Big Survivor komentarze

Zbiór ankiet i Waszych opinii dotyczących innych zespołów.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Re: Big Survivor komentarze

Post autor: Vorgel »

Ozzy zabrał Metallicę na trasę w 1986 roku. Był gwiazdą, a Metallica pretendentem do sławy. Oczywiście płyty Metalliki są takie sobie, ledwie poprawne wykonanie, produkcja z jednej strony dość wygładzona jak na thrash, z drugiej brzmienie niezbyt klarowne, wokal Hetfielda nijaki, raczej do radia niż dla fana metalu. Itd itp.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Vorgel pisze: sob lis 24, 2018 10:55 am wokal Hetfielda nijaki, raczej do radia niż dla fana metalu. Itd itp.
Za to wokal Ozziego.... Argument zupełnie nie trafiony w tym zestawieniu nazwisk. A to, że Ozz był wtedy gwiazdą, a Metallica dopiero zdobywała swoją pozycję nic nie znaczy. Ozzy wyrobił sobie markę latami "śpiewania" w BS i wcześniejszą solową karierą. Akurat Ultimate Sin to obniżka jego formy. Co nie znaczy, że to zła płyta. Ja ją lubię, ale uważam za słabszą, zarówno od Mastera jak i wcześniejszych dokonań Ozza. Dodatkowo ona ma "radiowy" charakter.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Ozzyego można nie lubić. Ale Ozzy jest nie do podrobienia. Tak jak Hetfield śpiewa co drugi wokalista modern rockowy i to w pełni zrozumiałe. No i gdzie teraz usłyszysz w radio kawałki z Ultimate Sin? A nawet te bardziej znane, z No More Tears? Tymczasem Nothing Else Matters dalej grają, The Unforgiven też. To jasne, Ozzy to jest muzyka dla ludzi o szczególnym guście, Metallica to zespół dla każdego ;)
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Właściwie co tutaj komentować, to jest po prostu ku.. dramat. Exodus i Testament gdzieś w ogonku, nawet na okładki się nie załapali, najlepsza płyta Anthrax poza dziesiątką, podobnie jak Nightfall Candlemass, album genialny (dałem na 1 miejscu). Aria w pierwszej piątce, no żart normalnie. Jedyne co cieszy to wygrana Diamonda.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Widocznie
Vorgel pisze: ndz lis 25, 2018 9:28 am najlepsza płyta Anthrax
nie jest uważana za aż tak dobrą :) Ogólnie biorąc pod uwagę, że sporo ludzi na forum lubi thrashowe klimaty, to wyniki trochę zaskakujące, ale mi to pasuje, bo sam nie przepadam.

Vorgel pisze: No i gdzie teraz usłyszysz w radio kawałki z Ultimate Sin? A nawet te bardziej znane, z No More Tears? Tymczasem Nothing Else Matters dalej grają, The Unforgiven też.
Pisząc o ich radiowym charakterze nie miałem na myśli, że ich puszczają jak NEM. Jak było w latach 80/90 nie wiem. Ale pamiętam, że Mama I'm Coming Home (skoro wspominasz No More Tears) swego czasu mocno katowali w telewizjach muzycznych. Bardziej mi chodziło jak brzmią: Shot in the Dark, Killer of Giants czy Thank God for the Bomb spokojnie mogłyby być puszczane w radio. Na pewno bardziej tam pasują niż kawałki z Mastera.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Awatar użytkownika
Djuk_416
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Djuk_416 »

