Nowa studyjna płyta Iron Maiden. Premiera 03/09/2021
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 5490
Re: Nowa studyjna płyta Iron Maiden. Co wiemy na dziś?
Niewykluczone, że tak właśnie będzie.
Jesli nowy album będzie na poziomie dwóch poprzednich to będziemy mieli czwartą z rzędu najgorszą płytę Maiden.
Kwestia gustów, a o nich jak wiadomo się nie dyskutuje.
Faktem jest, że to może być ostatni LP zespołu, fajnie by więc było, gdyby chłopaki się przyłożyli i nagrali coś naprawdę dobrego.
Faktem jest, że to może być ostatni LP zespołu, fajnie by więc było, gdyby chłopaki się przyłożyli i nagrali coś naprawdę dobrego.
-
Deleted User 6661
+1
TBoS to jak dla mnie album znakomity, z drobnymi zaledwie rysami (które zresztą u Maidenów zdarzały się zawsze, może poza SiT). Osiągnięcie 80% jakości TBoS na nowej płycie już by mnie zadowoliło. Trochę gorzej było z TFF, ale średnia i tak jest zadowalająca.
Ja jestem niedowiarkiem i nie wierzę, że nowy materiał został już nagrany.
Bruce w Vegas mówił, że nowa muzyka “much sooner than you think”
Na Hellfest rozmawiałem z lokalnym dziennikarzem, który opierając się na bezpośrednim źródle potwierdził paryski pobyt IM w studio. Ile w tym prawdy - nie mam pojęcia
Na 3 kolejną się zgodzę
Czyli moja opcja - info o płycie po zakonczeniu trasy - wciąż możliwa
www.MetalSide.pl
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Trochę nie wierzę w to co czytam na ostatnich stronach tematu
Rozumiem, że są różne gusta, ale na serio płyta TBOS aż tak straciła w Waszych oczach a raczej uszach??? Na pewno po takim czasie opadły emocje związane z premierą płyty w 2015, jednak jest na niej kilka mocnych punktów: otwieracz, tytułowy, Empire. Nawet krótkie utwory wypadają lepiej niż na poprzednich płytach (co nie znaczy, że są jakieś super
). Moim zdaniem TBOS jest sporo lepsze od TFF i trochę lepsze od AMOLAD. Nie jest to może szczytowa forma zespołu, ale na pewno jedno z lepszych dzieł grupy.
Chyba należę jednak do tych, którzy wyczekują na kolejny album z wielkiem zaciekawieniem i jeśli byłby to poziom lepszy lub chociaż zbliżony do TBOS to będę usatysfakcjonowany
. Trochę się obawiam, że faktycznie trasa LOTB może się przedłużyć na 2020 rok, patrząc po wynikach trasy.
W przyszłym roku przypada 45-lecie działalności zespołu i byłoby miło uczcić to nowym albumem. 
Chyba należę jednak do tych, którzy wyczekują na kolejny album z wielkiem zaciekawieniem i jeśli byłby to poziom lepszy lub chociaż zbliżony do TBOS to będę usatysfakcjonowany
-
Deleted User 6661
Wierzycie, że nowy album został nagrany i może trwają jakieś prace przy miksowaniu - no dobra, wierzcie. Wierzycie, że materiał zostanie zamknięty w szafie pancernej może nawet na rok - no dobra, wierzcie. Ale wierzycie, że nic z tego nie wycieknie aż do (rzekomej) premiery? Takie chowanie nagrań do szafy na tak długo byłoby cholernie niebezpieczne.
Za dużo amerykańskich filmów chyba. Kto ma to wrzucić do neta? Shirley? Sam Harris? Płyta wycieknie pewnie tak jak zawsze w przypadku Maiden - tydzień przed premierą.
Dokładnie. Zresztą to jest pewnie tak zabezpieczone, że łatwo zidentyfikować źródło przecieku, w wyniku czego już banalnym jest puszczenie takiego jegomościa z torbami.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Dopóki płyta jest w obozie Maiden, to o wyciek będzie bardzo trudno.
-
Deleted User 6661
Czyli wierzycie... Ech, dzieci.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Ale co "dzieci"?
Dlaczego tak rzadko wyciekają płyty? Jeśli dostęp ma niewiele osób i tylko autoryzowany, to nikt pracy nie zaryzykuje.
Dlaczego tak rzadko wyciekają płyty? Jeśli dostęp ma niewiele osób i tylko autoryzowany, to nikt pracy nie zaryzykuje.
Nie straciła, bo u mnie od początku miała niskie notowania
Moim zdaniem TBOS jest sporo lepsze od TFF i trochę lepsze od AMOLAD.
No właśnie - Twoim
A skąd przekonanie, że ponad rok będzie cisza w temacie? Może po zakończeniu tej odnogi trasy pójdzie info o nowej płycie.
www.MetalSide.pl
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

TBOS jest super, TFF jest megasuper
-
Deleted User 5490
Nie wiem jak teraz. Kiedyś płyty wyciekały przed premierą często z winy redakcji, które przedpremierowo dostawały promówkę do recenzowania.
Teraz zespoły często same wrzucająPierre Dolinski pisze: ↑czw wrz 19, 2019 5:10 pm Nie wiem jak teraz. Kiedyś płyty wyciekały przed premierą często z winy redakcji, które przedpremierowo dostawały promówkę do recenzowania.
www.MetalSide.pl
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Przecież dobre pliki cyfrowe sa lepsze niz cd 
Z FB.IRON MAIDEN will headline Download Festival on Saturday June 13, and Belsonic on Monday June 15. These will be the only UK performances by the band in 2020.
Ciekawe, ze tylko dwie daty w 2020 na UK.