24-25/11/2018 Blaze Bayley & Thomas Zwijsen - Kraków, Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 24-25/11/2018 Blaze Bayley & Thomas Zwijsen - Kraków, Warszawa
Wokalnie Anna fajniejsza:)
A odnośnie wczorajszego bydła - głupia sprawa. Miny Zwijsena czy Wiktorii pokazywały, że nie czuli się w sytuacji komfortowo. Prawdę mówiąc dwa razy przez myśl mi przeszło by nie podejść do jednego i nie walnąć pustą butelką w łeb.... Szkoda bo takie bydło nijak pasowało do setu akustycznego. A co gorsze, zarówno moja żona jak i żona kolegi stwierdziły, że szkoda im chodzić na takie koncerty gdzie bardziej muszą wysłuchiwać pijanych fanów niż muzyków na scenie:(
Stałem od pijaków o 2m i z tej odległości już mi aż tak nie przeszkadzali. Ale może należy mieć ustalone hasło i jak ktoś je rzuci to się rusza pacyfikować teren. Mnie przeszkadzało co innego - po pół godzinie koncertu do 1 rzędu wbił się dwumetrowy typ. Pierwszy numer przesiedział w kuckach, a potem wstał i zasłaniał wszystkim wszystko. Za nim było pusto.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
A tak:) Nawet moja żona się zaśmiała jak ten duży kolega zasłonił Tobie obraz i musiałeś trochę w prawo odbić:)
I trzymać kamerę w ręku, bo statywu nie starczyło. Też go zauważyłem. Mógł stanąć z tyłu lub boku. A pijaków miałeś z tyłu, może dlatego mniej Ci przeszkadzali. Ciekawe czy bardzo ich będzie słychać na nagraniu.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
To jest właśnie polska metalowa mentalność: schlać się i iść na koncert, podrzeć japę, jak się jeszcze jest w stanie, to zrobić młyn. Najlepiej na balladzie.
Jak to szło? "Naród wspaniały..."?
Jak to szło? "Naród wspaniały..."?
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

A co te pijaki robiły?
Właśnie to jest najlepsze, ze darli ryje:) Nic więcej.
A jak nie darli, to gadali. Moje ulubione, poza klasycznym "napierd...", to "sleejeeeer".
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Slejeeeer to bedzie jutro xD
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Pytanie czy darli ryje śpiewając czy tak poprostu.
Wqrwia mnie to, jak ktoś czasem zwraca mi uwagę, że sobie śpiewam na koncercie
Po to idę, żeby wyskakać, posłuchać i pośpiewać itp.
Wqrwia mnie to, jak ktoś czasem zwraca mi uwagę, że sobie śpiewam na koncercie
Po to idę, żeby wyskakać, posłuchać i pośpiewać itp.
darli ryje, tekstów nie znali, tylko "slejeer", "smołk on de łoter" itp.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
I gadali/zagłuszali w czasie jak Blaze coś mówił
No to nie, to brzydko powiem h im w d.
Przede wszystkim do śpiewania raczej nikt nie ma pretensji (chociaż ja wiem, że fałszuję i staram się za bardzo nie drzeć ryja
). Wiadomo, że na koncert idziesz się bawić: posłuchać, pośpiewać, poklaskać czy poskakać (w zależności od typu koncertu). Poza tym Blaze oczywiście zachęcał do wspólnej zabawy i śpiewania. Niestety niektórzy przyszli się po prostu naje...
-
Krokodyl_dg
- -#Prodigal son

Byłem w Krakowie. Przede wszystkim rewelacyjna sprawa to kontakt z publicznością. Koncerty klubowe dają przestrzeń do bardziej "intymnego" kontaktu, a koncerty akustyczne jeszcze mogą pogłębić relację na linii publika - wykonawcy. Stałem w pierwszym rzędzie (pozdrawiam uroczą headbangerkę, która stała po mojej lewicy, a której w momencie jak się do Blaza przytulaliśmy włosy wplątały się w moją koszulę
). Wyśpiewałem wszystkie kawałki z moich ulubionych płyt Maidenów, wyklaskałem się, wybawiłem - pogadaliśmy z Thomasem i Wiki, wyściskałem się z Blaze'm. Występ był "prawie" sold-out, ja kupiłem bilety na wejściu, ale miałem stres, że się nie dostanę, bo gdy rano pisałem do klubu to dostałem info, że jest wyprzedany i że będzie mała pula biletów wieczorem. Na szczęście się załapałem.
Blaze w bardzo dobrej formie wokalnej, zawsze wysoko ceniłem jego wokal. Powiem szczerze, że bawiłem się na tym kameralnym koncercie o wiele lepiej niż tydzień wcześniej na Nightwishu. Inna energia...
Blaze w bardzo dobrej formie wokalnej, zawsze wysoko ceniłem jego wokal. Powiem szczerze, że bawiłem się na tym kameralnym koncercie o wiele lepiej niż tydzień wcześniej na Nightwishu. Inna energia...