''Perfekcyjne'' albumy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 2259
''Perfekcyjne'' albumy
Czy jest jakiś album Ironów na którym leżą Wam wszystkie kompozycje? i uważacie, że jest idealny. Jeśli tak, to który 
Re: ''Perfekcyjne'' albumy
Somewhere In Time zdecydowanie. Seventh Son w sumie też, toleruję CIPWM, a reszta utworów nadrabia.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Tylko dwa - Piece of Mind i Brave New World. Oba nie mają zbędnej sekundy.
-
Deleted User 2259
U mnie Killers, i trochę naciągane bardzo dobre, ale nie perfekcyjne moim zdaniem: Piece, SiT oraz Synek.
Somewhere in Time i Brave New World
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Brave New World
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Final Frontier
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
- Saimon1995
- -#Moderator

Somewhere in Time i 7 Syn
a to śmieszek z tego Dżosefa
))
Powerslave i Somewhere
Powerslave i Somewhere
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
W sumie dodałbym jeszcze X Factor. Nie jest tak dobry dla mnie jak Somewhere czy BNW, ale i tak bardzo dobry i na równym poziomie.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
super kompozycje, super klimat, tylko to brzmienie z kiepskiego peceta :/
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
"Cóż, nikt nie jest doskonały" 
No nie jest, a chyba o takie albumy chodziło w tym temacie
Na pewno żaden album po Siódmym Synie nie nazwałbym perfekcyjnym, ba, niektórym do tego bardzo daleko (na The Book of Souls spokojnie 1/3 można by było wyrzucić). Nawet na najlepszym po 1988 roku albumie Maiden - Brave New World - znajdują się na siłę przedłużane momenty. Takie The Mercenary bez problemu można by tak o minutę skrócić.
Najbliższym perfekcji albumem IM jest oczywiście Somewhere in Time. Jedynie mam wątpliwości czy Sea of Madness nazwać perfekcyjnym numerem, co do pozostałej siódemki to nie mam żadnych uwag
Nieporównywalnie bardziej wolę brzmienie The X Factor niż ostatnich czterech albumów. Przynajmniej nie jest takie nużące miejscamisuper kompozycje, super klimat, tylko to brzmienie z kiepskiego peceta :/
To ja za najsłabszy moment SiT uważam Heaven can wait. Sea of Madness to świetny numer, chociaż trochę czasu się do niego przekonywałem.
"Seventh Son Of A Seventh Son"
Zdecydowanie Killers. Najrówniejsza płyta w dyskografii Maiden
-
Deleted User 7649
Killers, Poverslave i A Matter of Life and Death .
Poważnie Killers? Według mnie to najbardziej nierówny album ze wszystkich
Somewhere in Time, SSOASS.
Somewhere in Time, SSOASS.