Legacy of the Beast World Tour 2022 - trasa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 5147
Legacy of the Beast World Tour 2022 - trasa
Strona Koncerty w Polsce na FB podała, że na Download Festival UK w 2020 jednym z zespołów będzie Iron Maiden. To chyba jednak będzie kolejna odnoga LoTB...że im się to nie nudzi, granie tego samego 3 rok z rzędu.
Re: Legacy of the Beast World Tour 2019 - trasa
ale tym razem to będzie odnoga z Wrathchild
W końcu usłyszę legendarne Wrathchild na żywo 
Btw to już na bank będzie nowa trasa
Btw to już na bank będzie nowa trasa
W sumie pasowałoby to. Największe festiwale metalowe jako headlinerów ogłosiły\ogłoszą Judas Priest i System Of A Down. Jako Sub-Head idealnie pasuje wszędzie Mercyful Fate. Wszędzie brakuje tej trzeciej sporej nazwy. Czyli wychodziłoby na to że czekają na koniec Legacy Of The Beast w USA/Amer.Poł i wtedy ogłoszą festiwale typu Download , Hellfest , Graspop, Rock Fest Barcelona plus jakieś osobne daty typu Paryż/Berlin/Londyn. Ja typuję kontynuację Legacy Of Beast z jednym nowym singlem zapowiadajacym album, czyli coś w stylu wakacyjnej trasy w 2010 przed Final Frontier z ' El Dorado ' .
Edit ; Dopiero przeczytałem że to jakiś gówno portal Facebookowy wkleił fejkowe zdjęcie ze składem. Myślałem że to festiwal ogłosił. To dalej nic nie wiadomo.
Edit ; Dopiero przeczytałem że to jakiś gówno portal Facebookowy wkleił fejkowe zdjęcie ze składem. Myślałem że to festiwal ogłosił. To dalej nic nie wiadomo.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Legacy of the Beast World Tour 2021 - trasa
Zespół właśnie ogłosił 
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

IRON MAIDEN will headline Download Festival on Saturday June 13, and Belsonic on Monday June 15. These will be the only UK performances by the band in 2020. Maiden are currently on the U.S.A leg of their Legacy Of The Beast Tour which continues into Mexico, Brazil, Argentina and Chile in October.
Czyli jednak LOTB part 3. Pewnie do setu wlecą utwory, które były na witrażach, a których nie ma w obecnej setliscie czyli Heaven Can Wait i Clairvoyant. + może nowy utwór.
Teoretycznie to dobra wiadomość. Dłuższa Legacy to dłuższa kariera koncertowa Maiden
Gdyby chcieli/musieli kończyć to przeszliby do następnego etapu
Gdyby chcieli/musieli kończyć to przeszliby do następnego etapu
To teraz trzeba poczekać na daty. Liczę że nie będą kombinować i puszczą od razu wszystkie. Mam nadzieję na jakąś datę w Polsce, do tego jakiś festiwal, najlepiej Hellfest albo Rock Fest Barcelona 
www.last.fm/user/darkfuneral18
Gdybym mógł to zaproponowałbym im Minsk, Belarus.
Sold out na 100%.
Swoją drogą - do dzisiaj nie rozumiem dlaczego akurat Kowno ( a nie Wilno, Mińsk) wybrali w 2016r. Do tego wygórowane ceny biletów- 6k się nazbierało...
Sold out na 100%.
Swoją drogą - do dzisiaj nie rozumiem dlaczego akurat Kowno ( a nie Wilno, Mińsk) wybrali w 2016r. Do tego wygórowane ceny biletów- 6k się nazbierało...
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Oby były jakies podwójne
Re: Legacy of the Beast World Tour 2020 - trasa
Kurde mialem opony zimowe kupic, a trzeba bedzie ma bilety odkładać 
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM
-
Deleted User 2259
Może jakas perełke wrzuca, wszak bedzie 40 lat od wydania debiutu 
Wrathchild!
Ciekawe czy na tych letnich festiwalach będą klepać LotB, czy same kotlety? W sumie to już nie wiem co bym wolał. Obecny set jest całkiem przyjemny...
www.MetalSide.pl
Mowi sie o kontynuacji LOTB - part 3
-
Deleted User 4783
Mimo wszystko trzeba kasę odkładać. Nie chcę zapeszać w moim przypadku i mam nadzieję, że zobaczę ich więcej niż raz tym razem...
Jest to też znakomita okazja do zagrania nie tylko nowego singla, ale i jakiejś perełki. Pewne części setu są nie do ruszenia vide Aces High (i dobrze), Eagles, Icarus, Sign of the Cross aczkolwiek nie zdziwiłbym się wymiany FTGOG na inny epic Harrisa (Alexander?), Clansmana na HCW, The Evil na Jasnowidza czy dorzucenie Lord of the Flies (była mucha na witrażu).
Z drugiej strony, będą festiwale, więc secik musi być troszkę "mainstreamowy". Ciekawe jak to rozwiążą.
Dobrze też wiemy, że nawet bez zmian wszystko się sprzeda, a my będziemy szczęśliwi po koncercie. (Bo przed koncertem, to jak to mamy w zwyczaju - narzekamy na wszystko).
Z drugiej strony, będą festiwale, więc secik musi być troszkę "mainstreamowy". Ciekawe jak to rozwiążą.
Dobrze też wiemy, że nawet bez zmian wszystko się sprzeda, a my będziemy szczęśliwi po koncercie. (Bo przed koncertem, to jak to mamy w zwyczaju - narzekamy na wszystko).
Ile razy mozna grac to samo... No ale wiadomo - kase trzeba nabic.
W zeszłym roku festiwale nie przeszkadzały w graniu LOTB, więc czemu miałyby przeszkadzać teraz. Ale Wrathchild powinien wpaść do setu
Jeżeli jakieś wymiany, to obstawiałbym wymianę TETMD na Clairvoyant lub Revelations na Powerslave.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Mógłby wskoczyć ten Heaven Can Wait