AirForce (feat. Doug Sampson) - 29.03.2019, Polskie Radio Lublin

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: AirForce (feat. Doug Sampson) - 29.03.2019, Polskie Radio Lublin

Post autor: Metalophil »

pucha pisze: śr mar 20, 2019 4:24 pm Stary, kogo jak kogo, ale Ciebie nigdy bym nie posądził o taką ignorancję muzyczną :) AirForce ma aktualnie 4 płyty w dyskografii, 1 długograj przekrojowy przez całą swoją twórczość z lat 1986-2013 ("Judgement Day"), dwuczęściową EP "Black Box Recordings part I & II" oraz ostatni singel, nagrany z pierwszym wokalistą Maiden ever, Paul'em Day'em pt "Band of Brothers". Setlistę uzupełnia kilka nowych numerów oraz parę coverów artystów, którzy byli dla nich bezpośrednią inspiracją tj Judas Priest czy Accept (rozczaruję tych którzy liczą na stylowy Iron Maiden revival a'la Paul Di'Anno - nic takiego nie będzie miało miejsca). Z tego co mi wiadomo, panowie mają zamiar zagrać 1,5 h seta.
No niestety jakoś mnie ominęły wiadomości o tym wybitnym zespole, ale co do liczby płyt nie myliłem się, 1 długograj. Dzięki w każdym razie za info, niestety mieszkam obecnie w „Stolycy” i ze względu na małego dzieciaka wyjazd do LBN stał się dla mnie czaso- i kosztochłonną „wyprawą”, a w piątkowe popołudnie to w ogóle masakra. Niemniej, jeśli będę tego dnia na miejscu to wpadam na pewno. Koncerty w RL zawsze na propsie \m/ A po koncercie idźcie wszyscy na browara do Koyota albo Perłowej.
Ostatnio zmieniony śr mar 20, 2019 4:47 pm przez Metalophil, łącznie zmieniany 1 raz.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

I bardzo dobrze. Jeżeli chodzi o numery Maidenów, to na tego typu koncertach (ex członek/członkowie znanego zespołu) wolę przekrojowe sety z ich własnej kariery, wzbogacone maks. 1-3 numerami z okresu, gdy grali w kapeli (ale ich brak mi nie przeszkadza). Chyba, że to trasa celowo nastawiona na granie seta "z byłego zespołu" jak kiedyś Blaze czy ostatnio U.D.O.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

pz pisze: śr mar 20, 2019 4:41 pm I bardzo dobrze. Jeżeli chodzi o numery Maidenów, to na tego typu koncertach (ex członek/członkowie znanego zespołu) wolę przekrojowe sety z ich własnej kariery, wzbogacone maks. 1-3 numerami z okresu, gdy grali w kapeli (ale ich brak mi nie przeszkadza). Chyba, że to trasa celowo nastawiona na granie seta "z byłego zespołu" jak kiedyś Blaze czy ostatnio U.D.O.
Z tego co pisze Pucha, w tym przypadku nie zachodzi tego rodzaju sytuacja, więc spokojnie.
pz
-#Administrator
-#Administrator

No właśnie do tego się odnosiłem. Cieszy mnie jego informacja, że grają własne numery.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Awatar użytkownika
pucha
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: pucha »

No należy wiedzieć że Sampson jako jeden z nielicznych ex-muzyków Maiden nie bazuje na sławie byłego członka Ironów i nie jeździ z objazdowym cyrkiem odgrzewając stare kawałki z czasów kiedy był w zespole. Wiadomo, na plakatach często pojawia się jego nazwisko i wzmianka o tym że grał w Ironach, ale repertuarowo nie odgrzewa kotletów, choć nawet jego koledzy są z Ironami dość mocno związani (Pitman to kumpel z podwórka Arry'ego i Murraya, Hatton był ponoć kiedyś technicznym). Wiem że dla niektórych to mocny argument żeby jednak odpuścić ten koncert, ale tym co są niezdecydowani gwarantuje że AirForce to nie tylko możliwość spotkania z byłym członkiem Iron Maiden, ale przede wszystkim 100% heavy metal prosto z jego kolebki :)
Deleted User 4783

Post autor: Deleted User 4783 »

Dlatego jedziemy!
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Wygląda na to, że też będę ;)
Awatar użytkownika
pucha
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Informuję że nie ma już dostępnych biletów w rejestracji internetowej przez facebooka.
Wejściówki dostępne są w programach Radia Lublin lub bezpośrednio u mnie. To takie info dla tych którzy nie zdążyli się zapisać a wciąż się wahają.
Oczywiście Sanktuariowa lista aktualna i brana pod uwagę, także spokojnie ;)
Deleted User 4783

Ja czekam teraz tylko na The Soundhouse Tapes i w drogę! Mam nadzieję, że Doug podpisze\m/
Awatar użytkownika
pucha
-#Long distance runner
-#Long distance runner

The_Alchemist pisze: wt mar 26, 2019 9:04 am Ja czekam teraz tylko na The Soundhouse Tapes i w drogę! Mam nadzieję, że Doug podpisze\m/
Myślę że nie powinno być problemu. Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem czasowym, będzie fajne spotkanie z Dougiem :)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Ogłoszenie parafialne. Jedziemy z Warszawy. Startujemy o 13 spod Media Marktu na Ostrobramskiej. Mamy jeszcze jedno wolne miejsce. Najlepiej dla niezbyt dużej osoby, ale jakby co, to nie mi będzie ciasno :). Wracamy jakoś po koncercie.

Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Ktoś jeszcze czeka w Lublinie do wczesnych godzin porannych na powrót i chce spędzić noc na piwie i szwedając się po mieście w towarzystwie niesamowicie pięknego i czarującego młodzieńca? :lol:
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
pucha
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Hatton i Pitman lubią zabaniaczyć po koncercie, gadaj z nimi :D
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

matkobosko

Rozmowa z pijanymi, starymi brytolami!
Bym miał prywatne peaky fokin blinders :lol:

Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

pucha pisze: wt mar 26, 2019 9:32 am
The_Alchemist pisze: wt mar 26, 2019 9:04 am Ja czekam teraz tylko na The Soundhouse Tapes i w drogę! Mam nadzieję, że Doug podpisze\m/
Myślę że nie powinno być problemu. Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem czasowym, będzie fajne spotkanie z Dougiem :)
Panowie będą mieli ze sobą jakiś merch, w szczególności tekstylny (tiszerty, frotki)?
Awatar użytkownika
pucha
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Tak, koszulki na pewno, frotek chyba nie mają. Na pewno jakieś przypinki, otwieracze i tego typu pierdółki, możliwe że naciągi perkusyjne. No i płyty ofc, z tego co wiem niektóre z podpisami Paula Di Anno :)
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Nie wiesz w jakich cenach płyty?

Awatar użytkownika
pucha
-#Long distance runner
-#Long distance runner

25-35 plyty, koszulki w okolicach 50.
Deleted User 4783

Jutro wypłata to coś kupię, poczta dała dupy i nie doszło mi jeszcze The Soudhouse Tapes :/
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Udanego koncertu :)
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
ODPOWIEDZ