Pierre Dolinski pisze: ↑pt maja 10, 2019 5:56 pmObawiam się trzypłytowego albumu z 18 utworami po 10 minut. Wróż Jackowski podczas rozmowy telefonicznej mówił mi, że widzi wannę z przelewającą się wodą.
Nowa studyjna płyta Iron Maiden. Premiera 03/09/2021
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Re: Nowa studyjna płyta Iron Maiden. Co wiemy na dziś?
A może płytę stanowić będzie jeden utwór o tytule .... "Brexit"?Pierre Dolinski pisze: ↑pt maja 10, 2019 5:56 pm Obawiam się trzypłytowego albumu z 18 utworami po 10 minut. Wróż Jackowski podczas rozmowy telefonicznej mówił mi, że widzi wannę z przelewającą się wodą.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- Metalophil
- -#Moonchild

Buahahahakrusejder pisze: ↑sob maja 11, 2019 8:50 amA może płytę stanowić będzie jeden utwór o tytule .... "Brexit"?Pierre Dolinski pisze: ↑pt maja 10, 2019 5:56 pm Obawiam się trzypłytowego albumu z 18 utworami po 10 minut. Wróż Jackowski podczas rozmowy telefonicznej mówił mi, że widzi wannę z przelewającą się wodą.
Ale biorąc pod uwagę przywiązanie Steve`a i Bruce`a do "brytyjskości", to trudno wykluczyć że biorą pod uwagę np. concept albumu o historii WB. A wtedy to kto wie,czy utwór o tematyce okołobrexitowej by się nie załapał
- Metalophil
- -#Moonchild

Brakuje nam tu takiego jednego spekulanta, oj brakuje 
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Oj tak, wątek nabrałby nowej, lepszej jakości :-)
A autor tego tematu w pierwszym poście:Metalophil pisze: ↑sob maja 11, 2019 10:13 amSkoro znaleźli się dyskutanci, tzn. że potrzebny. Ludzie lubią sobie pospekulować, uprawiać "gdybologię" - ot tak choćby dla "rozrywki intelektualnej"![]()
Hard Rock Fan pisze: ↑śr maja 08, 2019 8:55 am Chciałbym by w tym temacie zamieszczane były wszystkie konkretne informacje. Jest tu kilka osób, które mają wiedzę z pierwszej ręki więc mogą się tu wykazać.
www.MetalSide.pl
Kilka m-cy temu życzeniowo obstawiałem, że wiosną Steve zabierze Liona w trasę po klubach Europy, łącząc ją w wydaniem już gotowego albumu, które było "odłożone na 2019" (wg komunikatów z jesieni 2018). Tak się jednak nie stało. Nie wierzę, że facet po prostu przez parę miesięcy niczego nie robi i leży brzuchem do góry, pykając od czasu do czasu w tenisa czy kopiąc piłkę. Maideni do trasy startującej w połowie lipca nie muszą się już wielce przygotowywać pod względem artystycznym, bo tematy są dograne i wystarczy je odświeżyć. Czyli, w przypadku Stefana, wypada, że ostatni czas spędził lub nadal spędza na pracy nad albumem Maiden. Zwłaszcza, że w końcu wyruszy ponownie z Lwem i będzie to zapewne jesień tego roku (powtórka z 2016), bo od 2012 co roku urządzał jakąś traskę, przynajmniej kilkanaście koncertów, a wówczas na album Maiden czasu w tym roku już nie znajdzie.
M.
M.
- Metalophil
- -#Moonchild

Widocznie brak realizacji celu zakładanego jest skutecznie kompensowany wypowiedziami o charakterze spekulacyjnym. Nie przekreśla to zatem zasadności istnienia wątku, skoro dyskutanci cały czas się wypowiadają.Vox Populi, Vox Deigumbyy pisze: ↑sob maja 11, 2019 4:55 pmA autor tego tematu w pierwszym poście:Metalophil pisze: ↑sob maja 11, 2019 10:13 amSkoro znaleźli się dyskutanci, tzn. że potrzebny. Ludzie lubią sobie pospekulować, uprawiać "gdybologię" - ot tak choćby dla "rozrywki intelektualnej"
Hard Rock Fan pisze: ↑śr maja 08, 2019 8:55 am Chciałbym by w tym temacie zamieszczane były wszystkie konkretne informacje. Jest tu kilka osób, które mają wiedzę z pierwszej ręki więc mogą się tu wykazać.
Może jakieś informacje otrzymamy w najnowszym magazynie FC, który powinien niedługo się pojawić.
-
longestday
- -#Wrathchild

