Big Survivor komentarze
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Big Survivor komentarze
Co prawda nie uczestniczę w tej zabawie ale pozwolę sobie skomentować - miejsca Keeperów są szokujące.
I widzę że rządzi z 5 zespołów, może innych niż kiedyś ale skład czołówki jest ciągle ten sam. Można w ciemno obstawiać - Maiden, King, Ozzy, RW, Bathory. No i dość wysokie miejsca i regularność Manilla Road. Da się z tego wywnioskować ogólny trend wśród uczestników.
I widzę że rządzi z 5 zespołów, może innych niż kiedyś ale skład czołówki jest ciągle ten sam. Można w ciemno obstawiać - Maiden, King, Ozzy, RW, Bathory. No i dość wysokie miejsca i regularność Manilla Road. Da się z tego wywnioskować ogólny trend wśród uczestników.
-
Deleted User 2259
Dekadę lat 90 też ślijcie Lukasowi, ja będę miał inne survivory na głowie. Tak więc wysyłamy już do końca swoje typy do LukaSieki 
Zadziwiająco słabo Queensryche, mogłem ich dać trochę wyżej, a tak dostali ode mnie 7 pkt. Szkoda, że Slayer nie wygrał, więcej dać punktów się już nie dało, dałem ile było możliwe.
PS. Testamentu jak widać nikt tutaj oprócz mnie nie lubi.
PS. Testamentu jak widać nikt tutaj oprócz mnie nie lubi.
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Przy okazji poprzedniego survivoru było w sumie podobnie. No może poza Manilla Road, która ostatni jakoś tak bardziej widać jest chwalona na tym forum.barsiarz pisze: ↑czw lis 29, 2018 2:29 pm I widzę że rządzi z 5 zespołów, może innych niż kiedyś ale skład czołówki jest ciągle ten sam. Można w ciemno obstawiać - Maiden, King, Ozzy, RW, Bathory. No i dość wysokie miejsca i regularność Manilla Road. Da się z tego wywnioskować ogólny trend wśród uczestników.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
- AncientMariner
- -#Clansman

Na Manille z tego co widzę w 1988 roku głosowała tylko jedna osoba. 19 miejsce to chyba nie aż tak wysoko. To, ze sie pojawia okładka w survivorze nie znaczy, ze glosuje na te płyte kilka osób. Okładki LukaSieka wrzuca od dwudziestego miejsca. Bathory był na podium jak dotąd tylko raz. Moim zdaniem zasłużenie całkiem chociaz sam w swoich typach nie umieszczałem to nie ma sie w zasadzie chyba czemu dziwić. Bathory to jeden z najważniejszych przedstawicieli metalu w ogóle. A już na pewno najważniejszy z dwoch, trzech w black metalu. Running Wild, Iron Maiden, Ozzy, King Diamond wydawali w tatach osiemdziesiątych znakomite płyty. To jest kwintesencja tej muzyki w tamtych latach. Zdziwiony tymi typami jakos szczególnie nie jestem.barsiarz pisze: ↑czw lis 29, 2018 2:29 pm I widzę że rządzi z 5 zespołów, może innych niż kiedyś ale skład czołówki jest ciągle ten sam. Można w ciemno obstawiać - Maiden, King, Ozzy, RW, Bathory. No i dość wysokie miejsca i regularność Manilla Road. Da się z tego wywnioskować ogólny trend wśród uczestników.
Queensryche, Voivod, Fates Warning dałbym wyżej. A co do Helloween akurat masz racje. Te płyty zasługują na tak wysokie miejsce jak wcześniej Walls of Jericho.
-
Deleted User 2259
Ale weźcie też pod uwagę, że nie każdy wejdzie do tej 10, jest tyle znakomitych płyt, problemy mogą być po roku 2000, nie mam pojęcia co wtedy będzie wygrywać.
Keepera 1 dałem na pierwsze miejsce, ale nr 2 wcale nie jest taki mocny. Sporo tam średniaków, a konkurencja mocna.
Maiden to oczywistość. Dziwne, gdyby nie był pierwszy w latach 80tych. NPFTD i FOTD raczej nie wygrają swoich lat. Wysoko też Slayer. King i Ozzy - wydaje się jasne, że będą wysoko. Dziwi niska pozycja Metallicy (Ride, Master i Justice), ale ona nie ma dobrej prasy na naszym forum.barsiarz pisze: ↑czw lis 29, 2018 2:29 pm I widzę że rządzi z 5 zespołów, może innych niż kiedyś ale skład czołówki jest ciągle ten sam. Można w ciemno obstawiać - Maiden, King, Ozzy, RW, Bathory. No i dość wysokie miejsca i regularność Manilla Road. Da się z tego wywnioskować ogólny trend wśród uczestników.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Jak dobrze pójdzie to jedna płyta Bathory się u mnie zmieści. Ale dla mnie to raczej mało znaczący zespół. O ile słowo "zespół" tutaj pasuje.
- LukaSieka

Do niedzieli, do wieczora ślijcie głosy. Wieczorem w niedzielę podliczę, albo w poniedziałek rano.
A tak mi jeszcze przyszło do głowy (w sprawie zdziwienia @barsiarza pozycją Keeperów), że heavy nie jest przecież najpopularniejszym gatunkiem na forum. Czytając różne wątki widać silniejszą reprezentację zwolenników ostrzejszego grania, ale również bardziej progresywnego.
@Vorgel tak z ciekawości, bo pisałeś, że jesteś zdecydowanym zwolennikiem starszej muzyki i z nowymi wydawnictwami raczej się "nie zaprzyjaźniasz". Masz swoje typy na lata 2000+?
@Vorgel tak z ciekawości, bo pisałeś, że jesteś zdecydowanym zwolennikiem starszej muzyki i z nowymi wydawnictwami raczej się "nie zaprzyjaźniasz". Masz swoje typy na lata 2000+?
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Mam,niewiele. Nie wszędzie uda sie zrobic top 10
Ja głosowałem na Out of the Abyss Manilli.
Bardzo miła niespodzianka, wygrana Diamonda, którego dałem na miejscu 1 (najlepszy moim zdaniem album Króla), a byłem przekonany że niestety wygra Black Sabbath. Cieszy Running Wild na pudle, dobry wynik Voivod, a także zaskakująco dobry wynik WASP, nie myślałem, że załapią się do dziesiątki, a tu proszę.
Czy można się jeszcze włączyć do zabawy? Przydałoby się wesprzeć sekcję heavy/power 
-
Deleted User 7379
Miejsce 15
Gamma Ray - Heading for Tomorrow
Z tego co mi wiadomo ten album jest z 1990
Gamma Ray - Heading for Tomorrow
Z tego co mi wiadomo ten album jest z 1990
Naprawdę nikt nie uwzględnił Follow the Blind? 
- LukaSieka

Faktycznie, Sorry, ale nie miałem czasu sprawdzać każdej płyty z osobna... Teraz juz nie będę wszystkiego zmieniał, bo za dużo czasu to pochłonie.
Sorki. Mój błąd, bo spisałem sobie te lata na jednej stronie. Nawet się zdziwiłem, że tylko ode mnie dostał głos.