Big Survivor komentarze
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Big Survivor komentarze
Dałem jeden album death metalowy, ale na liście jest też jeden album grindcore. Z prog rocka mam niewiele, bo tak się składa, że większość najlepszych zespołów z tego gatunku debiuty miała najwyżej średnie, że Yes czy Genesis wspomnę.
A co w przypadku kiedy debiutanckie płyty to albumy koncertowe jak np. The Yardbirds czy MC5 ? Też je można uwzględnić ?
-
Deleted User 2259
Ja bym nie uwzględniał, ale to niech prowadzący zadecyduje, umawialismy sie tlyko na studyjniaki
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Też postaram sie najpóźniej jutro wysłać te liste
Spróbuję się z tym zmierzyć 
Nawiasem mówiąc, ustaliliśmy z Invaderem, że Welcome to Nightmare Alice'a Coopera to jego solowy debiut. Tzn oczywiście tak jest, natomiast ponieważ nazwa wykonawcy się nie zmieniła, do dyskografii Alice'a wlicza się też to, co nagrał z zespołem Alice Cooper w latach 69-73.
A taki Blaze? Dwa debiuty? Blaze - Silicon Messiah i Blaze Bayley -The Man Who Would Not Die? Czy nie jesteśmy aż tak szczegółowi i uznajemy, że jedno i drugie było jego solowymi projektami, a debiutem jest Silicon Messiah?
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
No własnie jak z Blazem, Frankiem Zappą albo Ianem Gillanem, bo ten tez nagrywał jako Gillan, Ian Gillan i Ian Gillan Band.
Gillan i Ian Gillan Band to były różne zespoły. Ian Gillan to solowa kariera Gillana i też należałoby traktować osobno. Franka Zappa solo to też co innego niż Mothers of Invention. Solowy debiut Franka to o ile pamiętam Lumpy Gravy.
- AncientMariner
- -#Clansman

Z tym że były płyty wydane jako Gillan i były jako Ian Gillan.
To są trzy różne zespoły.
- Saimon1995
- -#Moderator

Trzydziestka wysłana 
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Myślę, że do wtorku do wieczora. Na podliczenie tego tez bedę potrzebował trochę czasu.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
A co z Katem? 666 / Metal and Hell. Metal and Hell był chyba z miesiąc wcześniej wydany.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
Deleted User 2259
To jest to samo wydawnictwo? (pytam, bo ich nie słucham) ja bym brał to co było wcześniej, nawet jeśli język inny, ale to już ustalcie między sobą.
Proponuję podzielić to na dwie tury. W jednej zostaną przedstawione płyty, które nie załapały się do top 30, z punktami, ale może być bez okładek. Top 30 osobno, z okładkami.
-
Deleted User 2259
Ja bym najlepszą 50 uwiecznił okładkami, ale to jak już sobie życzycie/prowadzący wymyśli.
Ale wybieramy top 30, nie top 50. Wszystkich miejsc może być z 60, bo zakładam, że wiele będzie miało po tyle samo punktów, a i wiele albumów się powtórzy.