Nowa studyjna płyta Iron Maiden. Premiera 03/09/2021
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Nowa studyjna płyta Iron Maiden. Co wiemy na dziś?
Ciekawe, że na insta tagują to jako #legacyofthebeast. Mam nadzieję, że jednak będzie to trasa nowoalbumowa. Albo, że po prostu album wyjdzie wcześniej i tak heh.
Co z tego?
www.MetalSide.pl
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Można podłączyć nośnik cyfrowy do wzmacniacza, można użyć streamera, sa DACi...
Ja staroświecki jestem
www.MetalSide.pl
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Potwierdzili, ze to Legacy pt. 3, o czym mowilo sie zreszta od dawna. Kazda poprzednia trasa IM obejmowala ok. 100 koncertow wiec kolejna odslona Legacy ma jak najbardziej sens z ekonomicznego punktu widzenia - zwlaszcza, ze to ich najdrozsza produkcja ever.
Tak z ciekawości zapytsm - co spowodowało, że to jest najdroższa produkcja? Scena klasyczna i bez większych udziwnień, piro też jakieś specjalnie rozbudowane nie jest (to nie Rammstein), więc tak się zastanawiam co podbiło koszty tej produkcji... Przecież nie przebieranki Bronka...WICKER MAN pisze: ↑ zwlaszcza, ze to ich najdrozsza produkcja ever.
www.MetalSide.pl
Nie wiem gdzie się mówiło, na forum?WICKER MAN pisze: ↑pn wrz 23, 2019 10:09 pmPotwierdzili, ze to Legacy pt. 3, o czym mowilo sie zreszta od dawna. [cut]
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Nie ma szans, aby wydali nowy album przed zakonczeniem trasy LOTB, czyli realnie jesienia 2020... Zreszta patrzac na daty premier to od 16 lat celowali w sierpien / wrzesien i raczej to sie nie zmieni...
Odnosnie najdrozsze produkcji, chociaz to off-top, to stage set Legacy of The Beast potrzebuje bodajze 30-40% wiecej tirow niz wczesniejsze produkcje - te wszystkie dmuchane lale
- Spitfire, Ikar i Eddie, same w sobie sa spore i zajmuja duzo miejsca - do tego wiecej elementow dekoracji (kolumny, plachty po bokach), wieksze oswietlenie itp.
Odnosnie najdrozsze produkcji, chociaz to off-top, to stage set Legacy of The Beast potrzebuje bodajze 30-40% wiecej tirow niz wczesniejsze produkcje - te wszystkie dmuchane lale
No to szkoda, jeśli miałoby to potrwać jeszcze rok. Swoj droga, masz jakieś info czy zakończyli nagrania? W kwietniu rozmawiałem z kolesiem z Paryża i wtedy dowiedziałem się, że ponoć coś słabo im szło w studiu, choć gość mógł mieć jeszcze stare informacje.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Co mial na mysli, ze slabo im szlo w studiu?
30-40% tirów więcej, czyli zamiast... No właśnie ile oni tych tirów potrzebują na te swoje graty? 3, 4, 5? Czyli te procenty to jakiś jeden więcej? Czy jak?WICKER MAN pisze: ↑wt wrz 24, 2019 10:08 am Odnosnie najdrozsze produkcji, chociaz to off-top, to stage set Legacy of The Beast potrzebuje bodajze 30-40% wiecej tirow niz wczesniejsze produkcje - te wszystkie dmuchane lale- Spitfire, Ikar i Eddie, same w sobie sa spore i zajmuja duzo miejsca - do tego wiecej elementow dekoracji (kolumny, plachty po bokach), wieksze oswietlenie itp.
www.MetalSide.pl
Ukraińcy teraz drożej liczą Angolom, bo brexit się szykuje. 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Skoro muzyki już dobrej nie nagrywają to chociaż wypasione dekoracje zrobią.WICKER MAN pisze: ↑wt wrz 24, 2019 10:08 am
Odnosnie najdrozsze produkcji, chociaz to off-top, to stage set Legacy of The Beast potrzebuje bodajze 30-40% wiecej tirow niz wczesniejsze produkcje - te wszystkie dmuchane lale- Spitfire, Ikar i Eddie, same w sobie sa spore i zajmuja duzo miejsca - do tego wiecej elementow dekoracji (kolumny, plachty po bokach), wieksze oswietlenie itp.
Nie sądze, żeby coś zmienili na kolejnej części tej samej trasyVorgel pisze: ↑wt wrz 24, 2019 1:45 pmSkoro muzyki już dobrej nie nagrywają to chociaż wypasione dekoracje zrobią.WICKER MAN pisze: ↑wt wrz 24, 2019 10:08 am
Odnosnie najdrozsze produkcji, chociaz to off-top, to stage set Legacy of The Beast potrzebuje bodajze 30-40% wiecej tirow niz wczesniejsze produkcje - te wszystkie dmuchane lale- Spitfire, Ikar i Eddie, same w sobie sa spore i zajmuja duzo miejsca - do tego wiecej elementow dekoracji (kolumny, plachty po bokach), wieksze oswietlenie itp.
www.MetalSide.pl
Nie potrzeba. Wszystko jest wypasione. Nie ma w tym za grosz rock and rolla, ale jak sobie Bruce pobiega w stroju kawalerzysty, to może poczuje się jak na prawdziwej wojnie
Tyle o tym śpiewają.
- blackcocker
- -#Moderator

W śpiewaniu z playbacku jest rock and roll?
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
Daruj temu Ozzyemu, facet ma długą historię z "medykamentami" 
Ktoś tutaj w ogóle jest jeszcze fanem tego zespołu? Dawno mnie nie było, przeleciałem trochę tematów, trochę zaległości nadrobiłem i wszędzie tylko narzekania. W zasadzie na wszystko. Trochę to dziwne, bo sami wydajecie się być bardziej zmęczeni tym zespołem niż jego członkowie nad czym tak bardzo było tutaj momentami rozwodzone.
- blackcocker
- -#Moderator

Oooo i wjechał mój ulubiony argument, a raczej pytanie w tego typu dyskusjach: "Czy ty w ogóle jesteś fanem?". Jak śmiesz mówić cokolwiek nie tak na temat Twojego ulubionego zespołu????? Brak jakiejkolwiek krytyki doprowadza artystów właśnie do takich etapów w jakim są Iron Maiden - wielcy bogowie metalu, którzy nie muszą robić już nic, aby sprzedawać płyty i koncerty, wystarczy tylko takowe nagrywać i grać. Ja wiem, że to nie jest nowość, ale po tylu latach po prostu śmieszki i nadzieje przerodziły się po prostu w frustrację... Przynajmniej ja to tak widzę. Czekam na argument typu: "Nagraj lepszy krążek", bo to mój drugi ulubiony 
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.