Genialnie to zagrali. Odwazyli sie na to, na co Maideni w zyciu by sie nie porwali. Nalezy zadac sobie teraz pytanie, gdzie jest teraz Maiden, skoro coverband jest w stanie promowac takie dzielo, a Maideni sie tego boja.
Ukladanie setlist:
Iron Maiden Coverband: Empire of the coluds
Iron Maiden: Wrathchild (i fajrant)
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Polecam cały kanał Raphaela. Ogólnie moim zdaniem brzmi jak Bruce w latach 90-tych. Ciekawe czy pokusi się o zaśpiewanie całego X factor - to byłoby intersujące.
Szykować tego śpiewaka na następcę Dickinsona Jeszcze trzeba znaleźć doskonałych, nie za starych, zastępców bębniarza, gitarzystów, potrafiących dobrze naśladować słynnych muzyków, no i kiedy starzy muzycy powiedzą "dość" to mimo to Iron Maiden będzie jeszcze trwaaaać przez lata
Bardzo dobry cover, ale w tym utworze zdecydowanie wolę BB. Lepiej oddaje ten ciężki klimat.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
pz pisze: ↑pn kwie 06, 2020 7:54 pm
Bardzo dobry cover, ale w tym utworze zdecydowanie wolę BB. Lepiej oddaje ten ciężki klimat.
Też mi się pojawiła taka myśl w głowie. Żeby rozwiać ewentualne wątpliwości odpaliłem koncertową wersję Blaze'a z płyty The Night That Will Not Die i utwierdziłem się w tym przekonaniu
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Bardzo lubię tę wersję. Ostatnio mi jutub przypomniał, jak oglądałem coś innego z Nitą Strauss i znowu zacząłem się zastanawiać czemu Maideni nie wzięli do setu na World Slavery Tour The Duelist... Chyba wolałbym zobaczyć i usłyszeć na żywo to po stokroć bardziej, niż Alexandra