04/06/2019 - Slayer - Gliwice

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: 04/06/2019 - Slayer - Gliwice

Post autor: Bon Dzosef »

Metalophil pisze: pn gru 03, 2018 11:09 am
Dzosef pisze: pn gru 03, 2018 11:01 am
Metalophil pisze: pn gru 03, 2018 10:50 am Jakbym miał znowu jechać na Sleja, to tylko gdyby dorzucili jakiś fajny support...Zeszłotygodniowy koncert uznałem za moje pożegnanie z tym zespołem ;)

A co do Metalmanii - powinni zrobić powtórkę z `87: Helloween, Running Wild, Overkill, Kat, TSA, Turbo, Wilczy Pająk, Destroyers, Stos, Dragon (nie wiem czy jeszcze grają), Hammer i reaktywowany specjalnie na tą okazję Open Fire. Moim zdaniem sold out pewny, nawet przy połowie tego składu.
Sold out Progresji chyba :D
Co Ty, z sentymentu nawet mnóstwo ludzi by przyszło - takich 45+, tych co byli wtedy i se chcą przypomnieć lata młodości, a do tego sporo true-oldskul-metalowców ;) Poza tym sam koncert Rudego Wilka to dobro tak rzadkie, że i z Niemcowni i z Czech by ludzie poprzyjeżdżali. Nie przesadzałbym z tą Progresją :P Ja na bank bez zastanowienia na coś takiego bym pojechał, a jestem już nieco "zblazowany" ilością i jakością tego co widziałem na żywo :P
Myślenie zyczeniowe ;) . Jedyny w PL koncert Dyń United był najmniejszym na całej trasie. Nie wyprzedali hali koło. Running Wild ma potencjał na góra 1500 osób, Overkill nie ma nigdy powalajacej frekwencji... może by się te 5 tysi odliczylo. Zeby fest osiągnął sukces potrzebne sa także chujozy takie jak Epica, Delain dla fanek gaywish, zespoly dla gejow pokroju Killshit czy inne Sremonti, trochę bleku w kapturach i klasyczne składy.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

Dzosef pisze: pn gru 03, 2018 11:22 am
Metalophil pisze: pn gru 03, 2018 11:09 am
Dzosef pisze: pn gru 03, 2018 11:01 am

Sold out Progresji chyba :D
Co Ty, z sentymentu nawet mnóstwo ludzi by przyszło - takich 45+, tych co byli wtedy i se chcą przypomnieć lata młodości, a do tego sporo true-oldskul-metalowców ;) Poza tym sam koncert Rudego Wilka to dobro tak rzadkie, że i z Niemcowni i z Czech by ludzie poprzyjeżdżali. Nie przesadzałbym z tą Progresją :P Ja na bank bez zastanowienia na coś takiego bym pojechał, a jestem już nieco "zblazowany" ilością i jakością tego co widziałem na żywo :P
Myślenie zyczeniowe ;) . Jedyny w PL koncert Dyń United był najmniejszym na całej trasie. Nie wyprzedali hali koło. Running Wild ma potencjał na góra 1500 osób, Overkill nie ma nigdy powalajacej frekwencji... może by się te 5 tysi odliczylo. Zeby fest osiągnął sukces potrzebne sa także chujozy takie jak Epica, Delain dla fanek gaywish, zespoly dla gejow pokroju Killshit czy inne Sremonti, trochę bleku w kapturach i klasyczne składy.
Trochę masz rację, a trochę nie :P Przedstawiona zbieranina zespołów przyciągnie więcej ludzi niż prosta suma ich audytoriów, gdy każdy z nich występuje z osobna. Poza tym, tu naprawdę sporo dziadów by się zjechało żeby wspomnieć najbardziej legendarną edycję Metalmanii :D A 5 tysi to i tak bardzo dużo, bo nie oszukujmy się - nawet pierwsze trzy to nie są zespoły ekstraligowe, co najwyżej pierwszoligowe (nie mam na myśli aspektu artystycznego, a marketingowy) ;) .
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Trzymam kciuki za to żeby tym razem rzeczywiście to był ostatni koncert i Frayer w końcu zniknął ze sceny muzycznej 8) :mrgreen:
Awatar użytkownika
AncientMariner
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: AncientMariner »

Znowu mnie na pewno nie zabraknie. Po Łodzi mam straszny niedosyt i nie odpuściłbym takiej okazji, zeby znowu zobaczyć ich w akcji. Pewnie supporty nie będą tak dobre jak na łódzkim koncercie,chociaż kto wie ?
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Shedao Shai pisze: pn gru 03, 2018 12:34 pm Trzymam kciuki za to żeby tym razem rzeczywiście to był ostatni koncert i Frayer w końcu zniknął ze sceny muzycznej 8) :mrgreen:
Az kupie glany i pojde na jakies gejrocki zeby Cie zglanowac :evil: slayer kurwa!!!!!

