18/06/2019 - KISS - Kraków

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: 18/06/2019 - KISS - Kraków

Post autor: Zakkahletz »

Jak się było na większym gigu pierwszy raz od pięciu lat, to pewnie od razu gwiazda tej imprezy rozrasta się w umyśle człowieka tak, że inne maleją do rozmiaru szajsu. Ale gdyby ZZ Top byli tam na supporcie - o, wtedy już opinia o nich byłaby dużo mniej radykalna... ;)
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Vorgel »

Pisze się 'gówno' , to są podstawy ortografii z podstawówki :D
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Zakkahletz pisze: pt cze 21, 2019 10:00 am Jak się było na większym gigu pierwszy raz od pięciu lat, to pewnie od razu gwiazda tej imprezy rozrasta się w umyśle człowieka tak, że inne maleją do rozmiaru szajsu. Ale gdyby ZZ Top byli tam na supporcie - o, wtedy już opinia o nich byłaby dużo mniej radykalna... ;)
ZZ Top mnie nie obchodzi, bo zawsze uważałem ich za cieniasów.

PS. To działa w drugą stronę, poszedłem na koncert KISS bo to właśnie gwiazda TEGO rozmiaru.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Vorgel pisze: śr cze 19, 2019 12:27 pm To był mój pierwszy duży koncert od 5 lat, od czasu Manowar, mogę śmiało rzec, że to co zagrali Manowar w Spodku to był zaledwie koncercik w porównaniu z tym co pokazali KISS.
5 lat w branży produkcyj muzycznych to jest era. Tego się nie da porównać. Mogę porównać Kiss z 2019 i Kiss z 2013 czy 14 i jest niesamowita zmiana na plus.

Manowar 2019 też wygląda znakomicie, tyle że Eryk już niedomaga wokalnie a dwaj sajdmeni są słabi.

Od paru lat wbijamy Ci na forum, że współczesne koncerty rockowe są nieporównywalnie bardziej widowiskowe niż 30 lat temu ;) Oczywiście nie przyznasz mi teraz racji, nie byłbyś sobą :)))
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

A na jakim koncercie byłeś 30 lat temu?

Poza tym, nie sądzę, że KISS w latach 70 kiedy byli w najlepszej formie robili gorsze show niż teraz.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Oglądałem dziesiątki koncertów na video, wysłuchałem pierdyliarda bootlegów audio
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Eric nie domaga??? Panie kolego...
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Na video to nie jest to samo co na żywo.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Myślę, że kilka osób tu by się znalazło, które były na koncercie te "30 lat temu". Pewnie Krusejderowi też niewiele do tego brakuje. Od mojego pierwszego koncertu Sabbath minęło 21 lat. :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Obstawiam, że Vorgel ma ok. 15 lat i jest zatwardziałym wojownikiem tzw. true metalu, czyli grona zespołów które on sam uznaje za dobre. A wszystko inne to szajs i chłam, jak to w ogóle możliwe że ktoś słucha czegoś co Vorgelowi się nie podoba? XD klasyczny kuc
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

A od mojego pierwszego dużego koncertu 26 lat i wcale nie robię porównań typu :produkcja koncertu. KISS mieli przygotowane i wyreżyserowane show i tego schematu się trzymali. Natomiast na pozycję takich gwiazd pracowali latami i omal tego całkiem nie zaprzepaścili w drugiej połowie lat 80, gdzie podejrzewam efekt koncertowy był po stokroć gorszy niż dekadę wcześniej. Zresztą oni wtedy grając na różnych festiwalach nie byli nawet headlinerem, co musiało być dla nich trudne do zaakceptowania.
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Shedao Shai pisze: pt cze 21, 2019 11:02 am Obstawiam, że Vorgel ma ok. 15 lat i jest zatwardziałym wojownikiem tzw. true metalu, czyli grona zespołów które on sam uznaje za dobre. A wszystko inne to szajs i chłam, jak to w ogóle możliwe że ktoś słucha czegoś co Vorgelowi się nie podoba? XD klasyczny kuc
Gówno o mnie wiesz. Wracaj do podstawówki.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Vorgel pisze: pt cze 21, 2019 11:07 am
Shedao Shai pisze: pt cze 21, 2019 11:02 am Obstawiam, że Vorgel ma ok. 15 lat i jest zatwardziałym wojownikiem tzw. true metalu, czyli grona zespołów które on sam uznaje za dobre. A wszystko inne to szajs i chłam, jak to w ogóle możliwe że ktoś słucha czegoś co Vorgelowi się nie podoba? XD klasyczny kuc
Gówno o mnie wiesz. Wracaj do podstawówki.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Heh..jaka debata...ja tylko twierdzę, że Brodacze w Pradze bardziej mnie zachwycili, bo być może był to efekt swieżości ( pierwszy raz ich widziałem, i pokazali że we trójkę mogą zrobić lepszą zabawę bez tych petard, fajerwerków i wysięgników), a Kiss jak to Kiss.... Paul to nawet nie zauważyl ze cały czas jest jasno i gadał o jakichś swiatełkach i o tym, że się ściemnia heheh...pewnie gadki były wcześniej przygotowane :D Ale i tak ich lubię...
PowerSeventhSon
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: PowerSeventhSon »

Dyskredytowanie dorobku zespołu ZZ Top to dla mnie jakieś kuriozum. Oczywiście KISS byli świetnym zespołem, ale oni sami by chyba spalili się ze wstydu gdyby postawić ich ponad ZZ Top. Zz Top lat 80 to były takie żarty, Legs, Sharp Dressed Man itd. wiadomo świetne utwory, ale prawdziwa potęga to albumy Tres Hombres i Fandango. Dla mnie oni i Lynyrd Skynyrd wprowadzają tą starą piękną Amerykę, której już dawno nie ma. Gdyby nie te zespoły ludzie muzykę z USA kojarzyliby z grunge, nu-metal, skandalistami wszelkiej maści. Oczywiście jeszcze był Jimi Hendrix, Elvis Presley, nawet Jackson.

Zz Top ma w sobie coś takiego prawdziwego, jak słucham Thunderbirda, La Grange, Tush, Mexican Blackbird, Beer Drinkers and Hell Raisers, czy Heard it on the X to aż chce się coś wypić, ruszyć z fotela, no aż mnie zdenerwowały te posty .
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

PowerSeventhSon pisze: pt sie 16, 2019 10:04 pmDyskredytowanie dorobku zespołu ZZ Top to dla mnie jakieś kuriozum.
Zdziwię się, jeśli gdzieś w polskich kinach się pojawi - a powinien:
www.youtube.com/watch?v=nNkb8be3wlA
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

PowerSeventhSon pisze: pt sie 16, 2019 10:04 pm Gdyby nie te zespoły ludzie muzykę z USA kojarzyliby z grunge, nu-metal, skandalistami wszelkiej maści. Oczywiście jeszcze był Jimi Hendrix, Elvis Presley, nawet Jackson.

Chłopie, jest jeszcze Alice Cooper, Blue Oyster Cult, The Doors, Grand Funk, Iron Butterfly i cała masa innych wykonawców z USA wartych uwagi. ZZ Top akurat w przeciwieństwie do tych klasyków, także KISS, są kojarzeni z kaszaną z lat 80 właśnie, a nie płytami z lat 60 i 70.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Vorgel pisze: śr sie 21, 2019 4:14 pmChłopie, jest jeszcze Alice Cooper, Blue Oyster Cult, The Doors, Grand Funk, Iron Butterfly i cała masa innych wykonawców z USA wartych uwagi. ZZ Top akurat w przeciwieństwie do tych klasyków, także KISS, są kojarzeni z kaszaną z lat 80 właśnie, a nie płytami z lat 60 i 70.
ZZ Top są kojarzeni z płytami z różnych dekad - zależy przez kogo. A ich piosenki z lat 80. to nie kaszana, tylko mnóstwo wyśmienitych rzeczy.
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

To jest ważne, czy im się udało w latach 70 kiedy startowali, czy nie za bardzo. Wymień jeden znany powszechnie ich utwór z tamtego okresu. Jeden, jedyny kawałek, który dzisiaj jest wymieniany wśród evergreenów lat 70. Bo z tego co kojarzę ich pierwszy sukces to płyta z 1983 roku, mocno podrasowana syntezatorem, taki synth pop, niech będzie synth rock.
Deleted User 5147

Post autor: Deleted User 5147 »

A taki kawałek jak La Grange z płyty Tres Hombres? Zalicza się do evergreenów 70, czy nie ? Moim zdaniem tak.
ODPOWIEDZ