10 ulubionych albumów

Zbiór ankiet i Waszych opinii dotyczących innych zespołów.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: 10 ulubionych albumów

Post autor: Schizoid »

Dzosef pisze: śr wrz 26, 2018 5:54 pm
Najważniejszy metalowy album w historii
Obrazek
Też niezbyt łapię :P

Muszę mocno pomyśleć nad swoim rankingiem. Chyba łatwiej wymyślić najlepsze płyty, bo ulubione to trochę inna bajka.

EDIT:
Teraz widzę, że poand 2 lata temu tu już pisałem, ale od tamtego czasu lista znacznie uległa zmianie.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Frank Drebin
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Frank Drebin »

1. Iron Maiden Piece of Mind
2. Iron Maiden SSoaSS
3. Fates Warning Awaken the Guardian
4. Metallica Ride the Lightning
5. Blind Guardian Nightfall in Middle-Earth
6. Pantera Cowboys from Hell
7. Dissection Storm of the Light's Bane
8. Immortal At the Heart of Winter
9.Flotsam and Jetsam Doomsday for the Deciver
10. Savatage Hall of the Moutain King
Ostatnio zmieniony ndz paź 14, 2018 11:50 am przez Frank Drebin, łącznie zmieniany 1 raz.
FotD = TOP5 albumów Maiden
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Vorgel »

10 to nawet z każdego gatunku z osobna jest niemożliwym wybrać, a nie dopiero 10 w ogóle.
Deleted User 7649

Post autor: Deleted User 7649 »

1. Hemispheres RUSH najwspanialsze dzielo RUSHA kwintesencja kompozycji talentu i mozliwosci tego zespolu, chlopaki dali z siebie wszystko. Podbilo to moje serce jestem bardzo wrazliwy
2. fragile YES ukochana plyta YES przesluchana chyba ze 100 razy brzmi swietnie produkcja wyborna potarfi ukoic skolatane nerwy i pobudzic do dzialania. Motywacja jeśli jest jakiś czynnik motywujacy to od razu biore się do pracy
3. cryu of love Hendrix ukochane posmiertne dzielo hendrixa komplikacja utworow choc jak slucham tego w calosci to brzmi wybornie , brzmi to jak nektar dla mojego spragnionego milosci serca, lzy się leja
4. heavy horses Jethro Tull bardzo wazna plyta dla mnie potrafi ogolocic mnie z nerwow, problemow , klopotow i dodac nieco przypraw do mego smaku
5. awake Dream Theater po prostu majterszczyk miazga jak nie wiem, dziala naprawdę mocno , potrafi przytulic ale i tez przypomniec wiele przyjemnych i mniej przyjemnych chwil. Wspmnienienie, przebudzenie , swiadomosc
6. fugazi Marillion plyta pijacka wiele się przy niej dzialo cud miod i ubostwo (…)
7. renegate Thin lIzzy okresla mnie (przecytac teksty)
8. i can see you home from here Camel również wspomnienia wspomnienia ijeszcze raz wspomnienia bardzo przyjemna plyta pobudza mnie do wstania z lozka :)
9. tyranny and mutation Blue oyster cult 2015 rok wiele się dzialo blue osyter cult odkrylem i wiele więcej! JOHN TITOR
10. seelling england by the pound Genesis stare dzieje po pristu najlepsza ich plyta produkcja kompozycje i ten tajemniczy głos Petera Gabriela – zauroczenie
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Vorgel »

Niezła lista. Poza Hendrixem, którego nie lubię, Camel, za którymi też nie przepadam i Awake DT, albumem który uważam za męczenie buły i sztukę dla sztuki, dobrani wykonawcy przemawiają do mnie. Rush Hemispheres też bym musiał dać w jakimkolwiek top 10.
Deleted User 7649

Post autor: Deleted User 7649 »

kazdy ma inny gust,Panie Kolego , dzieki , pozdrawiam :)
ODPOWIEDZ