O widzisz, a już chciałem tego Sellera brać w MediaMarkcie za 29,99 - bo myślałem ze to dobra cena.. a widać da się taniej hehe
Newsy muzyczne
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 4876
Re: Newsy muzyczne
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
-
Deleted User 2259
Z CD to tylko Kobong mnie zainteresował.
W winylach większy wybór.
https://www.terazmuzyka.pl/aktualnosci/ ... lista.html
W winylach większy wybór.
https://www.terazmuzyka.pl/aktualnosci/ ... lista.html
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
- Saimon1995
- -#Moderator

Wczoraj byłem w pobliskiej Biedrze, bo właśnie polowałem na Kobonga, ale niestety - nie udało mi się go dorwać. mic7, to jest to najnowsze wydanie, czy tamto starsze, wydane jeszcze przez Metal Mind?
FaithNoMore pisze: ↑wt sty 29, 2019 8:24 amWczoraj byłem w pobliskiej Biedrze, bo właśnie polowałem na Kobonga, ale niestety - nie udało mi się go dorwać. mic7, to jest to najnowsze wydanie, czy tamto starsze, wydane jeszcze przez Metal Mind?
Oczywiście to najnowsze z Universalu :-)
- Saimon1995
- -#Moderator

Super. A jeśli komuś by się nie udało w Biedrze, to w MM też fajne ceny płyt - https://mediamarkt.pl/lp-190123-wielka-wyprzedaz/muzyka. P.S. Oba Kobongi w ofercie
Miałem w planach wyhamować trochę z kupowaniem kolejnych CD i znowu zgrzeszyłem. 5 płytek wylądowało w koszyku
- barabarashi
- -#Prodigal son

Behemoth dołącza do składu Download Festival 2019
Zagrają 15 czerwca(drugi dzień ) na scenie głównej.
Zagrają 15 czerwca(drugi dzień ) na scenie głównej.
W tym roku Deep Purple nagra kolejny album:
http://ultimateclassicrock.com/deep-pur ... lbum-2019/
- Metalophil
- -#Moonchild

Ciężko to skomentować w sumie. Z jednej strony spoko że legenda jeszcze gra, z drugiej - oni już naprawdę rozmieniają się na drobne w mega-stopniu. Ostatnim wydanym przez nich kawałkiem który stał się jako-taką klasyką i w miarę dorównał tym starym był Sometimes I Feel Like Screaming sprzed 23 lat. Oni są trochę jak Motorhead pod tym względem. Nagrywają nowe albumy tylko po to żeby jechać w trasy, na których i tak grają kotlety z lat 70. + Perfect Strangers. Ale niby wolny rynek weryfikuje ich pozytywnie (sprzedaż albumów i biletów na plus), więc nic mi do tegoPajong pisze: ↑pt lut 01, 2019 12:40 am W tym roku Deep Purple nagra kolejny album:
Tylko różnica była taka, że Motorhead do końca istnienia nagrywał BARDZO BARDZO dobre albumy. Ich ostatni jest świetny wręcz.
- Metalophil
- -#Moonchild

To kwestia gustu. Natomiast fakt jest taki, że utwory z albumów wydanych pod koniec lat 90. i po 2000 r. były obecne na setlistach jedynie tras promujących dany album, praktycznie żaden nie utrzymał się na dłużej (chyba że coś pominąłem, analizowałem pobieżnie). Schemat dwudziestu ostatnich lat istnienia zespołu był taki, że po wydanym albumie grali trasę na której były 2-3 numery z niego+kotlety praktycznie wyłącznie z lat 70.i 80. I tak po każdej nowej płycie.
Czyli w zasadzie standard. Np. nasi ulubieni Maiden. Ostatni album, w którego przypadku możemy mówić o utrzymaniu się utworów w secie, to Brave New World, a w zasadzie grają tylko lata 80te + tytułowy z Fear of the Dark. Różnica taka, że na trasach promujących Maideni akurat wrzucają dużo utworów z promowanego albumu. A Helloween - trasy 7 Sinners i Keeper Legacy to były przede wszystkim numerów ze starych Keeperów + 2-3 z promowanego + 2-3 z czasów Derisa. Dopiero na trasie Straight out of Hell się to zmieniło. Nie mówiąc już o ostatniej trasie
Nowsze utwory nie staną się nagle klasykami, więc zespoły grają głównie to co ludzie dobrze znają. A jak już ktoś powyciąga więcej nowości albo jakieś stare perełki jak Judasi, to znajdzie się masa ludzi, którzy będą na forach narzekać, że akurat na ich koncercie zagrali coś innego
A co do Purpli to ostatnie albumy nie są złe. Bardziej mi podeszły niż np. Bananas. Pytanie tylko ile wokalu Gillana jest obecnie w wokalu Gillana?
A co do Purpli to ostatnie albumy nie są złe. Bardziej mi podeszły niż np. Bananas. Pytanie tylko ile wokalu Gillana jest obecnie w wokalu Gillana?
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Lemmy kiedyś tłumaczył to tak, ze fani by go zmasakrowali gdyby nie grał tych "kotletów". Nie mógł nie zagrać "Ace Of Spades" (choć tego numeru miał dosyć) czy "Overkill" bo - jak tłumaczył - bez tego nie może być koncertu Motorhead. Fani płacą i wymagają - niestety tylko żelaznych klasyków. Jasne, że poziom płyt Motorhead to kwestia gustu ale konsensus był taki, że Motorhead raczej do końca kariery nagrywało solidne/bardzo dobre albumy. Wystarczy sięgnąć po "Inferno" czy "Motorizer" - mogą komuś nie pasować ale to nie są jakieś totalne gnioty.Metalophil pisze: ↑pt lut 01, 2019 1:01 pmTo kwestia gustu. Natomiast fakt jest taki, że utwory z albumów wydanych pod koniec lat 90. i po 2000 r. były obecne na setlistach jedynie tras promujących dany album, praktycznie żaden nie utrzymał się na dłużej (chyba że coś pominąłem, analizowałem pobieżnie). Schemat dwudziestu ostatnich lat istnienia zespołu był taki, że po wydanym albumie grali trasę na której były 2-3 numery z niego+kotlety praktycznie wyłącznie z lat 70.i 80. I tak po każdej nowej płycie.
- Metalophil
- -#Moonchild

