Nowa studyjna płyta Iron Maiden. Premiera 03/09/2021
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Nowa studyjna płyta Iron Maiden. Co wiemy na dziś?
Mnie ta płyta obchodzi niewiele, ale bardziej irytuje mnie fakt, że Bruce skupia się na promowaniu wydanej 2 lata temu książki, a nie na nagrywaniu i wydawaniu tej hucznie zapowiadanej płyty. Jednak sklejanie tego do kupy nie idzie tak łatwo?
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Myślę, że płyta już jest nagrana, zmiksowana i zmasterowana. Gotowa do wydania. Tyle tylko, że management ustalił jakąś konkretną datę premiery i na razie nic nie mogą o tym mówić. Pewnie też mają ustalone od kiedy puszczą jakieś info i będą mogli mówić o płycie.
Swoją drogą- strasznie wkurzająca postawa. Inne zespoły potrafią pokazać dzienniki ze studia, fragmenty video, jakieś riffy, zalążki nowych utworów, itp. A tutaj wielka tajemnica. Po co to?
Swoją drogą- strasznie wkurzająca postawa. Inne zespoły potrafią pokazać dzienniki ze studia, fragmenty video, jakieś riffy, zalążki nowych utworów, itp. A tutaj wielka tajemnica. Po co to?
- blackcocker
- -#Moderator

Żeby się jeszcze więcej gówna nie wylało przed premierą może? 
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
-
Deleted User 1499
A w którym momencie tak hucznie była ona zapowiadana ? Jedyne co było hucznego to Legacy of the Beast Tour.
Przecież już po TBOS się chwalił, że będzie nowy album i ten temat co jakiś czas wraca jak bumerang. Ostatnio coś tam było, że ma już dużo materiału.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Roy Z powiedział, że mają ponad 20 kawałków, ale Bruce nie chce ich póki co wydawać i że czeka na sygnał od niego.
Edit: sprawdziłem, 17 kawałków, nie ponad 20
Edit: sprawdziłem, 17 kawałków, nie ponad 20
Powiem Wam, ze jakos bez entuzjazmu czekam na te nowa plyte...
- blackcocker
- -#Moderator

Ja powiem więcej, nawet nie czekam
Traktuję ją jedynie jako ciekawostkę
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
-
Deleted User 2259
Ja TBoS otworzyłem z folii 2 lata po premierze, i do dziś słuichałem jej dopiero 30 razy gdzies, wiec nie musza sie spieszyc z wydawaniem nowego albumu, bo ten ostatni musze jeszcze bardziej przetrawicblackmailer pisze: ↑wt wrz 10, 2019 11:43 pm Ja powiem więcej, nawet nie czekamTraktuję ją jedynie jako ciekawostkę
Ja słuchałem od dnia premiery i na pewno łącznie nie przesłuchałem 30 razy. Zupełnie mnie nie ciągnie do tej płyty, a jak już ją sobie odpaliłem, to przypominałem sobie dlaczego.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Ja bardzo czekam, co najmniej kilka numerów zostanie ze mną na długo 
Ja również czekam mocno, liczę że załogę stać jeszcze na dobry wyrób muzyczny :-) Przyznam, że po Book of souls oczekiwałem więcej, ale nie jest tak źle - wg mojej oceny kilka albumów studyjnych jest od niego mniej "atrakcyjnych". Po kilku latach słuchania tak ten mój osąd wygląda. Pamiętam też, że jakiś czas trwało "oswajanie" się z Book of souls - czegoś mi jakby brakowało w tych utworach. Stąd właśnie wiara w to, że kolejny nowy materiał będzie jeszcze lepszy. Życie pokaże.
"Still my heart calculate and pray"
- Saimon1995
- -#Moderator

Liczę na pierwsze szczegóły jeszcze w tym roku.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Nadzieja matka glupich.
Jeśli okaże się prawdą, że nowy LP został zarejestrowany wiosną 2019, to promocja ruszy dopiero od lata 2020, a być może nawet w 2021! To zależy od planów na 2020, czy będzie miało miejsce odcinanie kuponów p.t. LOTB Part 3 (Daleki Wschód + Australia + powrót do Europy na festiwalowy czerwiec-lipiec, kiedy mogliby dołączyć do setu 1 numer promocyjny). Tak czy siak kiepsko będzie wyglądał odstęp czasowy między sesją nagraniową (wiosna 2019 - jeśli to prawda), a rozpoczęciem pełnoskalowej trasy promocyjnej (2021?)
Dla artysty, który jest przekonany, że właśnie nagrał najlepszą płytę w swoim życiu (jak to zwykle bywało w wywiadach z Maiden), takie 2-letnie oczekiwanie byłoby nieporozumieniem. Przecież oni zapomną co nagrali i może nawet stracą do tego przekonanie
No ale wiemy doskonale, że to już jest tylko biznes i fun, a nie sztuka i muzyczne emocje twórców/odtwórców.
M.
Dla artysty, który jest przekonany, że właśnie nagrał najlepszą płytę w swoim życiu (jak to zwykle bywało w wywiadach z Maiden), takie 2-letnie oczekiwanie byłoby nieporozumieniem. Przecież oni zapomną co nagrali i może nawet stracą do tego przekonanie
No ale wiemy doskonale, że to już jest tylko biznes i fun, a nie sztuka i muzyczne emocje twórców/odtwórców.
M.
-
Deleted User 5490
Może oni myślą, że z materiałem muzycznym jak z alkoholem - musi poleżakować i nabrać mocy.
Widzę tu duży brak pewności siebie co do własnej mocy twórczej.
Widzę tu duży brak pewności siebie co do własnej mocy twórczej.
- blackcocker
- -#Moderator

To dobrze, biorąc pod uwagę 2 ostatnie albumy przydałoby się trochę zastanowić czy jest sens robić to co robią...Pierre Dolinski pisze: ↑wt wrz 17, 2019 6:00 pm Widzę tu duży brak pewności siebie co do własnej mocy twórczej.![]()
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Ktoś naprawdę wierzy, że oni siądą do jakichkolwiek poprawek? Jak już to rzeczywiście nagrali, to pewno w takiej formie się ukaże.
Ciekawe czy po trasie zaczną coś o nowej płycie mówić... choć jakoś specjalnie na ten nowy album nie czekam. Kupię, posłucham, zrecenzuję... ale obawiam się dalszego ciągu przeciętniactwa.
Ciekawe czy po trasie zaczną coś o nowej płycie mówić... choć jakoś specjalnie na ten nowy album nie czekam. Kupię, posłucham, zrecenzuję... ale obawiam się dalszego ciągu przeciętniactwa.
www.MetalSide.pl
Jesli nowy album będzie na poziomie dwóch poprzednich to lata 2010+ przebiją lata 90te.
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM