18/06/2019 - KISS - Kraków
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Metalophil
- -#Moonchild

Re: 18/06/2019 - KISS - Kraków
Też już dojezdzam do Grodu Kraka, w zw. z wydarzeniem.
Koncert P E T A R D A ! ! !
70 - letnie pryki i takie numery
Moc nie z tej ziemi, przyjęcie królewskie, natężenie fajerwerków jakiego Tauron jeszcze nie doświadczył
Kto by się tam przejmował że Paulowi się głos łamał momentami niemiłosiernie albo że ceny merchu takie że ktoś kto to ustalał się chyba w głowę uderzył
Myślę że nikt z kilkunastu tysięcy ludziów jakie to widziały nie wyszedł z hali niezadowolony
Koncert wart każdej złotówki
70 - letnie pryki i takie numery
Kto by się tam przejmował że Paulowi się głos łamał momentami niemiłosiernie albo że ceny merchu takie że ktoś kto to ustalał się chyba w głowę uderzył
Myślę że nikt z kilkunastu tysięcy ludziów jakie to widziały nie wyszedł z hali niezadowolony
Koncert wart każdej złotówki
Najlepszy koncert jaki widziałem, zdecydowanie. Pan malarz jako support też był zajebisty. Na trybunach C było dużo wolnych miejsc i nikt z ochrony nie sprawdzał biletów przy wejsciu na nie, spokojnie można było zajmować dowolne miejsca
Wyjebało mnie z butów, wracam do zimnego po koncertowego browarka 
- Metalophil
- -#Moonchild

Ale to kurde było dobre...Rozpatrując w kategorii "show" najlepsze co widziałem...Ale te huki to miały ze 140 decybeli; jak ktoś był bez zatyczek to radzę skonsultować się z audiologiem 
A ceny merchu są jakie są, bo są identyczne na całej trasie tylko przeliczane na lokalną walutę. Koszulka za 170 np. w Niemczech kosztuje pewnie ok. 40 €, czyli już nie tak dużo jak na tamtejsze warunki. Po prostu u nas nie zarabia się tyle ile na Zachodzie, stąd takie wrażenie. Mogliby pewnie obniżać ceny w "mniej zamożnych" krajach, ale nie mają obowiązku bawić się w taką "quasi charytatywną" działalność
Każdy bowiem zna podejście tego zespołu do $, poza tym zakup merchu to nie obowiązek...A i tak pewnie wszystko się sprzedało, bo kolejki były spore.
A ceny merchu są jakie są, bo są identyczne na całej trasie tylko przeliczane na lokalną walutę. Koszulka za 170 np. w Niemczech kosztuje pewnie ok. 40 €, czyli już nie tak dużo jak na tamtejsze warunki. Po prostu u nas nie zarabia się tyle ile na Zachodzie, stąd takie wrażenie. Mogliby pewnie obniżać ceny w "mniej zamożnych" krajach, ale nie mają obowiązku bawić się w taką "quasi charytatywną" działalność
Znakomite show! Do tego fajnie dobrana muzyka. Z pewnością lepiej się bawiłem niż parę lat temu w Pradze.
Muzyka nie jest tu najważniejsza
To była z pewnością największa i najradośniejsze impreza w 70-te urodziny p. Jarosława Kaczyńskiego. Neokonserwatywni goście z USA pochodzenia bankowego ewidentnie dali radę. Do domu wróciłem z biało-czerwonym confetti, z programem za 130 zł i balonem
Buziaki, do zobaczenia za rok lub dwa
Muzyka nie jest tu najważniejsza
To była z pewnością największa i najradośniejsze impreza w 70-te urodziny p. Jarosława Kaczyńskiego. Neokonserwatywni goście z USA pochodzenia bankowego ewidentnie dali radę. Do domu wróciłem z biało-czerwonym confetti, z programem za 130 zł i balonem
Buziaki, do zobaczenia za rok lub dwa
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
To był mój pierwszy duży koncert od 5 lat, od czasu Manowar, mogę śmiało rzec, że to co zagrali Manowar w Spodku to był zaledwie koncercik w porównaniu z tym co pokazali KISS. Dla mnie koncert nie jest raczej muzycznym wydarzeniem (o czym wielokrotnie pisałem), więc na mało selektywne brzmienie nie narzekałem, ważne, że było wystarczająco głośne. Cała oprawa, zachowanie, zwłaszcza Paula to jest profesjonalizm 200%. Nie ma już takich zespołów, może the Rolling Stones potrafią zrobić show, ale mnie tam oni nie przekonują. Narzekania na kawałki nie będzie, bo choć Lick it Up czy Heaven's on Fire były potrzebne jak susza rolnikowi, to wszystko jakoś się zgrywało. Manowar powinni mieć taką oprawę jak KISS przy War Machine.
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Koncert świetny. Forma bardzo dobra. Zwłaszcza Gene i Eric Singer. Set troche przewidywalny jak dla mnie. Mogli sobie faktycznie darować kawałki z drugiej połowy lat 80tych, a zamiast tego wygrzebać jakiś jeden rodzynek z np. "Unmasked" albo "Revenge". Ogólnie momentami to całe efekciarstwo, te gadki Paula wywoływały ogromny uśmiech na mojej twarzy,. Ale z drugiej strony takiego zepsołu jak Kiss nie wyobrażam sobie stojącego i grającego utwór za utworem jak np. Deep Purple albo Black Sabbath.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
Btw support też był mega. Chłop ma talent 
Ale jak człowiek pomyśli że w Pradze pepiki dostały zamiast malarza ZZ Top, to trochę się wkurza
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Muzyczne Las Vegas. Koncert świetny!
-
Deleted User 4876
Zz top lepsi od Kiss :-p ci drudzy od 10 lat robią to samo. Oczywiście fajnie ich raz na cztery lata obejrzeć, ale bez fajerwerków
nie wiem jak w Krakowie, ale w Pradze scena 10 metrów od barierki, jednakże będąc z przodu i nie wrócić z kostką to się trzeba wybitnie starać.. 
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Ja z barierki na KISS wrocilem pusty ale prawie nic nie sypali, rok temu w Lizbonie
-
Deleted User 4876
Ups to peszek. Ja wczoraj barierki nie miałem, ale jak się przychodzi 20 minut przed planowanym otwarciem bram to nawet w pepikowie trudno o ten kawałek metalu. Zresztą po otwarciu trzeba było jeszcze do jakiegoś stoliczka po opaskę. W każdym razie brakowało mi Eugeniusza w kolekcji i nadrobilem. Co ciekawe Kiss podobnie jak The Rolling Stones ma też kostki dla perkusisty. Nie wiedziałem o tym wcześniej, w sumie to się nie interesowałem, ale fajnie że i Eric się trafił.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Dokładnie. Też tak pomyślałem. Dlatego wybrałem Pragę
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Smazeny syr to jest co najmniej co-headliner 
Sorry ale ZZ Top przy KISS to jak pryszcz na dupie wieloryba.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker