Helloween

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: Helloween

Post autor: barsiarz »

Nie wiem co prawda jakie będą polskie ceny, ale te zestawy są bez sensu. Po co komuś w jednej paczce i płyty Blu-Ray i DVD z tą samą zawartością? Brakuje zestawu z 2xBD + 3xCD. Będę musiał sobie samemu taki złożyć z dwóch produktów.

Z tracklist wynika też, że zawartość będzie przeplatana, oraz że bonusy z Brazylii i Pragi też będą w wersji z wizją.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

pz pisze: wt lip 02, 2019 8:15 pm Nieogolony był. W Madrycie wyglądał jak młoda dziewczyna i częściej go filmowali :mryellow: (no nie mogłem się powstrzymać)
a co to? ministant??
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

1.Halloween
2.Dr. Stein
3.I'm Alive
4.If I Could Fly
5.Are You Metal?
6.Rise & Fall
7.Waiting For The Thunder
8.Perfect Gentleman
9.Kai's Medley
10.Forever & One
11.A Tale That Wasn't Right
12.I Can
13.Pumpkins United
14.Drumkins United
15.Livin' Ain't No Crime / A Little Time
16.Why
17.Sole Survivor
18.Power
19.How Many Tears
20.Eagle Fly Free
21.Keeper Of The Seven Keys
22.Mos-Kai-To
23.Future World
24.I Want Out
25.Outro & Credits

Premiera 11 października. Łykam wersję 2xBR
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

4 października.
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

Datę podałem za fan.pl. Może dopiero wtedy będzie to u nich dostępne
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Deleted User 5490

Też tak myślę. :) Na sto procent kupuję jak to wydadzą.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Wygląda świetnie. Na razie jedna wada: widziałem Dzosefa i obawiam się, że będzie tego więcej. :mryellow:

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

pz pisze: ndz sie 25, 2019 1:07 am Wygląda świetnie. Na razie jedna wada: widziałem Dzosefa i obawiam się, że będzie tego więcej. :mryellow:
o jak pokochałem XDDDDDDDDDDDDDD
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Deleted User 5490

pz pisze: ndz sie 25, 2019 1:07 am Wygląda świetnie. Na razie jedna wada: widziałem Dzosefa i obawiam się, że będzie tego więcej. :mryellow:
W której minucie i sekundzie? Niech poznam człowieka, który kilkakrotnie tak odważnie mnie sprzymiotnikował na forum. 8)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Taki z białą flagą. Prawa strona (patrząc na scenę), pod koniec wybiegu. Widać go kilka razy.

EDIT1: Obejrzałem jeszcze raz. Nie ma na razie dobrego ujęcia, żeby Ci pokazać Dzosefa. Ja go znam, to od razu mi się rzuca w oczy, nawet z dalszej odległości.

EDIT2: Dzosef czy w 4:36 Andi się z Tobą wita?

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
PowerSeventhSon
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: PowerSeventhSon »

Zastanawia mnie, że fani Iron Maiden tak krytykowali Bayleya, fani Judas Priest Owensa, a większości fanom Helloween Deris kaleczący klasyki z czasów Walls of Jericho i Keeperów praktycznie nie przeszkadza. Iron Maiden i Judas Priest robiąc reunion też mogli grzecznościowo zostawić Bayleya i Owensa. Dziwny ten reunion Helloween, takie bardziej bawienie się muzyką i okazja do dobrej zabawy niż chęć zrobienia czegoś dobrego muzycznie. Pewnie wyjdzie z tego album gdzie będzie trzech wokalistów i muzyczny misz-masz od sasa do lasa. Niemcy mają właśnie takie podejście do muzy dlatego pozycja historyczna Iron Maiden i Judas Priest jest niezagrożona.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Pierre Dolinski pisze: ndz sie 25, 2019 8:19 am
W której minucie i sekundzie? Niech poznam człowieka, który kilkakrotnie tak odważnie mnie sprzymiotnikował na forum. 8)
Mimo wszystkich docinek PZa jednak zostaje przy dziewczynach ;)
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

pz pisze: ndz sie 25, 2019 9:30 am Taki z białą flagą. Prawa strona (patrząc na scenę), pod koniec wybiegu. Widać go kilka razy.

EDIT2: Dzosef czy w 4:36 Andi się z Tobą wita?
Tak :D musiałem do niego doskoczyć, bo było wyżej niż w Berlinie

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Vorgel »

PowerSeventhSon pisze: ndz sie 25, 2019 4:22 pm Zastanawia mnie, że fani Iron Maiden tak krytykowali Bayleya, fani Judas Priest Owensa, a większości fanom Helloween Deris kaleczący klasyki z czasów Walls of Jericho i Keeperów praktycznie nie przeszkadza. Iron Maiden i Judas Priest robiąc reunion też mogli grzecznościowo zostawić Bayleya i Owensa. Dziwny ten reunion Helloween, takie bardziej bawienie się muzyką i okazja do dobrej zabawy niż chęć zrobienia czegoś dobrego muzycznie. Pewnie wyjdzie z tego album gdzie będzie trzech wokalistów i muzyczny misz-masz od sasa do lasa. Niemcy mają właśnie takie podejście do muzy dlatego pozycja historyczna Iron Maiden i Judas Priest jest niezagrożona.
Bo nie powinno być żadnego Pumpkins United, a reaktywacja w składzie z Keeperów, najsilniejszym składzie w jakim grali. A Maideni też grają z trzema gitarzystami, co uważam za bezsensowne, taki trochę cyrk na kółkach. Na Rock in Rio Gers robi wszystko z gitarą, tylko na niej nie gra.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

