Przetrwają najsilniejsi - JUDAS PRIEST
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Przetrwają najsilniejsi - JUDAS PRIEST
Killing Machine
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Screaming for Vengeance.
Sin after Sin jest moralnym zwycięzcą dla mnie. Glosy na Killing Machine, panowie dobrze sie zastanówcie. Ten album stworzył metal jaki znamy. To esencja tego gatunku. Prędzej zrozumiem glosy na British Steel, bo ten był jednak drugi.
Sin after Sin jest moralnym zwycięzcą dla mnie. Glosy na Killing Machine, panowie dobrze sie zastanówcie. Ten album stworzył metal jaki znamy. To esencja tego gatunku. Prędzej zrozumiem glosy na British Steel, bo ten był jednak drugi.
Jak teraz odpadnie Killing Machine, nie biorę dalej udziału w zabawie.
Może i stworzył, ale kompozycje same w sobie wybitne nie są, a albumy tutaj oceniam jedynie przez pryzmat jakości utworów.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- blackcocker
- -#Moderator

Uwierz mi, że wielu użytkowników odetchnie z ulgą
Głos na Killing Machine
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Brtitish Steel
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Są świetne, ale wiesz, przeciętny album ma +-10 utworów i nie oceniam go przez pryzmat 2 wybranych, tylko całości. Idąc tym tropem, to przez Out In The Cold i Rekcless, Turbo powinno być w TOP 3.
Ja lubię je wszystkie, ale nawet patrząc obiektywnie są tam rzeczy, z których zespoły metalowe lat 80 po obu stronach oceanu czerpały pełnymi garściami. Drobne zagrywki eksploatowane latami, jak np środek Burnin' Up, czy progresje akordowe w Evening Star. Jeśli już gdzieś szukać konkurentów dla tej płyty wśród nagrań samego Priest to tylko w latach 70. W latach 80 skondensowali wszystko co było na Killing Machine i dodali do tego wszystko, co było wynikiem ewolucji metalu, aż po Painkiller gdzie ten proces się zakończył.
- Metalophil
- -#Moonchild

Killing Machine
British Steel
Screaming for Vengeance
Mogli tam nawet skondensować liquidy do e-papiersów, ale dla mnie liczy się to, jak dobre są utwory tworzące album. A w ostatecznym rozrachunku uważam ten krążek za słabszy od pozostałych, które nadal są w grze. Ja tu oceniam płyty w oderwaniu od tego, ile wniosły i ile znaczą dla prywatnie, oceniam je na podstawie ich poziomu. A to, że coś było wpływowe, wcale nie znaczy, że było wybitne. Dla przykładu według mnie debiut Bathory wypada bardzo blado w porównaniu z kolejną płytą, a jeszcze gorzej w odniesieniu do tego, co na pierwszych 3 płytach pokazało Venom.
Debiut Bathory nie miał większego znaczenia. Wpływowość tego zespołu zaczyna się od Under the Sign... Jeśli w ogóle używać określenia 'zespół'.
British Steel
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Painkiller
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
- Saimon1995
- -#Moderator

Killing Machine