ja dokładnie tak samoJako pierwszą kupiłem sobie kasetę BNW i tak jak ją zajechałem że już służy tylko jako pamiątka.
pierwszy nabytek Iron Maiden :)
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: pierwszy nabytek Iron Maiden :)
Eh. Sklep prowadzony przez basistę KSU.Sim0n pisze:moj pierwszy nabytek IM to LAD na cd (zremasterowane) kupione w Zakopanem w sklepie muzycznym 9-tka
pierwszy utwor, pierwszy nabytek ciagle to samo... a nie lepiej pierwsza plyta i porozgladac sie po forum?
http://forum.sanktuarium.org/viewtopic.php?t=1990
http://forum.sanktuarium.org/viewtopic.php?t=1990
pierwsza byla przegrywana kaseta Beast Of Beast a poozniej juz poszloooo z gorki 
Pierwsze dwie płytki jakie dostałem to The X Factor i Virtual XI, obydwa piraty.
Pare miesięcy temu zacząłem składać dyskografię, na razie tylko albumy studyjne. Kupuję je chronologicznie i mam już od Iron Maiden do Somewhere In Time, a teraz niedawno zamówiłem Seventh Son'a i No Prayer For The Dying.
Pare miesięcy temu zacząłem składać dyskografię, na razie tylko albumy studyjne. Kupuję je chronologicznie i mam już od Iron Maiden do Somewhere In Time, a teraz niedawno zamówiłem Seventh Son'a i No Prayer For The Dying.
Najpierw były mp3... potem oryginał Brave New World, Dance Of Death, Fear Of The Dark... i tak się potoczyło, że teraz mam wszystkie studyjne, oficjalne koncertówki, RiR i VOTB DVD, Eddie's Archive w wersji numerowanej, single WD i Rainmaker, oraz NML EP... 
a niechwol ze sie 
Czasem trzeba... 
Szczególnie, że dziś dostałem ostatnie 2 płytki, których brakowało mi do całości Maiden Hell...
No i VOTB też dziś otrzymałem... 
Szczególnie, że dziś dostałem ostatnie 2 płytki, których brakowało mi do całości Maiden Hell...
- The LasT Child
- -#Charlotte

pamietam jak dzis, sloneczne popoludnie na w Budapeszcie. Przy centralnym placu w Peszcie jest spory sklep muzyczny. Tam tego dnia dokonalem trzech zakupow, jednym z nich byla kaseta Brave New World. Wczesniej w 30TON widzialem fragment Wicker Mana, ktory bardzo mi sie spodbal z zrobil na mnie duze wrazenie (byla to solowka Adriana
).
Poltora roku pozniej (tak duuzy okres czasu) dostalem Ed Huntera (pamietam jak na liscie Clansmen_pl szczycilem sie tym wydawnictwem, a dopieor po jakims czasie zauwazylem, ze prawie wszyscy go maja ;/), pozniej Virtual, RIR, ETG (w miedzy czasie wszystko na mp3), i plyty 7S, Poweslave, Fear Of The Dark, IM, TNOTB, XF, POM, RIR DVD (ktory musze jeszcze raz skombinowac bo plyta juz jest nie do odczytania
(( ), DOD i Eddie Archive.
Poltora roku pozniej (tak duuzy okres czasu) dostalem Ed Huntera (pamietam jak na liscie Clansmen_pl szczycilem sie tym wydawnictwem, a dopieor po jakims czasie zauwazylem, ze prawie wszyscy go maja ;/), pozniej Virtual, RIR, ETG (w miedzy czasie wszystko na mp3), i plyty 7S, Poweslave, Fear Of The Dark, IM, TNOTB, XF, POM, RIR DVD (ktory musze jeszcze raz skombinowac bo plyta juz jest nie do odczytania
former Sanktuarium Fan-Club Registered Member - 048 
no tak ja się moge pochwalić że nareszcie skończyłem z pirackimi plytami kupując dzisiaj DOD - no jak narazie to moja pierwsza orginalka :solo
pierwsza plytka orginalna maiden to DoD
---
Ostatnio zmieniony śr kwie 23, 2008 8:28 pm przez miki, łącznie zmieniany 1 raz.
Moją pierwszą płytą był Edward The Great, potem było Fear Of The Dark i Number Of The Beast i .... reszte mam w mp3 [ narazie ] i zbieram powoli oryginały 
ja zacząłęm od kasety TNOTB a pierwszym cd było Piece Of Mind..
a ja zaczołem słuchać Iron Maiden od kasety Best Of The Beast :rocx
Pierwszy utwór jaki usłyszałem to Invaders, u kumpla z kasety The Nimber Of The Beast. Później kumpel pożyczył mi pirackie TNOTB (z czarno białą okładką) i Somwhere In Time. Po jakimś czasi zbrzydł mu Iron Maiden i mi je oddał. Ale moim pierwszym nabytkiem była kaseta Rock In Rio, która skłoniła mnie do zakupu Brave New World i Seventh Son Of A Seventh Son. Do dziś mam całkiem pokaźny zbiorek płyt.
Maciey zaprasza na forum w rytmie cha cha, nigdy w rytmie cza cza.
Tylko pozazdrościć taty!mordka pisze:ja to nie musialam nic na bywacbo juz wszystko bylo w domu (na wielkiej pulce)okolo 800 plyt
(to nie zart) to mojego taty...
i nawet nie pamietam kiedy zaczelam ich sluchac bo od kiedy sie urodzilam i jescze dluzej w domu bylo IMza sprawa mojego taty ktory slucha ironow juz od 18 roku zycia
a wy jaka plyte ironow pozyskaliscie jako pierwsza ??
??
Pierwszy raz usłyszałam Maiden z BNW w postaci mp3, potem dostałam przegrywany The X Factor, a potem zdecydowałam się na zakup Best Of The Beast... i się zaczęło
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Nie pamiętam już w jaki sposób to się stało, ale usłyszałem utwór "The Prisoner" który strasznie mnie zachwycił. Później dotarłem do płyty z której pochodził, i która także okazała się wspaniała. Potem było Virtual XI, następnie Piece Of Mind a potem już chronologicznie.
Z nieorginalnych (a te były wcześniej^^): BNW
Z orginalnych: RiRio
Z orginalnych: RiRio
ja pierwsze co uslyszalem i co zakupilem to bylo BRAVE NEW WORLD.Pamietam to jak dzis...potem poleciala cala dyskografia 
I am the man who walks alone....