin
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Assasin »

Ale Mesyk . . . 8)
Nakupenda sana Wavua !
Awatar użytkownika
Misio
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Misio »

Ciężko mi wybrać było, oj ciężko... dlatego wybrałem troche na przekór sobie. :P Uważam, że najdojrzalszym tworem jest ''black album'', jednak poprzez sentyment wybrałem Kill'em All. Mocne, szybkie granie, Motorbreath i Metal Militia... to jest to. Ogólnie Metallice lubię, a na St. Anger znalazłem kilka utworków, które naprawde potrafią zapaść w pamięć... gdyby tylko nie brakowało solówek, ech...
KMFDM
Wujek_Wojtek
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Ride najlepszy

Post autor: Wujek_Wojtek »

i to jak widać potwierdza ankieta , choć oczywiście Master też jest spoko...a tak nawiasem...co za łosie zaznaczyły St.Anger ??? Bueheheh boże to jest przecież kompromitacja tego zespołu !!!!! Powrót do korzeni MY ASS !!!!!! :P
Garfield

Ja jestem tym łosiem niewychowany smarkaczu. Uważam, że jesteś zbyt głupi żeby pewne sprawy zrozumieć więc nie rozwinę tematu.
kirk_pazdzioch
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: kirk_pazdzioch »

Te łosie po prostu lubią bardzo ten album. Ankieta tyczy się ulubionego albumu (nie najlepszego), więc nieważne, czy St.Anger to kompromitacja, czy też nie. A w/g mnie jak najbardziej nie jest to kompromitacja.

Pozdro
Caleb
-#Invader
-#Invader

Post autor: Caleb »

Wujek, to ty masz 21 lat?!
a zapodajesz teksty jak ośmiolatek :lol:
Awatar użytkownika
Maciek_
-#Invader
-#Invader

Re: Ride najlepszy

Post autor: Maciek_ »

Wujek_Wojtek pisze:i to jak widać potwierdza ankieta , choć oczywiście Master też jest spoko...a tak nawiasem...co za łosie zaznaczyły St.Anger ??? Bueheheh boże to jest przecież kompromitacja tego zespołu !!!!! Powrót do korzeni MY ASS !!!!!! :P
kolego mógłbys liczyć się ze zdaniem i gustami innych forumowiczów i byc bardziej tolerancyjnym bo i ja niedawno odkryłem że ten album nie jest wcale taki zły
The World's My Oyster Soup Kitchen Floor Wax Museum
Captain Crash
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Captain Crash »

Zagłosowałem na Black Album. To właśnie od niego zaczęła się moja przygoda z Metalliką. Drugi powód - na tej płycie znajduje się mój ulubiony kawałek Metalliki - Unforgiven :D
ToMek CauseWere Metallica
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: ToMek CauseWere Metallica »

Po obejrzeniu dokumentu SOME KIND OF MONSTER gwarantuje ze całkiem inaczej podejdziez do sprawy St Anger - film miał wczoraj premiere na festiwalu filmowym w Cieszynie, od 6 sierpnia rusza w trase po całej Polsce - zapraszam do kin - szegółowa rozpiska na stronie :

http://www.overkill.pl/news/goto.php3?id=574
IronFan
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: IronFan »

ToMek CauseWere Metallica pisze:Po obejrzeniu dokumentu SOME KIND OF MONSTER gwarantuje ze całkiem inaczej podejdziez do sprawy St Anger - film miał wczoraj premiere na festiwalu filmowym w Cieszynie, od 6 sierpnia rusza w trase po całej Polsce - zapraszam do kin - szegółowa rozpiska na stronie :

http://www.overkill.pl/news/goto.php3?id=574
Tomek mam pytanie :) Ostatnio sobie kupilem orginalna plyte Metallici(Black Album) w normalnym sklepie i nie bylo na niej tego weza w dolnym rogu. :shock: Z tylu pisze ze to wydanie Argetynskie. Wiesz cos na ten temat ?
ToMek CauseWere Metallica
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: ToMek CauseWere Metallica »

Z tego co wiem to na wydawnictwie brazylijskim był bardzo wyrazny waz na tyle okladki, o przodzie nic nie pisza ... zreszta ten waz i tak jets słabo widoczny, wiec o ile nie jest to pirat to moze bład drukarski, gdzie zbyt duzo czarnego tuszu poszło ?
ODPOWIEDZ