Top 50 płyt - WYZWANIE - MaidenFan
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Top 50 płyt - WYZWANIE - MaidenFan
Dlatego szanuję
Sam lubię bardzo kilka płyt które powszechnie nie są uznawane za wybitne 
Zaczynam HM. Kolejność przypadkowa.

HM. Iron Maiden - Live After Death
Moja pierwsza koncertówka Iron Maiden, w sumie włączyłem ją przez przypadek podczas poznawania płyt. Nie wiedziałem wtedy, że to koncert. Sporo energii, legendarny koncert, ale nie mój ulubiony.

HM. Mastodon - Cold Dark Place
Bardzo dobra EP'ka. Można podpiąć ją pod Emperor of Sand, wyszła w tym samym roku, kilka miesięcu później. Na początku były plany co do dwupłytowego albumu, jednak później oddzielili EoS od Cold Dark Place. Na płycie znajdują się 4 utwory - jeden napisany podczas prac nad Emperorem, reszta z lat wcześniejszych. Wszystkie napisane przez Brenta. To naprawdę solidny materiał. Gdybym mógł umieścić epkę w top 50 to spokojnie znalazłaby się w pierwszej 20.

HM. The Best of the Bruce Dickinson
Na kompilacji znajduje się sporo utworów, które nie były wcześniej publikowane lub były jako bonus tracki. Większość tych utworów wcale nie odbiega od tych, które znalazły się na albumach. Wicker Man Bruce'a > Wicker Man Iron Maiden. Jest tu też świetne Silver Wings, które zawsze kojarzyło mi się lekko z Aces High.

HM. Iron Maiden - Best of the Beast
Najlepsza kompilacja od Maiden. Niektórzy uważają nawet, że jedyna słuszna. Umieszczam ją na liście ze względu na Virus, mój ulubiony utwór z Blazem na wokalu. Nie rozumiem, czemu utwór nie został umieszczony na Virtual XI.

HM. Iron Maiden - Live After Death
Moja pierwsza koncertówka Iron Maiden, w sumie włączyłem ją przez przypadek podczas poznawania płyt. Nie wiedziałem wtedy, że to koncert. Sporo energii, legendarny koncert, ale nie mój ulubiony.

HM. Mastodon - Cold Dark Place
Bardzo dobra EP'ka. Można podpiąć ją pod Emperor of Sand, wyszła w tym samym roku, kilka miesięcu później. Na początku były plany co do dwupłytowego albumu, jednak później oddzielili EoS od Cold Dark Place. Na płycie znajdują się 4 utwory - jeden napisany podczas prac nad Emperorem, reszta z lat wcześniejszych. Wszystkie napisane przez Brenta. To naprawdę solidny materiał. Gdybym mógł umieścić epkę w top 50 to spokojnie znalazłaby się w pierwszej 20.

HM. The Best of the Bruce Dickinson
Na kompilacji znajduje się sporo utworów, które nie były wcześniej publikowane lub były jako bonus tracki. Większość tych utworów wcale nie odbiega od tych, które znalazły się na albumach. Wicker Man Bruce'a > Wicker Man Iron Maiden. Jest tu też świetne Silver Wings, które zawsze kojarzyło mi się lekko z Aces High.

HM. Iron Maiden - Best of the Beast
Najlepsza kompilacja od Maiden. Niektórzy uważają nawet, że jedyna słuszna. Umieszczam ją na liście ze względu na Virus, mój ulubiony utwór z Blazem na wokalu. Nie rozumiem, czemu utwór nie został umieszczony na Virtual XI.
Wszystkie kompilacje Maiden są do bani. Same Troopery, Run to the Hills i Fear of the Dark.
- blackcocker
- -#Moderator

Dokładnie, powinny być Ganglandy, Hooks in you i big orry.
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
04: Hexvessel(?), Thy Catafalque, Kasia Lins/Hellripper
05: Metallica, Furia
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
04: Hexvessel(?), Thy Catafalque, Kasia Lins/Hellripper
05: Metallica, Furia
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Big Orry nie, nie lubię tego utworu. Gangland miażdży Run to the Hills. Jeden z najbardziej agresywnych kawałków Maiden, może i najbardziej.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

A Be Quick?
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
Na pewno jest lepszy od Run to the Hills. Ale czy od Gangland...
-
Deleted User 2259
1. Be Quick
2. Gangland <ale w sumie sie moze wymieniac z Be Quick>
3. Hills
A co tam, ranking time
2. Gangland <ale w sumie sie moze wymieniac z Be Quick>
3. Hills
A co tam, ranking time
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist