PROGRESJA zaprasza ponownie!!! Incognito & IRON MAIDEN P

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Re: PROGRESJA zaprasza ponownie!!! Incognito & IRON MAIDEN P

Post autor: WICKER MAN »

A ja mam inny pomysł - może dałoby się zorganizować tutaj ankietę, w której wybralibyśmy kilka kawałków, które dołączylibyście do setlisty... Co Wy na to? Chcecie się w to bawić? :)
W każdym razie w listopadowym secie domagamy się czegoś z DOD!! :twisted:
aneta
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: aneta »

WICKER MAN pisze:A ja mam inny pomysł - może dałoby się zorganizować tutaj ankietę, w której wybralibyśmy kilka kawałków, które dołączylibyście do setlisty... Co Wy na to? Chcecie się w to bawić? :)
W każdym razie w listopadowym secie domagamy się czegoś z DOD!! :twisted:
jesli myślisz, aby Incognito zagrali coś z DoD to zapomnij!!! :? Zbyt świezy album, nie spamiętają ani txtów ani innych bajerów! :? Ledwo sobie poradzili z utworami sprzed 5 lat!
ciamciaramciamciam
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

I tak wokalista musiał korzystać z kartki z textami więc nie widzę tu problemu. :P :wink:
aneta
-#Prodigal son
-#Prodigal son

WICKER MAN pisze:I tak wokalista musiał korzystać z kartki z textami więc nie widzę tu problemu. :P :wink:
a ja widze! otóż, moim skromnym zdaniem, jak się zespół szykuje na wystep to powinien być jak najlepiej przygotowany. Wększosc txtów nie sztuka zapamiętać...
I jesli 'wokalista' nie czuł się pewnie, to mógł dyskretnie zerkać na kartke, a nie ostentacyjnie zasłonić sobie nią twarz i czytać :? no niestety, średnio mi się coś takiego podoba...
ciamciaramciamciam
Nitek
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Nitek »

aneta pisze:I jesli 'wokalista' nie czuł się pewnie, to mógł dyskretnie zerkać na kartke, a nie ostentacyjnie zasłonić sobie nią twarz i czytać :? no niestety, średnio mi się coś takiego podoba...
ahh ta dzisiejsza młodzież
tylko wymagnia i wymagnia
w naszych czasach to było nie do pomyslenia :)

ps. lepsze oscentacyjne czytanie z kartki niz spiewanie połowy tekstu zapamietanego fonicznie i przebełkotywanie drugiej połowy którą się zapomniało
aneta
-#Prodigal son
-#Prodigal son

dorosły się odezwał :? :wink: "ps. lepsze oscentacyjne czytanie z kartki niz spiewanie połowy tekstu zapamietanego fonicznie i przebełkotywanie drugiej połowy którą się zapomniało" cóz... tak wlasnie bylo na ostatnim zlocie! i prosze mi sie tu nie denerwować, bo to jest moja, prywatna opinia, w jaki sposób ja widziałam ten konecert!
niech gosciu spiewa z kartki, ile ma ochote... ale sam na pewno dobrze wie, ze profesjonalnie to to nie wygląda! a poza tym, koncert był ogólenie wporządeczku... już się nie czepiam :D
ciamciaramciamciam
woody
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: woody »

Aneto.Pewnie to dziwne ale zgadzam się z Tobą i może gdyby on to poczytał to byłoby mu głupio i tekstów by się nauczył.Nie bronie go bo dla mnie akurat to nie tylko nieprofesjonalne ale też trochę żenujące ale pewnie ja się nie znam.Poza tym jest montowany nowy krzykacz.Może zdążymy go pokazać w listopadzie.Pozdrawiam
woody
-#Charlotte
-#Charlotte

Co do ankiety utworów które miałyby się znaleźć na koncercie to można spróbować.Na dzień dzisdiejszy mieliśmy grać set z Donnington plus kilka innych.Naciskam całyczas żeby zagrać Moonchild...jestem najmłodszy więc nie wiem jak to będzie.
Sim0n
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Sim0n »

oo tak !! moonchild to jest to !! i cos z DOD zagrajcie :)ankieta to dobry pomysl.. tylko Ty woody bys musial pogadac z zespolem czega sa w stanie/chca/umieja i spisac to do do ankeity.. bo tych utworow jest za duzo bo kazdy by chcial cos innego a to tez przeciez zalezy od tego czy Wy to w ogole mozecie zagrac (nie chodzi o trudnosc ale o checi)..
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Z którego Donington, bo Maiden zaliczyło już trzy ('88, '92 i '03)? :)
No to typujcie jakieś kawałki, z których ułożymy ankietę.
Woody - mógłbyś podać w przybliżeniu obecny set, żeby utwory się nie powtarzały i powiedzieć ile kawałków z głosowania moglibyście zagrać?

Moonchild - oooo tak! Najlepiej jako otwieracz! :rocx Do tego koniecznie coś z DOD (odważycie się spróbować Paschendale lub tytułowy kawałek? :twisted: )!
Mlody
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Mlody »

duzccie jeszce No More Lies i bedzie git
Alexander_The_Great
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Alexander_The_Great »

Tu się ludzie wypowiadają i sobie wybierjają.
Grał ktoś kiedyś na gitarze, albo perkusji ?
Zagrać Paschendale, albo NML to lata praktyki. Samo przygotowanie tych utworów na cąła kapele to ze dwa tygodnie, a ogranie w sposób zadowalający ? Uhhh.
Dużo gadani tutaj widze, a mało znajomości tematu. Niech Incognito zagraja to , co umieją. Będzie dobrze !!
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Akurat Paschendale nie jest większym problemem - może poza solówkami, w których jednak można improwizować. Myślę, że fajnie by było, gdybyśmy wybrali kilka kawałków do setlisty... W końcu w tym wszystkim chodzi o dobrą zabawę. :)
Alexander_The_Great
-#Prisoner
-#Prisoner

Ok. To może się umómy co i jak.
Ja piszę się na zagrnia partii następująych:
1.Wasting Love - przesterowane + solo
2.Wickerman-wszystko co podkąłdowe - solówkę zostawię komuś z Incognito dla odmiany
3.Fear - przestery na początku , partia lead w części akustycznej, przestery w całym utworze + solówka którą normalnie gra Janick.

Woody - co Ty na to ?
Pacjenta chcę jako podkłąd do Wasting Love i Fear'a - jak się kiedyś rozegraliśmy, to wyszło prawie półgodzinne Wasting Love i 10 minutowy Fear :wink:
woody
-#Charlotte
-#Charlotte

mieliśmy grać set z 2 donnington.Poza tym najlepiej atakować ślimaka o numery on jest szefem.Widujemy się rzadko więc przez gg możecie go atakować.Proponowałbym jednak się śpieszyć bo czasu zostało niewiele.A z tym jam session to zajebisty pomysł moim zdaniem fajnie byłoby pograć sobie kawałki w pozmienianych składach.
Pacjent
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Pacjent »

Alexander_The_Great pisze:Ok. To może się umómy co i jak.
Ja piszę się na zagrnia partii następująych:
1.Wasting Love - przesterowane + solo
2.Wickerman-wszystko co podkąłdowe - solówkę zostawię komuś z Incognito dla odmiany
3.Fear - przestery na początku , partia lead w części akustycznej, przestery w całym utworze + solówka którą normalnie gra Janick.

Woody - co Ty na to ?
Pacjenta chcę jako podkłąd do Wasting Love i Fear'a - jak się kiedyś rozegraliśmy, to wyszło prawie półgodzinne Wasting Love i 10 minutowy Fear :wink:
Ja sie bym pisal do Wasting Love (moze byc wszystko. albo oprocz 1-ej solowki, niech gierzy ja ATG, a 2ga moze byc) i Fear - partia rytmiczna.... Ewentualnie Como estais amigos, ale to moge widac zapomniec...
Alexander_The_Great
-#Prisoner
-#Prisoner

Zapomniałem dodac, że mogę się pokusić o zagranie "Children Of The Dammned".
Ale skoro Incognito będzie grało jeden set, to po ich występie możemy grać w sumie aż do rana ;-). Byle tylko perkusista wyraził trochę dobrej woli i ponabijał trochę rytmu ;-)
Już niebawem Ślimor ma wyrazić ofcijalnie co na ten temat myśłi zespół. Czas pokaże.
Piotr Sidek
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Piotr Sidek »

Ja sobie po cichu marzę o "Lord Of The Flies"...
WytrzeszcZ
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: WytrzeszcZ »

Fajnie się będzie znowu spotkać. Pomysł z jam session jest świetny. Jkby wypalił też chętnie bym coś zagrał- choćby Wickermana razem z partią solową. Ciekaw jestem nowego krzykacza.
Alexander_The_Great
-#Prisoner
-#Prisoner

Tylko niech się Panowie z Incognito wypowiedzą ....
ODPOWIEDZ