Chyba najbardziej zaskakujące wyniki pierwszej rójki jak do tej pory. Diamonda sie jeszcze mozna było spodziewać biorac pod uwage poprzednie lata i bardzo dobre wyniki Mercyful Fate. Z Running Wild jakoś mocno nie szaleje choć to bardzo dobra płyta, chyba ich najlepsza. Ale na pewno moim ulubionych albumem Bathory jest właśnie Under The Sign. U mnie był na drugim miejscu w 1987 i na tym miejscu wylądował. Na prawde niespodziewane ale bardzo miłe zwycięstwo. No prawie zwycięstwo :)
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

pz pisze: ndz lis 25, 2018 2:39 pm Widocznie

nie jest uważana za aż tak dobrą :)
Powszechnie uznawana jest za najlepszą płytę Anthrax z tego co mi wiadomo, zresztą na początku lat 90 też ją za taką uważano, no bo jak nie ta, to która? Persistence of Time trochę szumu narobiła pamiętam.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Chodziło mi bardziej, że wyszło nam, że najlepsza płyta Antrax nie jest aż tak dobra w porównaniu z nagraniami innych zespołów.

Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Tzn to jest już kwestia osobistych preferencji. Ja np wolę Anthrax nie tylko od Metalliki, bo to oczywiste, ale od większości zespołów z tego gatunku, z pewnością wyprzedzają ich u mnie trzy inne załogi, nad dwoma następnymi się można zastanowić.
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Adrian S.O.S. »

Moj ulubiony band wreszcie w top 3. Ciekawe czy są szanse na to w przyszłych rocznikach. Under Jolly Roger to taki ich flagowy album chyba najbardziej znany. Z wygranej Kinga Diamonda jestes tez nie mnie jzadowolony. Dałem go u siebie na 2 drugim miejsce zaraz za Running. Anthrax faktycznie mógłby być wyżej. To samo dwójka Exodus i dwójka Overkill. Taking Over to dla mnie ich ulubiona płyta.
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

U mnie Running Wild będą w 1989 na pewno, ale później też się pary razy trafią. Port Royal też bardzo lubię, ale trzeba było wybrać z prawie 50 płyt i się nie załapali w 1988. W 1989 mam 52, jednak tym razem dałem im szansę.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Port Royal to też świetna płyta - u mnie będzie. Pewnie jeszcze Pile of Skulls - bardzo ją lubię i mam do niej duży sentyment. Ciekawe jakie będą wybory w latach 90. Ci najwięksi, których należało się spodziewać w top-3 w latach 70 i 80 (chronologicznie BS, JP, IM) przestali wydawać tyle co wcześniej. Spodziewam się większej różnorodności w naszych głosach niż w dotychczas.

Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Może być ciekawie później, na pewno mniej przewidywalnie.
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Na głosy na 1988 rok czekam do środy, do wieczora.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Myślałem, że Synek zdeklasuje rywali, a byliśmy o krok od sensacji. 1 punkt. Nieźle.

Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

No było blisko, a chciałem dac glos na nich, bo to moj ulubiony album Slayera. Tego Ozzy'ego nie trawię akurat, a Manowar i Meta za nisko imo. To teraz wysylamy za 89 rok.
Awatar użytkownika
LukaSieka

Post autor: LukaSieka »

pz pisze: czw lis 29, 2018 2:03 pm Myślałem, że Synek zdeklasuje rywali, a byliśmy o krok od sensacji. 1 punkt. Nieźle.
W trakcie podliczania już myślałem, że będzie sensacja w tym survivorze i Slayer wygra cały 1988. A tu tylko jeden punkt różnicy. Kto by pomyślał.
Generalnie od ostatniego survivoru minęło sporo czasu. Trochę nam się skład na forum zmienił. Dobrze, że nie wygrywają te same płyty. Jak dla mnie jest o wiele ciekawiej, bo 5 zespołów w kółko przez całe dekady na miejscach od 1-3 trochę nudnawe było.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Adrian S.O.S. »

Może ten przedwczorajszy koncert Slayer tak naładował sympatią użytkowników forum :) ? Też byłem przekonany że Iron Maiden bedzie o kilkanaście punktów przed wszystkimi.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Ja wręcz liczyłem na jakiś rekord punktowy.

Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Slayer moze wygrac 90 rok
ODPOWIEDZ