AC/DC

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Re: AC/DC

Post autor: Saimon1995 »

No cóż, koncert w Polsce chętnie bym przyjął. Ale w grę - znając życie - wchodzą tylko dwa obiekty: Stadion Narodowy (gorzej) i Śląski (trochę lepiej). Zobaczymy.
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

FaithNoMore pisze: wt lip 16, 2019 8:47 am No cóż, koncert w Polsce chętnie bym przyjął. Ale w grę - znając życie - wchodzą tylko dwa obiekty: Stadion Narodowy (gorzej) i Śląski (trochę lepiej). Zobaczymy.
Strzelałbym w Śląski -> większe capacity.
AC/DC jak wiemy zawsze się wyprzeda ;)
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

zgo pisze: wt lip 16, 2019 9:16 am Strzelałbym w Śląski -> większe capacity.
AC/DC jak wiemy zawsze się wyprzeda ;)
Mnie opcja Śląski bardzo odpowiada :wink:
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

Wczoraj pojawił się nowy merch w związku z 40-leciem Highway to Hell.
Wszystkie social media "ożyły" po 2017 roku :)
PowerSeventhSon
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: PowerSeventhSon »

Na dzień dzisiejszy mój ulubiony utwór AC/DC z Bonem to chyba Ride On. No może jeszcze Sin City może się z nim mierzyć. Ride On to coś tak klimatycznego i w tym jest taka męska siła, taki męski świat. Mężczyzna i knajpa. Piękne.
Awatar użytkownika
AncientMariner
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: AncientMariner »

PowerSeventhSon pisze: pt sie 16, 2019 10:38 pm Na dzień dzisiejszy mój ulubiony utwór AC/DC z Bonem to chyba Ride On. No może jeszcze Sin City może się z nim mierzyć. Ride On to coś tak klimatycznego i w tym jest taka męska siła, taki męski świat. Mężczyzna i knajpa. Piękne.
Nie umiałbym wskazać jednego najlepszego utoworu AC/DC. Zbyt pokażnia dyskografia chyba. Płytę ulubioną mam ale jeden numer ciężko wybrac. Z resztą z niemalże z kazdym zespołem miałbym podobnie. Fates Warning to chyba moja najwieksza muzyczna miłosc. Wybrac jeden utwór z tylu płyt byłoby ciezko
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Shedao Shai »

PowerSeventhSon pisze: pt sie 16, 2019 10:38 pm Na dzień dzisiejszy mój ulubiony utwór AC/DC z Bonem to chyba Ride On. No może jeszcze Sin City może się z nim mierzyć. Ride On to coś tak klimatycznego i w tym jest taka męska siła, taki męski świat. Mężczyzna i knajpa. Piękne.
Zgadzam się. Kapitalny kawałek.
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Widzę, że Nomada kręci wszystko co męskie :).
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Australię na jesień zaraz mają ogłosić, a może od razu całą "world stadium tour", bo ponoć już zaklepana, pewno sprzeda się w tempie kosmicznym.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

A nowy album ma już być w lutym/marcu. Ogłoszenia wciąż nie ma, więc jakoś ciężko mi uwierzyć, że jeszcze żadnych szczegółów nie podali do publicznej wiadomości. ;)
Awatar użytkownika
Ziomaletto
-#Invader
-#Invader

Post autor: Ziomaletto »

FaithNoMore pisze: pn sty 20, 2020 6:25 pm A nowy album ma już być w lutym/marcu. Ogłoszenia wciąż nie ma, więc jakoś ciężko mi uwierzyć, że jeszcze żadnych szczegółów nie podali do publicznej wiadomości. ;)
Prawdopodobnie już dawno zaczęliby promować nowy krążek, gdyby faktycznie mieli go wydać za miesiąc/dwa.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Ja myślę, że Angus nic nie musi promować. Wyda płytę i marka AC/DC spowoduje, że zejdzie tyle, ile jej natłucze. Podobnie z koncertami. To marka światowa.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Też prawda. Oni już nikomu nie muszą nic udowadniać. Nawet jak wydadzą krążek bez żadnych oficjalnych zapowiedzi i umieszczą go w sieci, to i tak będzie o nim dyskutować cały świat. Pożyjemy, zobaczymy...
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Dla mnie nie ma żadnej ekscytacji w tym, że ten zespół wraca. Samo to, że kawałki na ten nowy album są stworzone ze ścieżek, które napisał Malcolm pokazuje, że teraz nikt nie dałby rady tam skomponować słuchalnego materiału. Siłą tej kapeli był, niestety, Malcolm. Teraz Angus może co najwyżej ciągnąć ten wózek i zarabiać dolary bo po warstwie merytorycznej AC/DC skończyło się w okolicach Black Ice.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Myślę, że Angus po prostu nie chciał wydawać albumu, na którym nie byłoby Malcolma.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

FaithNoMore pisze: pn sty 20, 2020 11:09 pmOni już nikomu nie muszą nic udowadniać.
O, tu bym się nie zgodził, bo życzę sobie, żeby mnie coś udowodnili! A takich jak ja są tysiące. ;)

A poważnie to za 4 tygodnie jest 40. rocznica śmierci Bona Scotta. Może oni zwlekają z ogłoszeniem trasy do tego dnia lub niedużo przed, żeby nadać temu głębszy sens (merkantylny, wspomnieniowy lub jeden i drugi)?
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Zakkahletz pisze: śr sty 22, 2020 12:13 pm O, tu bym się nie zgodził, bo życzę sobie, żeby mnie coś udowodnili! A takich jak ja są tysiące. ;)
Przecież przez te wszystkie lata, wiadomo - mniej więcej - było czego się po nich spodziewać. Płyta będzie w ich stylu. A nie muszą nic udowadniać z prostego powodu: zrobili dużo, teraz mogą tylko "odcinać kupony" :wink:
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

No, z mojej strony to było tak z przekąsem, stąd ":wink:". Natomiast o tej rocznicy to na poważnie.
Awatar użytkownika
phenom
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: phenom »

Wygląda na to, że ogłoszenie (jakieś?) coraz bliżej.
Awatar użytkownika
phenom
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: phenom »

No i gitara, czekamy na dalsze info :dance:
Załączniki
WRACAJĄ KURWA.JPG
ODPOWIEDZ