PowerSeventhSon pisze: ndz sie 25, 2019 4:22 pmZastanawia mnie, że fani Iron Maiden tak krytykowali Bayleya, fani Judas Priest Owensa, a większości fanom Helloween Deris kaleczący klasyki z czasów Walls of Jericho i Keeperów praktycznie nie przeszkadza. Iron Maiden i Judas Priest robiąc reunion też mogli grzecznościowo zostawić Bayleya i Owensa. Dziwny ten reunion Helloween, takie bardziej bawienie się muzyką i okazja do dobrej zabawy niż chęć zrobienia czegoś dobrego muzycznie. Pewnie wyjdzie z tego album gdzie będzie trzech wokalistów i muzyczny misz-masz od sasa do lasa. Niemcy mają właśnie takie podejście do muzy dlatego pozycja historyczna Iron Maiden i Judas Priest jest niezagrożona.
Moim zdaniem Deris dojrzewa jak dobre wino i nie kaleczy dyniowatych klasyków.

Od początku "znajomości" z tym bandem podoba mi się ich delikatnie autoparodystyczne podejście do samych siebie i do metalu. Nikogo nie udają i są naturalni, a że w swoich losach jako zespołu mają zwyżki i spadki formy, to już nic dziwnego czy nietypowego. Co ich nie zabiło, to wzmocniło. Wszyscy lubiący Dyniogłowych powinni się cieszyć tą koncertówką, bo zapowiada się przezacnie.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

PowerSeventhSon pisze: ndz sie 25, 2019 4:22 pm Zastanawia mnie, że fani Iron Maiden tak krytykowali Bayleya, fani Judas Priest Owensa, a większości fanom Helloween Deris kaleczący klasyki z czasów Walls of Jericho i Keeperów praktycznie nie przeszkadza.
Nie, wcale nie przeszkadza. Wcale nie jest tak, ze po powrocie Kiske zaczęli grać w sporych halach, zamiast w klubach. Nomad jak zwykle w swoim swiecie

Bardzo dobrze, że sa obaj. Dają jedne z najlepszych koncertów w całym metalu, z Derisem powstało dużo swietnego materiału, a nowe aranże na dwa głosy wymiataja

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
PowerSeventhSon
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: PowerSeventhSon »

O klasie muzyków w danym okresie twórczości decydują płyty studyjne. Koncert to jest chwila, zawsze się go ocenia dobrze chyba, że byłby jakąś kompletną katastrofą. Teraz muzycy boją się nagrywania płyt dlatego, że mogloby wyjść na jaw, że mają już niewiele do powiedzenia. Kiedyś w 10 lat zespół wydawał osiem płyt studyjnych, a dziś może dwie. Tamtych młodych, ambitnych muzyków media jechały za drobne błędy, tych sytych leniuchów traktują z czcią i nie odważą się nawet na słówko krytyki. Co album (z reguły beznadziejny) to płyta miesiąca lub nawet roku. Młodzież to ma w dupie bo muzyka liczy się tylko na koncertach i selfie z muzykami po koncercie. Gdyby takie było podejście do muzyki dawniej to teraz by nie było czego grać na tych koncertach.

Vorgel - Janick Gers to mimo wszystko inna liga niż ten trzeci gitarzysta Helloween wyglądający jak z jakiegoś gotyckiego rocka i muzycznie idący w neo-power. Nawet mój kolega, wielki fan Helloween co zna wszystkie płyty od deski do deski i widział ich 9 razy go nie znosi muzycznie.
Ostatnio zmieniony ndz sie 25, 2019 5:08 pm przez PowerSeventhSon, łącznie zmieniany 1 raz.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

PowerSeventhSon pisze: ndz sie 25, 2019 5:03 pm O klasie muzyków w danym okresie twórczości decydują płyty studyjne. Koncert to jest chwila, zawsze się go ocenia dobrze chyba, że byłby jakąś kompletną katastrofą. Teraz muzycy boją się nagrywania płyt dlatego, że mogloby wyjść na jaw, że mają już niewiele do powiedzenia. Kiedyś w 10 lat zespół wydawał osiem płyt studyjnych, a dziś może dwie. Tamtych młodych, ambitnych muzyków media jechały za drobne błędy, tych sytych leniuchów traktują z czcią i nie odważą się nawet na słówko krytyki. Co album (z reguły beznadziejny) to płyta miesiąca lub nawet roku. Młodzież to ma w dupie bo muzyka liczy się tylko na koncertach i selfie z muzykami po koncercie. Gdyby takie było podejście do muzyki dawniej to teraz by nie było czego grać na tych koncertach.
Kiedyś to nagrywano tyle płyt bo one się sprzedawały i dawało się na tym zarobić. Teraz nagranie płyty (jeśli zakładamy profesjonalne studio, producenta etc. bo dużo da się zrobić domowymi metodami) to wtapianie kasy a zarabia się na merchu i koncertach. Nie dziwi, że mniej się tego nagrywa ;)
ODPOWIEDZ