Ayreon
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Re: Ayreon
Byłem widzialem i się srogo zawiodlem, nuda.
Ale samych płyt też nie mogę słuchać w całości
Ale samych płyt też nie mogę słuchać w całości
Ja też byłem. Było spoko, ale żona przysypiała, więc nawet nie widziałem całego 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
Deleted User 4876
No ale wy byliście na tym festynie....a jego wlasne eventy to zupełnie coś innego... Ale cóż świat byłby nudny gdyby wszystkim podobało się to samo heh.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Byłem na 3929482 zajebistych koncertach na czterech edycjach tego festynu 
thorgal_30 pisze: ↑pn wrz 16, 2019 10:46 am No ale wy byliście na tym festynie....a jego wlasne eventy to zupełnie coś innego... Ale cóż świat byłby nudny gdyby wszystkim podobało się to samo heh.
Ale dla mnie było spoko. Chętnie bym zobaczył na oddzielnym gigu, ale w ogóle nie miałem wrażenia, że to można postawić koło Stonesów
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Nie wiem co gorsze w tym komentarzu, porównanie jakiegoś Ayoeroeoren z Rolling Stones czy zestawienie Stonesów z mega szajsem U2thorgal_30 pisze: ↑pn wrz 16, 2019 1:53 am Ayreon na żywo to ta sama półka co The Rolling Stones i U2 - rzekłem!
-
Deleted User 4876
Jak można być tak - tutaj miejsce na przymiotnik - aby nazywać U2 mega szajsem? Cóż, można jedynie współczuć...
U2 to największy pseudorockowy szajs jaki kiedykolwiek powstał. Nie cierpię ich chyba bardziej niż Nirvany.
-
Deleted User 4876
No cóż, na zamknięte horyzonty jeszcze lekarstwa nie wymyślono. Przykro.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Przecież U2 jest przehajpowane aż boli.
Pełna zgoda, Arjen trzyma poziom cały czas. Chociaż powiedziałbym, że poprzedni krążek The Theory Of Everything to było coś ponad wszystko, co Ayreon kiedykolwiek nagrał - level wyżej. Jakby mniej patosu, mniej zbyt chwytliwych momentów - album stanowi niesamowicie spójną całość, jest bardzo dojrzały.
..bo umówmy się - choć np. tak Aquatic Race fajnie się słucha, to jest to jednak kawałek trochę na granicy autoparodii (te wokale)
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

No właśnie mi "Theory of Everything" jakoś nie podeszło, strasznie przekombinowana płyta. Za to "The Source" to był hit od pierwszego przesłuchania. Wspaniałe brzmienie, świetne utwory. Nie tak dobre jak "Human Equation" ale wciąż wielka klasa.
-
Deleted User 4876
Ayreon na żywo zjada wszystko co Muzyka jest w stanie zaoferować ludzkości - rzekłem!
A gdzie widziałeś?
-
Deleted User 4876
Sobota i niedziela Tilburg jak zwykle. Za każdym razem miażdży bezlitośnie 
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

thorgal_30 pisze: ↑pn wrz 18, 2023 12:30 am Ayreon na żywo zjada wszystko co Muzyka jest w stanie zaoferować ludzkości - rzekłem!
Jak dla kogoś "wszystko" to Avantasia i Symphony X, to jasna sprawa
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.