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

thorgal_30 pisze: pn gru 03, 2018 10:43 amMetalmania zafunduje combo Gamma Ray + Unisonic :)
Mimo że to myślenie życzeniowe, ja je szanuję, popieram i podzielam. ;) I nie zaszkodziłoby tam Turbo (tylko nie na małej scenie!) - może to nie przypadek, że ich trasa z Hellhaim omija Śląsk (bo Wrocław i Legnica to przecież nie TEN Śląsk)?
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Zakkahletz pisze: pn gru 03, 2018 12:56 pm
thorgal_30 pisze: pn gru 03, 2018 10:43 amMetalmania zafunduje combo Gamma Ray + Unisonic :)
Mimo że to myślenie życzeniowe, ja je szanuję, popieram i podzielam. ;) I nie zaszkodziłoby tam Turbo (tylko nie na małej scenie!) - może to nie przypadek, że ich trasa z Hellhaim omija Śląsk (bo Wrocław i Legnica to przecież nie TEN Śląsk)?
A KLUGER BUB - mądry chłopak ;)
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
cezi
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cezi »

Bardzo rzadko kiedy zgadzam się z Dzosefem, ale tu ma rację, to pożegnalna trasa a nie pożegnalny koncert w PL był w Łodzi. I pewnie w Gliwicach tez będzie sold-out, a zmienia ze trzy numery. Ja dalej nie moge wyjsc z podziwu po osoatnim koncercie Slayera. Nie wiem czy lombardzo byłby w stanie w tej chwili zagrac tak jak to zrobił Bostaph w Łodzi. To juz jednak nie ten Lombardo sprzed 30-lat. Na koncert pójde na 100%. Taka trasą moga sie żegnac i trzy lata. Niech dorzucą tylko Expendable Youth i Die By The Sword. O Tormentor to juz nawet nie marzę.
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Lombardo w Suicidalach widziałem pare razy, chłop dalej jest przemistrzem, z całym szacunkiem do Paula.

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Ja liczę przede wszystkim na Silent Scream, At Dawn They Sleep i Haunting The Chapel 8) Jak się żegnać, to z pełną parą.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Schizoid pisze: pn gru 03, 2018 2:20 pm Ja liczę przede wszystkim na Silent Scream, At Dawn They Sleep i Haunting The Chapel 8) Jak się żegnać, to z pełną parą.
+1 - to byłaby baardzo dobrazmiana
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Zaczyna się coś w województwie koncertowo znowu dziać. Ponowne otwarcie Stadionu Śląskeigo, teraz hala w Gliwicach włączyła się do poważnej gry. A jest jeszcze Spodek.

Ten "pożegnalny" (ostatecznie?) koncert Slayera mocno kusi. Bliżej mnie już chyba nie zagrają, więc mocno całość rozważam. Ciekawe kto w roli supportu?
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Nie zdziwi mnie zestaw Anthrax + Behemoth, który i tak będzie jeździł ze Slayerem po Nowej Zelandii.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

najlepiej jakby Turbo + Hellhaim ;)
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Dzosef pisze: pn gru 03, 2018 12:55 pm Az kupie glany i pojde na jakies gejrocki zeby Cie zglanowac :evil: slayer kurwa!!!!!
Zabrakło Ci "to" między przedostatnim a ostatnim słowem :twisted:
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Powinni tam merch sprzedawać z pamiątkowym napisem "04.06.2019 Gleiwitz Slayer Kurwa!". ;)

Nie będzie mnie tam, ale patrząc z punktu widzenia kogoś, kto jako nastolatek paradował w koszulce Slayera (przysłanej mi przez ciotkę z Kanady) kończy się pewna epoka.
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

Zakkahletz pisze: pn gru 03, 2018 9:52 pm Powinni tam merch sprzedawać z pamiątkowym napisem "04.06.2019 Gleiwitz Slayer Kurwa!". ;)
Raczej "Gleiwitz, the meaning of pain" :wink: Parę lat temu śpiewałem sobie tak pod nosem, gdy zaczynałem tam studia na polibudzie i po raz pierwszy spotkałem się z rzeczami takimi jak analiza matematyczna. Nawet przez myśl mi nie przeszło, że słowo stanie się ciałem, i to raptem jakieś 200 metrów od miejsca gdzie mieszkałem.

Swoją drogą znalazłem taki news http://heavyrock.pl/gary-holt-nie-ukonc ... -slayerem/ Podobno ma nie być Garego Holta, nie wiem czy ktoś już o tym pisał na forum.
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Powiedział, że wróci w marcu :D
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

MaidenFan pisze: pn gru 03, 2018 11:35 pm Powiedział, że wróci w marcu :D
Czyli ten news jest trochę dezinformujący.
Awatar użytkownika
SOBER1Z
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: SOBER1Z »

Trybuny 190-215 zl
GA 275 zł
GAEE 375 zl
ODPOWIEDZ