Trochę w tym prawdy jest. Chociaż Maideni przynajmniej raz na jakiś czas walą trasę "best of", np. Give Me Ed `till I`m Dead (najlepsza chyba trasa pod względem setlisty) czy obecne Legacy, gdzie te utwory z lat 90. i 2000. jednak są mocno (odczuwalnie) obecne. Purple czy Motorhead takich tras nie robią/nie robili.pz pisze: ↑pt lut 01, 2019 1:25 pm Czyli w zasadzie standard. Np. nasi ulubieni Maiden. Ostatni album, w którego przypadku możemy mówić o utrzymaniu się utworów w secie, to Brave New World, a w zasadzie grają tylko lata 80te + tytułowy z Fear of the Dark. Różnica taka, że na trasach promujących Maideni akurat wrzucają dużo utworów z promowanego albumu. A Helloween - trasy 7 Sinners i Keeper Legacy to były przede wszystkim numerów ze starych Keeperów + 2-3 z promowanego + 2-3 z czasów Derisa. Dopiero na trasie Straight out of Hell się to zmieniło. Nie mówiąc już o ostatniej trasieNowsze utwory nie staną się nagle klasykami, więc zespoły grają głównie to co ludzie dobrze znają. A jak już ktoś powyciąga więcej nowości albo jakieś stare perełki jak Judasi, to znajdzie się masa ludzi, którzy będą na forach narzekać, że akurat na ich koncercie zagrali coś innego
![]()
A co do Purpli to ostatnie albumy nie są złe. Bardziej mi podeszły niż np. Bananas. Pytanie tylko ile wokalu Gillana jest obecnie w wokalu Gillana?![]()
Ostatnio zmieniony pt lut 01, 2019 1:52 pm przez Metalophil, łącznie zmieniany 1 raz.
- Metalophil
- -#Moonchild

Zgoda, ale AoS czy Overkill to tylko dwa utworyZdan pisze: ↑pt lut 01, 2019 1:40 pmLemmy kiedyś tłumaczył to tak, ze fani by go zmasakrowali gdyby nie grał tych "kotletów". Nie mógł nie zagrać "Ace Of Spades" (choć tego numeru miał dosyć) czy "Overkill" bo - jak tłumaczył - bez tego nie może być koncertu Motorhead. Fani płacą i wymagają - niestety tylko żelaznych klasyków. Jasne, że poziom płyt Motorhead to kwestia gustu ale konsensus był taki, że Motorhead raczej do końca kariery nagrywało solidne/bardzo dobre albumy. Wystarczy sięgnąć po "Inferno" czy "Motorizer" - mogą komuś nie pasować ale to nie są jakieś totalne gnioty.Metalophil pisze: ↑pt lut 01, 2019 1:01 pmTo kwestia gustu. Natomiast fakt jest taki, że utwory z albumów wydanych pod koniec lat 90. i po 2000 r. były obecne na setlistach jedynie tras promujących dany album, praktycznie żaden nie utrzymał się na dłużej (chyba że coś pominąłem, analizowałem pobieżnie). Schemat dwudziestu ostatnich lat istnienia zespołu był taki, że po wydanym albumie grali trasę na której były 2-3 numery z niego+kotlety praktycznie wyłącznie z lat 70.i 80. I tak po każdej nowej płycie.
-
Deleted User 5155
Brytyjskie gusta muzyczne co do metalu były już dla mnie dziwne na początku lat 90, kiedy brytyjski Metal Hammer za album 1991 roku uznał Nevermind Nirvany. Oni nigdy metalu należycie nie docenili, mimo iż mają klasyków gatunku. Tam od 40 lat króluje punk, są go się w stanie doszukać nawet w popie. Gdyby nie publika amerykańska i sprzedaż albumów tam, to o Judasach czy Ironach mówilibyśmy dzisiaj jako o kultowych zespołach dla wybrańców.
PS. Album XXI wieku? Abigail II. (XXI wiek liczę oczywiście od 2001 roku).
PS. Album XXI wieku? Abigail II. (XXI wiek liczę oczywiście od 2001 roku).
Też uznałbym za album 1991 roku "Nevermind" Nirvany. Bez żadnej dyskusji.
Albumy XXI wieku? Hmmm. Powiedzmy - Killing Joke (2003).
Albumy XXI wieku? Hmmm. Powiedzmy - Killing Joke (2003).