A ja, Drodzy Bracia, obstawiam, że nowa płyta jest nagrana. W tym momencie Shirley znęca się nad materiałem w procesie mixu i masteringu. Poza faktem niedawnego pobytu zespołu w Paryżu, charakterystyczne jest, że wszelkie ruchy wydawnicze dot. nowego materiału zostały wstrzymane lub zawieszone (ponadto sprzedaż digipaków pewnie słaba, bo 3 transzę przesunęli z kwietnia na koniec czerwca i oprócz trasy trzeba jakoś napędzić zainteresowanie zespołem) . Mam tu na myśli drugi album British Lion i kolejny solowy Bruce'a. Biorąc pod uwagę długi czas od Tyranny Of Souls i aktualną megaenergię Bruce'a, teraz byłby idealny moment na dokończenie płyty i jej wydanie. A tak nasz mistrz nudzi się jak mops i tylko jeździ z tymi swoimi stand-up'ami. Obstawiam (tak jak kilku szanownych przedmówców) włączenie jednego nowego kawałka do setlisty Legacy, aby podgrzać atmosferę i rozpalić apetyt na nowa płytę. No i jeszcze z dziedziny "wishful thinking": nowy krążek - 8-9 utworów i total playing time poniżej 50 minut. HE, HE, HE!
Bruce był na koncercie Dead Can Dance w Paryżu 3 dni temu, czyli dalej tam siedzą 
Aż z ciekawości poszukałem w historii i The Book of Souls została zapowiedziana 18 czerwca, a wyszła 4 września. Ledwo 2,5 miesiąca przed premierą, jak już wszystko było nagrane i gotowe. Może tym razem też powtórzą taki styl zapowiedzi 
Trzymam kciuki za taki format!Pierre Dolinski pisze: ↑pt maja 10, 2019 5:56 pm Obawiam się trzypłytowego albumu z 18 utworami po 10 minut. Wróż Jackowski podczas rozmowy telefonicznej mówił mi, że widzi wannę z przelewającą się wodą.
Na pohybel jęczącym forumowiczom
-
Deleted User 5490
Na pohybel miłośnikom bicia rekordów w żarciu jajek na twardo. 
To wszystko spekulacje zebrane z różnych for 
Spoko, ja rozumiem to, że dla niektórych nabijanie kolejnych postów na forum to atrakcja dnia codziennego. Ale szanujmy innych i ich czas. Jest temat o konkretach, to piszmy w nim KONKRETY. Ja wchodząc na forum i do tego tematu chciałbym poczytać o KONKRETACH. Tym bardziej, że takie się pojawiają. A nie przebijać przez pierdoły w kolejnych postach, bo może ktoś newsa jakiegoś wrzucił...Metalophil pisze: ↑ndz maja 12, 2019 4:48 pmWidocznie brak realizacji celu zakładanego jest skutecznie kompensowany wypowiedziami o charakterze spekulacyjnym. Nie przekreśla to zatem zasadności istnienia wątku, skoro dyskutanci cały czas się wypowiadają.Vox Populi, Vox Dei![]()
Ale oczywiście kilku "śmieszków" z nudy (?) rozwala kolejny temat wpisami, które są bez wartości. Ale jest hehe... polewka... hehe... no beka normalnie... hehe...
www.MetalSide.pl
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

A ja zapytam inaczej - były sytuacje, gdzie Maideni wrzucali do setlisty jeszcze niewydany kawałek? Tylko pytam o czasy współczesne, albo 90', bo takie akcje jak zaczynali po pubach bez debiutu to się nie liczy.