Big Survivor komentarze

Zbiór ankiet i Waszych opinii dotyczących innych zespołów.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Djuk_416
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: Big Survivor komentarze

Post autor: Djuk_416 »

Invader pisze: czw lis 08, 2018 2:50 pm Sporo fanów IM za nimi nie przepada.
Nawet chyba nie chodzi o to bo niektórzy pewnie by nie chcieli żeby w każdym roczniku wygrywało coś oczywistego jak np Metallcia albo Iron Maiden.
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Vorgel »

Fajnie, że na listę załapał się album Venom. U mnie był tuż za 10, zabrakło też miejsca na Running Wild, to był ciężki rok do wytypowania. Mimo wszystko liczyłem, że Manowar będzie na pudle. No cóż.
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Dałem Priest na miejscu 4, gdybym dał na miejscu 2 Defenders wyprzedziłoby Powerslave. Gdybym tylko wiedział. Albo Ironów dać na 10, a Priest na 3.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Niezła lista, Manowar i Mete dałbym wyżej, malo brakowalo do sensacji. Jedno jest pewne, w przyszłym roku nie wygra IM.
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Invader pisze: pn lis 12, 2018 12:48 pm Niezła lista, Manowar i Mete dałbym wyżej, malo brakowalo do sensacji. Jedno jest pewne, w przyszłym roku nie wygra IM.
Gdybyśmy uwzgledniali płyty live to pewnie by wygrało, a tak ? Hmmm. Ciężko mi coś teraz wytypować. Z resztą za pare dni się okaże :)
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Zawsze jak czytam wyniki, to znajduję jakiś album, o którym zapomniałem.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Wszyscy za to zapomnieli o Anthrax. Znaczy się ja nie zapomniałem, ale do tego rocznika musiałem dokonać wyboru z ponad 30 albumów.
Awatar użytkownika
LukaSieka

Czas na podesłanie list daje do czwartku, do wieczora.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Aria wyżej od Overkill niezrozumiałe. Reszta przewidywalnie, poza Celtic Frost. Za wysoko. Cieszy dobry wynik Fates Warning, dla mnie to był nr 1.
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Przed nami najlepszy moim zdaniem rok dla metalu, 1986. Z jednej strony przełom dla tej muzyki, z drugiej koniec pewnej epoki i postawienie kropki nad i jeśli chodzi o thrash metal. Już się ostrzej w tym gatunku nie dało zagrać, trzeba było grindcore i death metalu z obniżonym strojem. To dał nam rok 1987. Ale to już odrębna historia.
Awatar użytkownika
AncientMariner
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: AncientMariner »

W ogóle dużo już w tym survivorze z 1985 roku pojawiło się ekstremalniejszego grania. Fates Warning to też był mój numer 1, ale nie liczyłem szczerze mówiąc, że wejdzie do pierwszej trójki biorąc pod uwage że wyszedł też według mnie najlepszy album Accept i płyty Exodus, Slayer.
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Dla mnie ta płyta Fatesów to jeden z 5 najlepszych albumów w gatunku metal ogółem. Myślę, że każdy sobie powinien taką piątkę zrobić ;)

U mnie począwszy od 1986 do co najmniej 1992 będzie praktycznie sam metal (z niewielkimi wyjątkami), nie dlatego, że niczego innego z tego okresu nie słucham, po prostu albumów godnych uwagi jest u mnie po 40 i więcej z każdego rocznika, a ponieważ to forum zespołu metalowego, zdecydowałem wybierać metal. Inaczej nie da się zrobić top 10. Od 1986 jest taki wysyp świetnego metalu, że i nawet tutaj będą cięcia. Np nie dałem Reign in Blood, bo wiem że i tak będzie, dając szansę mniej znanym płytom.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

AncientMariner pisze: pt lis 16, 2018 11:11 am że wyszedł też według mnie najlepszy album Accept

Z Accept wyszło mi ciekawie, bo Metal Heart dałem na pierwsze miejsce i to się już pewnie dla Accept nie powtórzy (chyba, że któryś album z Markiem - jeszcze nie analizowałem tych czasów), a w moim rankingu albumów Accept nie wiem czy załapałby się do top-3.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

U mnie Accept się nie zmieściło w ogóle, w drugiej 10 byłoby na pewno. Chociaż akurat 1985 był dla mnie łatwiejszy niż 1984, o 1986 i dalej (do 1992) już nie wspomnę, bo wybierał będę regularnie z ponad 40 albumów do 1992 roku.
Awatar użytkownika
LukaSieka

na typy na 1986 rok czekam do poniedziałku, do wieczora.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Kurczę, przegapiłem 85' :(
Awatar użytkownika
Djuk_416
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Ciekawe co trzeciego znajdzie sie na podium. Bo zespoły na I i M w 86 to raczej pewniaki.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Myślę, że Slayer.
Awatar użytkownika
Djuk_416
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Invader pisze: pn lis 19, 2018 11:50 am Myślę, że Slayer.
W sumie biorąc pod uwage poprzedni rok to może tak być. W końcu Reign in Blood :)
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Ja nie dałem na listę Reign in Blood, dałem szansę mniej znanej ekstremie. Oczywiście ten album powinien być na takiej liście i pewnie będzie wysoko.
ODPOWIEDZ